php.ini en directadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 18:03:05
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben al een tijdje inactief geweest op het forum, met name omdat ik dacht dat ik nog niet klaar was voor de script taal PHP.
Toch wil ik nu wel echt gebruik maken van formulieren, en dat vereist dus enige kennis van PHP.
Ik ben op zoek naar de php.ini file op mijn server die ik gehost heb (DirectAdmin).
Is er toevallig iemand die deze server ook gebruikt en mij mischien kan uitleggen waar ik de php.ini file vindt?
Op Google zijn inderdaad genoeg resultaten te vinden maar aangezien ik een beginner ben snap ik er niet zoveel van.
Er wordt gezegt dat ik dit pad moet volgen:

/usr/local/lib/php.ini

Maar waar moet ik dan heen in DirectAdmin om überhaupt bij usr te komen.
Ik hoop dat iemand mij een schop in de juiste directie kan geven want ik ben al een paar dagen lang bezig met een script die ik niet aan het werk krijg (Via WAMP).
En die dus nu op een DirectAdmin server wil uitproberen, uiteraard wil ik de SMTP veranderen en vandaar dat ik op zoek ben naar de php.ini file.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 14/12/2010 18:04:19 door Dyon Kemper
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:55:15
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 18:05:27
Quote Anchor link
staat hij niet in het mapje php?

c://../JESERVER/php/php.ini
 
Bram Boos

Bram Boos

14/12/2010 18:12:24
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je ergens een webhosting hebt met DirectAdmin. Dan heb je geen toegang tot de php.ini file want zo zouden mensen hier misbruik van kunnen maken.
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 18:15:09
Quote Anchor link
De php.ini file kan ik op mijn eigen server (WAMP) wel vinden.
Alleen echter niet op mijn gehuurde server (DirectAdmin)
Ik neem aan dat PHP standaard wel geïnstalleerd is, als je een server host bij een data center. Of heb ik dat verkeerd?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 18:15:19
Quote Anchor link
mischien dat je kunt kijken via phpinfo()

Toevoeging op 14/12/2010 18:15:51:

maar hoezo wil je php.ini wijzigen
dit mag niet op een webhost
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 18:17:58
Quote Anchor link
Hoe kan ik dan mijn SMTP veranderen op DirectAdmin?
Want anders kun je geen uitgaande email ontvangen via een formulier.
Of staat dit standaard al ingesteld?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 18:19:37
Quote Anchor link
meestal zijn die al ingesteld op je webserver
zoniet neem even contact op met je webhost
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 18:33:39
Quote Anchor link
Oké bedankt voor jullie advies, ik zal even een leuk formulier script uploaden en kijken of ik inderdaad mail binnen krijg (kreeg ik met mijn oude script niet).
En dan laat ik weten of het gelukt is.
Nogmaals bedankt!
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 18:41:26
Quote Anchor link
mail([email protected],"test onderwerp","test bericht ","From: Dyon Kemper <[email protected]>\n");
Gewijzigd op 14/12/2010 18:41:47 door Jordi Kroon
 
Victor Php

Victor Php

14/12/2010 18:41:46
Quote Anchor link
Maak een bestand test.php aan en zet daaar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo() ?>
in.
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 19:26:17
Quote Anchor link
Waar kan ik dat neerzetten Jordi?
Hier mijn script, volgens mij is er niks mis mee.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

// your email address
$youremail = "[email protected]";


// send email
$headers = "From: ".$_POST['email'];
$subject = "Evaluatie formulier";
$message = ("email: ". $_POST['email']."\nproducten: ".$_POST['producten']."\nservice:". $_POST['service']."\ngevonden: ". $_POST['gevonden']."\ntoegankelijkheid: ".$_POST['toegangkelijkheid']."\nproductaanbod: ".$_POST['productaanbod']."\nbetalingsmogelijkheden: ".$_POST['betalingsmogelijkheden']."\nbetalingsduidelijkheid: ".$_POST['betalingsduidelijkheid']."\nlevertijd: ".$_POST['levertijd']."\ncommunicatie: ".$_POST['communicatie']."\naanmerkingen: ".$_POST['aanmerkingen']);


mail ($youremail, $subject, $message, $headers);
print ("Bedankt voor het het invullen van het evaluatieformulier.");
 
