Php^Create Function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram Z

Bram Z

10/07/2005 20:50:00
Quote Anchor link
IK ben bezig met de create function, want ik moet functies uit een db halen.

Dus deed ik dit eens :
$test=create_function('', 'return \'test\';');
Dus volgens hun uitleg zou er test moeten returnen als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo test();
?>


Maar hij zegt alleeen:

Fatal error: Call to undefined function test() in c:\Server\public_html\chat2\index.php on line 50

En lijn 50 is dus die echo test();
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:48:26
 
Jorik

Jorik

10/07/2005 20:54:00
Quote Anchor link
http://nl2.php.net/create_function
Aan de voorbeelden hier te zien, roep je em verkeerd op. (op die site te zien)
 
Jelmer -

Jelmer -

10/07/2005 20:55:00
Quote Anchor link
is het dan niet
echo $test;

(zat er vanmiddag ook net even naar te kijken ^^,)
Gewijzigd op 10/07/2005 20:56:00 door Jelmer -
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/07/2005 20:55:00
Quote Anchor link
ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo test();
?>


doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $test();
?>
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/07/2005 20:56:00
Quote Anchor link
je was me voor jelmer :P
 
Jorik

Jorik

10/07/2005 20:56:00
Quote Anchor link
Toch ook nog zonder ()?.. of niet..
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/07/2005 20:57:00
Quote Anchor link
zonder () gaat niet werken Jorik
 
Jelmer -

Jelmer -

10/07/2005 21:07:00
Quote Anchor link
mmm, zo te zien is het enige voordeel dat je een variable functienaam hebt, of dat je een functie niet van te voren hoeft te defineren.
Soms handig, maar of dit nou een veelgebruikte functie is, denk het niet.

Ik vind de javascript implantatie van dit 'verschijnsel' toch prettiger werken.

En hij is toch met (), zodat je nog parameters kan doorgeven.
 
Bram Z

Bram Z

10/07/2005 21:49:00
Quote Anchor link
PFf das nie goe ze,

Weet er iemand anders een manier voor scripts uit een database in een functie te zetten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.