phpmailer en link naar website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/02/2018 13:09:33
Quote Anchor link
Ik verstuur m.b.v. phpmailer naar een aantal mensen een mail.
Hiervoor gebruik ik onderstaande code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$tekst_mailing
= 'hier wordt de tekst opgesteld van de mailing';

//    Phpmailer
require_once('class.phpmailer.php');
$mail    = new PHPMailer();
$body    = 'Hallo '.$data['aanhef'].',<br><br>' . $tekst_mailing;
$body    .= '<br>Mocht je dit soort berichten niet meer willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de <a href="https://www.domeinnaam.nl/afmelden.php">link</a>.';
$mail->SetFrom('[email protected]', '[email protected]');
$mail->AddAddress($data['emailadres'], $data['emailadres']);
$mail->Subject    = 'onderwerp';
$mail->AltBody    = "Om deze tekst te kunnen lezen, moet uw mailprogramma HTML ondersteunen.";
$mail->MsgHTML($body);
if(!$mail->Send())
{

    $melding =  '<br>Er is een fout opgetreden bij het verzenden van de emailadres.<br><br>';
}

else
{
    $melding = '<br>Uw bericht is succesvol verzonden. <br>Mocht het nodig zijn, ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie.<br><br>';
}

$mail->ClearAddresses();    
?>


Bij de e-mails die ik zelf binnen krijg, werken de links prima op zowel pc, laptop, tablet als smartphone.
Ook bij een aantal anderen werkt het prima. Echter heb ik ook van mensen gehoord dat het niet werkt op de (Samsung) smartphone, I-pad. Ze zien de link naar de site wel, maar kunnen er niet op klikken.
Van iemand kreeg ik een bericht terug en daar stonden zelfs de linkjes niet (meer) in, alleen de tekst.

Ik zou denken dat het komt omdat HTML niet (goed) wordt ondersteund, maar dan zou toch de regel moeten worden getoond van AltBody?

Iemand een idee hoe dit kan en, belangrijker, hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 08/02/2018 13:13:09 door Obelix Idefix
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:29:36
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2018 13:30:25
Quote Anchor link
Klinkt mij een beetje als een email client die zijn gebruikers wil beschermen tegen malafide praktijken. Dingen die daar in kunnen helpen is onder andere zorgen dat je Spammyness score zo laag mogelijk wordt, je HTML klopt en wellicht ook dat je je website voorziet van een SSL certificaat en je linkjes in de mail voorziet van een https:// prefix. Er zijn meerdere websites waar je je mailtjes kunt testen. Dit is er één.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/02/2018 13:37:56
Quote Anchor link
Ik zal die link eens bekijken.

Degene die wel links ziet, maar niet kan openen is overigens een Hotmail adres. Degene die niks ziet, is een bedrijfsnaam.
Wel werkt is Gmail. Daar zie ik dan een mogelijke oorzaak/verschil.
 
E vH

E vH

08/02/2018 13:55:16
Quote Anchor link
Welkom in de wereld van e-mails!

Het verbaast mij dat Gmail geen probleem vormt... aangezien Gmail de meest vervelende mailprovider is qua regels opstellen rondom e-mail. Als Gmail zegt dat het geen probleem is... dan weet ik vrijwel zeker, dat de rest ook geen probleem vormt, staat de afzender toevallig op de whitelist? al een ander gmailadres geprobeerd?

Mail-tester.com lijkt prima te werken.. maar dan ben je er nog niet, zelfs niet als je 10/10 scoort!
Wat iets meer info geeft is: https://www.port25.com/authentication-checker/

Maar in alle gevallen:
Post de headers eens van je e-mail. Hieruit kun je veel info halen :)
Gewijzigd op 08/02/2018 14:00:15 door E vH
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

09/02/2018 11:57:57
Quote Anchor link
Worden de hotmails gelezen in mail programma of via webmail?
Ik merk dat er wel eens problemen zijn met hotmail in ipad.
Men heeft blijkbaar liever dat je het [email protected]
wijzigt naar [email protected] in je emailprogramma.
 