?>


Dank u wel
 

14/12/2010 19:28:34
Quote Anchor link
mail injections en xss mogelijk.
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 19:38:13
Quote Anchor link
Ja het is inderdaad niet echt een nieuw script maar als ik deze aan het werk kan krijgen dan ben ik al heel blij. En dan kan ik eventueel een uitgebreider script gaan gebruiken. Ik ben immers nog een beginner op het PHP gebied.
Wel zal ik de links even doorlezen!
Gewijzigd op 14/12/2010 19:38:47 door Dyon Kemper
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 19:43:45
Quote Anchor link
dyon:

dit kan nooit werken zonder een formulier
je haalt namelijk $_POST variabelen op
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 19:56:16
Quote Anchor link
Ja sorry hier mijn formulier

<form action="formmail.php" method="post" name="Evaluatie Formulier" enctype="multipart/form-data"

<p><font size="6">Evaluatieformulier Natuurposter.nl </font></p>

<p>&nbsp;</p>

<TABLE BORDER=0 CELLPADDING=7>

<TR><TD><font size=2>Wat is uw email adres?</TD>

<TD><textarea name="email" rows="1" cols="30"></textarea></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Bent u tevreden over de kwaliteit van de geleverde producten?</TD>

<TD><SELECT NAME="producten"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">Zeer slechte kwaliteit

<OPTION VALUE="2">Slechte kwaliteit

<OPTION VALUE="3">Matige kwaliteit

<OPTION VALUE="4">Hoge kwaliteit

<OPTION VALUE="5">Uitstekende kwaliteit

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Bent u tevreden over de service?</TD>

<TD><SELECT NAME="service"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">Zeer slechte service

<OPTION VALUE="2">Slechte service

<OPTION VALUE="3">Matige service

<OPTION VALUE="4">Goede service

<OPTION VALUE="5">Uitstekende service

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Hoe heeft u onze webwinkel gevonden?</TD>

<TD><textarea name="gevonden" rows="2" cols="33"></textarea></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Is de toegangkelijkheid van de webwinkel goed?</TD>

<TD><SELECT NAME="toegangkelijkheid"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">De webwinkel is erg onduidelijk

<OPTION VALUE="2">De webwinkel is onduidelijk

<OPTION VALUE="3">De webwinkel is matig duidelijk

<OPTION VALUE="4">De webwinkel is duidelijk

<OPTION VALUE="5">De webwinkel is erg duidelijk

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Is er voldoende keuze in de webwinkel?</TD>

<TD><SELECT NAME="productaanbod"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">Er zijn te weinig producten

<OPTION VALUE="2">Er zijn een beetje te weinig producten

<OPTION VALUE="3">Er zijn precies genoeg producten

<OPTION VALUE="4">Er zijn een beetje te veel producten

<OPTION VALUE="5">Er zijn te veel producten

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Zijn er voldoende betaalmogelijkheden?</TD>

<TD><SELECT NAME="betalingsmogelijkheden"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">Te weinig betaalmogelijkheden

<OPTION VALUE="2">Voldoende betaalmogelijkheden

<OPTION VALUE="3">Te veel betaalmogelijkheden

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Zijn de betaalmogelijkheden duidelijk genoeg?</TD>

<TD><SELECT NAME="betalingsduidelijkheid"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">De betaalmogelijkheden zijn erg onduidelijk

<OPTION VALUE="2">De betaalmogelijkheden zijn onduidelijk

<OPTION VALUE="3">De betaalmogelijkheden zijn matig duidelijk

<OPTION VALUE="4">De betaalmogelijkheden zijn duidelijk

<OPTION VALUE="5">De betaalmogelijkheden zijn erg duidelijk

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Hebt u uw bestelling op tijd ontvangen?</TD>

<TD><SELECT NAME="levertijd"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">Eerder dan verwacht

<OPTION VALUE="2">Zoals verwacht

<OPTION VALUE="3">Een dag later dan verwacht

<OPTION VALUE="4">Een aantal dagen later dan verwacht

<OPTION VALUE="5">Meer dan een week later dan verwacht

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Bent u tevreden over de manier waarop u op de hoogte gehouden werd van de status van uw bestelling?</TD>

<TD><SELECT NAME="communicatie"><OPTION VALUE="">Maak uw keuze...

