.php?id=4 moet ook echt id 4 laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

03/10/2009 22:34:00
Quote Anchor link
Ik heb een video pagina op mijn site, en de links naar de video's staan in mn database. Maar als ik dan naar een pagina ga van een video dan staat er altijd video 1, ook als ik op video 2 geklikt heb.

Wat kan ik hieraan doen en hoe kan ik dit oplossen? Graag hulp, hier is de code...

De code van de pagina met de lijst van de video's, deze doet wel wat ie hoort te doen.

<table height=2% width=680 border=0 bordercolor=black>
<tr><td height=1%></td><td background=menu.gif align=center>Hier kan je kiezen welk filmpje je wilt zien!</td></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
//connect to mysql
//change user and password to your mySQL name and password

mysql_connect("host","user","pass");

//select which database you want to edit
mysql_select_db("database");

//select the table
$result = mysql_query("select * from video order by id desc");

//grab all the content
while($r=mysql_fetch_array($result))
{

   //the format is $variable = $r["nameofmysqlcolumn"];
   //modify these to match your mysql table columns


   $id=$r["id"];
   $titel=$r["titel"];
   $date=$r["date"];
   $beschrijving=$r["beschrijving"];
   $foto=$r["foto"];
   $video=$r["video"];

   //display the row
   echo "<tr><td height=2% width=81><a href=\"{$phpfile}?id={$id}\"><img src=video/$foto width=80 height=80 border=0></a></td>";
   echo "<td><table height=100% width=100%><tr><td><table width=100% height=100%><tr><td align=left><b><font color=white><a href=\"{$phpfile}?id={$id}\">$titel</a></font></b></td><td align=right>$date</td></tr></table></td></tr><tr><td>$beschrijving</td></tr></table>";
   echo "</td></tr>";

}

?>

</table>

en dan de afspeel pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
//connect to mysql
//change user and password to your mySQL name and password

mysql_connect("host","user","pass");

//select which database you want to edit
mysql_select_db("database");

//select the table
$result = mysql_query("select * from video limit 1");

//grab all the content
while($r=mysql_fetch_array($result))
{

   //the format is $variable = $r["nameofmysqlcolumn"];
   //modify these to match your mysql table columns


   $id=$r["id"];
   $titel=$r["titel"];
   $date=$r["date"];
   $beschrijving=$r["beschrijving"];
   $foto=$r["foto"];
   $video=$r["video"];
   $maker=$r["maker"];

   //display the row
   echo "<table width=427 height=302 border=1 bordercolor=black>";
   echo "<tr><td background=menu.gif align=center height=1%><b>$titel, $id</b></td></tr>";
   echo "<tr><td><a href=video/$video style=display:block;width:425px;height:300px; id=player> </a>";
   echo "</td></tr><tr><td align=left>$beschrijving</td></tr>";
   echo "<tr><td><b>Verdere info:</b>  Datum toegevoegd: $date,  Maker: $maker</td></tr></table>";

}

?>

<script language="JavaScript">
flowplayer("player", "video/flowplayer-3.1.3.swf");
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:52:26
 
Jens erd

Jens erd

03/10/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Je moet het meegegeven id natuurlijk wel meegeven aan de query,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("select * from video WHERE id='".$_GET['id']."' limit 1");
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

03/10/2009 23:08:00
Quote Anchor link
Dankjewel! het werkt gewoon!!
 
Mr.Ark

Mr.Ark

04/10/2009 00:58:00
Quote Anchor link
@ jens & jelmer

Google eens op SQL Injection.
Die limit 1 is ook nergens voor nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

04/10/2009 01:05:00
Quote Anchor link
en wat bedoel je daarmee?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2009 01:14:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 04.10.2009 01:05:
en wat bedoel je daarmee?

Je script is lek=> sql-injection.
En de limit is niet nodig omdat het id uniek is. Dus er is er maar 1.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

04/10/2009 01:18:00
Quote Anchor link
maar, als ik dus dat limit weg haal is dan alles goed? en wat is precies een sql-injection?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

04/10/2009 02:07:00
Quote Anchor link
Op phphulp is er een mooi gedeelte dat heet "tutorials".

-> http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/444/
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

04/10/2009 02:12:00
Quote Anchor link
oke, dankje :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.