PHP-array in PDF werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Ultimate

The Ultimate

30/07/2010 10:04:01
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik probeer een pdf te maken via FPDF. Zoals je ziet probeer ik een adres middels een array in een PDF-bestand te krijgen. Helaas werkt het tot op heden nog niet. Wat ik vreemd vind is dat het wel werkt als ik de array gewoon echo. De fout zit dus niet in de opbouw van de array.

Dit is de foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
Notice: Undefined variable: debtor in H:\UsbWebserver\Root\Incasso\pdftest\test_11.php on line 23

Fatal error: Call to a member function getDebtorGender() on a non-object in H:\UsbWebserver\Root\Incasso\pdftest\test_11.php on line 23
?>


Hieronder het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

require($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/Incasso/config/includes.php');

// Instants creeren
$invoice = new Invoice('1');
$user = new User($invoice->getUser());
$debtor = new Debtor($invoice->getDebtor());
$dossier = new Dossier($invoice->getId());

if(strlen($debtor->getDebtorGender()) > 0){$titel = $debtor->getDebtorGender();}else{$titel = 'heer/mevrouw';}

$debiteurAdres = array();
$debiteurAdres[] = $debtor->getCompanyName();
$debiteurAdres[] = 'T.a.v. '.$titel.' '.$debtor->getDebtorName();
$debiteurAdres[] = $debtor->getStraatnaam().' '.$debtor->getHuisnummer();
$debiteurAdres[] = $debtor->getPostcodeCijfers().' '.$debtor->getPostcodeLetters().' '.$debtor->getPlaatsnaam();

class PDF extends FPDF
{
    function
printFullAdres()
    {

        foreach($debiteurAdres as $adresRegel){
        $this->Cell('','',$adresRegel);
        }
    }
}


/* Dit werkt wel (geeft een juiste output)
foreach($debiteurAdres as $adresRegel)
{
    echo $adresRegel;
}
*/


$pdf=new PDF();
$pdf->printFullAdres();
$pdf->Output();

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:35:41
 
Johan Dam

Johan Dam

30/07/2010 10:10:31
Quote Anchor link
$debiteurAdres bestaat niet in je classe,

maak er eens van:

function printFullAdres($debiteurAdres)

en roep hem zo aan:

$pdf->printFullAdres($debiteurAdres);
 
The Ultimate

The Ultimate

30/07/2010 10:16:51
Quote Anchor link
@Johan:
Uitstekend! Ik krijg nu in ieder geval tekst en geen foutmelding op het scherm te zien. Mocht ik verderop nog vragen hebben dan zal ik ze hieronder posten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.