<OPTION VALUE="1">Zeer slechte communicatie

<OPTION VALUE="2">Slechte communicatie

<OPTION VALUE="3">Matige communicatie

<OPTION VALUE="4">Goede communicatie

<OPTION VALUE="5">Uitstekende communicatie

</SELECT></TD></TR>

<TR><TD><font size=2>Ruimte voor op- en aanmerken:</TD>

<TD><textarea name="aanmerkingen" rows="4" cols="50"></textarea></TD></TR>

</TABLE>

<p>

<input type="submit" value="Verstuur formulier" /></a>

<input type="reset" value="Wis formulier"></p>

</form>
Gewijzigd op 14/12/2010 19:56:38 door Dyon Kemper
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 20:04:37
Quote Anchor link
ik zal je dit wel even geven alleen om te testen
maak er geen misbruik van
dit kan namelijk met misbruik strafbaar zijn

Wat een onzin post jij toch soms.. Strafbaar? Alles op het web is openbaar.
[/modedit]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
$test
= md5($onderwerp);

$to = $_POST['to'] ;
$afz = $_POST['afz'] ;
$onderwerp = $_POST['onderwerp'] ;
$bericht = $_POST['bericht'] ;
$naam = $_POST['naam'] ;
$headers = "from: $naam <$afz>";




if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {
Echo $Test;
if (empty($_POST['naam']))
    {

Echo 'Je moet wel een naam invullen!<br />';

   }

  
if (empty($_POST['afz']))
    {

Echo 'Je moet wel een afzender invullen!<br />';

   }

  
   if (empty($_POST['to']))
    {

Echo 'Je moet het bericht wel aan iemand verzenden!<br />';

   }

      if (empty($_POST['onderwerp']))
    {

Echo 'Je moet wel een onderwerp invullen!<br />';

   }

         if (empty($_POST['bericht']))
    {

Echo 'Je moet wel een bericht invullen!<br />';

   }

  
   if (empty($_POST['accept']))
    {

Echo 'Je moet wel de algemene voorwaarden accepteren!<br />';

   }



    if( !isset( $formErrors ) )
    {

mail($to,$onderwerp,$bericht,$headers);

 Echo "Email verzonden !";
    }

    Else
    {
            foreach( $formErrors as $error )
        {

            echo $error.'<br />';
        }
    }
}

Else
{

?>


<!-- Formulier !-->
<form action="" method="post">
<br>   <br>  
<label>Naam:  </label><input type="text" name="naam">   <br>  
<label>Afzender : </label> <input type="text" name="afz">  <br>
<label>Verzenden aan: </label> <input type="text" name="to">  <br>
<label>Onderwerp: </label> <input type="text" name="onderwerp">  <br>
<br>  <br>
<label>Bericht: </label> <textarea type="text" cols=50 rows=20 name="bericht"></textarea>
<br /> <br />  <br>
<label>Accepteer de algemene voorwaarden:</label>  <input type="checkbox" name="accept">
  <br>
  
  <input type="submit" name="post" value="Email">
</form>


<?php
}
?>
Gewijzigd op 14/12/2010 23:36:42 door Justin S
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 20:13:19
Quote Anchor link
Bedankt ik zal de script uitsluitend gebruiken om te testen.
Dan heb ik nog een vraag, een hele domme misschien...
Het is toch de bedoeling de HTML formulier op bijv. contact.php te zetten, en zodra er op versturen is geklikt de pagina wordt geladen waar het PHP script in voor komt?
Ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel.
Nogmaals bedankt voor alle informatie tot zover!
Gewijzigd op 14/12/2010 20:14:01 door Dyon Kemper
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 20:14:51
Quote Anchor link
als jij op submit drukt: (
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) )

dan gaat hij het script uitvoeren controleren en als het klopt versturen

Toevoeging op 14/12/2010 20:14:53:

als jij op submit drukt: (
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) )

dan gaat hij het script uitvoeren controleren en als het klopt versturen
 
Dyon Kemper

Dyon Kemper

14/12/2010 20:22:38
Quote Anchor link
Dus het script mag op dezelfde pagina staan als het HTML formulier, dus beide gewoon in contact.php?
Ook staat er in de script hierboven niet waar het bericht naar toe moet worden gestuurd.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:28:05 door Dyon Kemper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.