phpcode uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sahbil

sahbil

15/10/2007 12:36:00
Quote Anchor link
hey phphulp'er:

ik heb de phpcode in mijn database opgeslagen en ik wil van website aanroepen. maar ik krijg de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/student/2007/bilixiahilil/public_html/lala.php(7) : eval()'d code on line 2


mijn code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= mysql_query("select * from menu where menuid=17");
$menu=mysql_fetch_array($sql);
$inhoud = $menu['inhoud'];
$inhoud = $inhoud."\n";
eval ("\$inhoud = \"$inhoud\";");
echo $inhoud;
?>


waar heb ik fout gemaakt

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:31:36
 
Kees Schepers

kees Schepers

15/10/2007 12:38:00
Quote Anchor link
Erg gevaarlijk, maargoed daar vraag je niet naar..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= mysql_query("select * from menu where menuid=17");
$menu=mysql_fetch_array($sql);
$inhoud = $menu['inhoud'];
$inhoud = $inhoud."\n";
eval ('$inhoud = "'.$inhoud.'";');
echo $inhoud;
?>


Werkt dat niet?
 
PHP erik

PHP erik

15/10/2007 12:40:00
Quote Anchor link
sahbil ik smeek je om deze manier nooit te zullen gebruiken. Het is niet veilig, niet praktisch en niet nuttig. En niet logisch.
 
Frank -

Frank -

15/10/2007 12:48:00
Quote Anchor link
@PHPerik: je bent 'niet te debuggen' nog vergeten.

Het is een rampzalige toepassing, niet meer en niet minder.
 
Sahbil

sahbil

15/10/2007 13:06:00
Quote Anchor link
waarom is eval() gevaarlijk/veilig?
 
PHP erik

PHP erik

15/10/2007 13:09:00
Quote Anchor link
Dat is niet de vraag. De vraag is: waarom zou je het in godsnaam gebruiken?
 
Arend a

Arend a

15/10/2007 13:12:00
Quote Anchor link
De database is gemaakt om aan te passen. Mocht je een sql injection andere fout krijgen betekend het dat iemand gelijk bij je hele site kan via php. Het is niet de bedoeling en je moet het ook niet willen. PHP hoort niet in een database, behalve als je het als een procedural language gebruikt, maar dan hebben we het ergens anders over.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.