PHPEcel opslaan als PDF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

10/08/2014 13:11:24
Quote Anchor link
Beste,

Ik maak excel bestanden aan, voor een interne beheersfiche.
Als er een product verkocht wordt, hangt daar premies aan vast.

Die premies moet men niet geven, maar kan men geven.
Ook wordt er op het excel bestand, een commissie berekend voor de Verkoper als voor de persoon die de klant bezorgde.

( = Reden waarom excel bestand)

Dit wil ik nu ook opslaan als PDF, doordat dit makkelijker is om door te sturen. (En niet iedereen Excel heeft, en in verband met een printer die op een linux computer is aangesloten)

Hoe werkt het script nu?
Wel, ik heb allemaal blanco excel bestanden, met daar formules in op meerdere werkbladen.
Op Werkblad 1 plaats ik de waardes in de juiste cellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$objPHPExcel
->setActiveSheetIndex(0)
            ->
setCellValue('C25', Input::get('Premie1Code'))
            ->
setCellValue('C26', Input::get('Premie2Code'))
            ->
setCellValue('C27', Input::get('Premie3Code'))
            ->
setCellValue('C28', Input::get('Premie4Code'))
            ->
setCellValue('C29', Input::get('Premie5Code'))
?>


Om dit op te slaan gebruik ik volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
#FileType wordt bepaald naar gelang het Excel bestand.
$objWriter = PHPExcel_IOFactory::createWriter($objPHPExcel, $filetype);
$objWriter->save($this->DataDir.'Verkopen/'.$dir.'/2014 INTERNE BEHEERFICHE.xlsx');
?>


Maar nu wil ik het opslaan als een PDF bestand.
Ik heb hier al gezocht, maar kreeg niets werkend. Ook Google viel wat tegen...

Kan iemand mij een opzetje geven hoe ik moet gaan zoeken?
Heeft PHPExcel daar een ingebouwde functie voor? Of moet ik toch nog een andere 3th PDF libary downloaden om het te converteren?

Diov
Gewijzigd op 10/08/2014 13:11:38 door - Diov -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:03:53
 
Goto Learn

Goto Learn

10/08/2014 19:07:08
Quote Anchor link
Heb je misschien hier wat aan" http://phpexcel.codeplex.com/discussions/237936 ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
header('Content-Type: application/pdf');
header('Content-Disposition: attachment;filename="membership.pdf"');
header('Cache-Control: max-age=0');

$objWriter = PHPExcel_IOFactory::createWriter($objPHPexcel, 'PDF');
$objWriter->setPreCalculateFormulas(false);
$objWriter->save('php://output');
?>


Meer zoekresultaten:

https://www.google.nl/?gfe_rd=cr&ei=habnU4PUE8eH4AapqYC4BQ&gws_rd=ssl#q=phpexcel+convert+to+pdf&spell=1
Gewijzigd op 10/08/2014 19:09:50 door Goto Learn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.