E vH

E vH

09/02/2018 12:24:27
Quote Anchor link
Dat is natuurlijk kolde hans ;-) als dit het geval is, dan is het vaak een probleem in de opbouw van de email zelf.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2018 16:27:22
Quote Anchor link
Elmar vH op 08/02/2018 13:55:16:
Welkom in de wereld van e-mails!

Dank je. Denk ik.... ;-)
Elmar vH op 08/02/2018 13:55:16:
staat de afzender toevallig op de whitelist?

Ik heb een nieuw / apart e-mailadres hiervoor gebruikt. Die kon bij niemand bekend zijn / op een whitelist staan. Bij 2 gmailadressen geeft het geen enkel probleem.

Elmar vH op 08/02/2018 13:55:16:
Maar in alle gevallen:
Post de headers eens van je e-mail.

Waar haal ik die vandaan?

@Hans: ik sluit niets op voorhand uit, maar dat hotmail/outlook lijkt me niet de (hoofd)oorzaak. Zoals aangegeven; iemand anders heeft ook problemen en dat is geen hotmail adres.

Als ik de mail zelf open en ik vraag de bron op, zie ik dat er geen html in staat (geen head en body tag bijvoorbeeld). Ik ging er eigenlijk van uit dat dat geregeld werd via phpmailer. Daar geef ik dat immers aan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mail->MsgHTML($body);
. Maak ik daar een (denk)fout?

Heb net de link getest van Frank. Daar kreeg ik een score van 8/10.
Een score van -1 bij 'niet volledig geverifieerd':
Quote:
Je bericht is niet ondertekend met DKIM
DomainKeys Identified Mail (DKIM) is een methode voor het associëren van een domeinnaam met een e-mail bericht, waardoor een persoon, functie of organisatie enige vorm van verantwoordelijkheid voor de boodschap kan claimen.

Maar dat zegt me niet zo veel.
Daarna, maar er staat nog wel een vinkje bij / kost me geen punt:
Quote:
Je heb geen DMARC record

met een hele engelstalige uitleg. Zegt me, op dit moment, ook nog niets.

En twee gebroken links. 1 Had ik zelf al ontdekt, maar die tweede zie ik nu ook. De link begint met www . In de browser is dat doorgaans geen probleem, maar mogelijk dat in een e-mail dat wel een probleem is/geeft.

Ga dat dus in ieder geval aanpassen.
Gewijzigd op 09/02/2018 16:36:17 door Obelix Idefix
 
E vH

E vH

09/02/2018 16:48:43
Quote Anchor link
Waar haal ik die vandaan?
--> Open de e-mail in bijvoorbeeld GMAIL (Desktop modus)
--> Rechtsbovenin ( onder het print icoontje ), staat een pijltje.. klik er op.
--> Daarna klik je op "Origineel weergeven"

In outlook.com:
--> Open de betreffende email ( desktop modus)
--> Druk op het pijltje ( rechts van de Beantwoorden knop , die rechts gecentreerd staat )
--> Klik op Bron van Bericht weergeven.

DKIM moet je hoster ondersteunen.. draai je toevallig directadmin?
DMARC = een DNS instelling ( net zoals DKIM )
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2018 17:26:48
Quote Anchor link
Gevonden:
Quote:
Delivered-To: [email protected]
Received: by 10.74.152.74 with SMTP id z10csp291600ooi;
Wed, 7 Feb 2018 01:13:22 -0800 (PST)
X-Google-Smtp-Source: AH8x224OEbsQWtdCkeVNi66zkn2GBKmGfoTweX/mP6bOgJR3gI7UUf0p3CgNdvTcJjeNgva1zD/0
X-Received: by 10.80.138.66 with SMTP id i60mr7680534edi.40.1517994802431;
Wed, 07 Feb 2018 01:13:22 -0800 (PST)
ARC-Seal: i=1; a=rsa-sha256; t=1517994802; cv=none;
d=google.com; s=arc-20160816;
b=WPc66zsOrOtOzY8B8nLsVTDJVWF1ZOMlsH0c4yBINWcZZpXuM4/k6WauDJ+VQssGmG
9z8H8jG80JG+bzJW2TSuWUJP3Y2PZ4DqUgqlQS9AVmfKlkxJEmqBxV8f8DMGt4iQFX8m
LmS9WImAPQSM9CPRS0X9bqrYEXLeda6qBiBupT/UqSdYPLo/aZ2DR5ctAat/YytXyJLo
bF/Z+KsiL0vBaT5A+rHTOTBNUj97HgaTFED0Wn+ZKINThxkAOR951JGpmGk4l8Vov7Xx
xaF32DoPzwa7NaRxetxh8tRhaoV93YUmr5bhBzHMNcOl0FTuEeLedb1PeNntHJSaRlsC
Kudg==
ARC-Message-Signature: i=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=google.com; s=arc-20160816;
h=mime-version:message-id:reply-to:from:date:subject:to
:arc-authentication-results;
bh=EYWgG7iWUCitFSADv08u1QU6zVGiNRCDLFU+64ThtEo=;
b=TTFmmYXMvmgyveVExmeqVzI8Sc2RW+ZWgVrAHDHm0TIdLu2rXgGJKj963V5bH1DsaI
ldwFToivhbf8gjBb3PoyAj4IY8zMLH5Efu78feO8knOSj4cehjnkFEo/ZmrxbSKQG4KY
nvNkCmNlM28Vgt6q2x6A+1lACyOTgVPIHsCMz489sHB76pW99e9Kcyz37Ldxpr0IDkB3
7yaFV56yUp0EdgE6qsfW6IwWJ3stUJsz4ru+VBJ3fKiY1uzeZ2jujV49nSO5YP4nJ3FX
P7uhxaUCHU79dUqKGE20bx43iZo53bEt+CSFNT536YX3JGPDVdOfa4Y41YtvuEYyU3M+
Pa6g==
ARC-Authentication-Results: i=1; mx.google.com;
spf=pass (google.com: domain of [email protected] designates 195.211.73.31 as permitted sender) [email protected]
Return-Path: <[email protected]>
Received: from mailfilter01-out40.webhostingserver.nl (mailfilter01-out40.webhostingserver.nl. [195.211.73.31])
by mx.google.com with ESMTPS id u61si1191547edc.131.2018.02.07.01.13.22
for <[email protected]>
(version=TLS1_2 cipher=ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256 bits=128/128);
Wed, 07 Feb 2018 01:13:22 -0800 (PST)
Received-SPF: pass (google.com: domain of [email protected] designates 195.211.73.31 as permitted sender) client-ip=195.211.73.31;
Authentication-Results: mx.google.com;
spf=pass (google.com: domain of [email protected] designates 195.211.73.31 as permitted sender) [email protected]
X-Halon-ID: 24926637-0be7-11e8-94d4-001a4a4cb921
Received: from s209.webhostingserver.nl (unknown [195.211.72.10]) by mailfilter01.webhostingserver.nl (Halon) with ESMTPSA id 24926637-0be7-11e8-94d4-001a4a4cb921; Wed, 07 Feb 2018 10:13:21 +0100 (CET)
Received: from klantgegeven by s209.webhostingserver.nl with local (Exim 4.89) (envelope-from <[email protected]>) id 1ejLn7-000dAY-6Z for [email protected]; Wed, 07 Feb 2018 10:13:21 +0100
To: "[email protected]" <[email protected]>
Subject: Onderwerp van de e-mail
X-PHP-Script: hidden
X-PHP-Filename: hidden
X-PHP-Originating-Script: hidden
Date: Wed, 7 Feb 2018 10:13:20 +0100
From: "[email protected]" <[email protected]>
Reply-to: "[email protected]" <[email protected]>
Message-ID: <[email protected]>
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer 5.1 (phpmailer.sourceforge.net)
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="b1_9c35412afc8985722c4c180187b83137"
X-Authenticated-Id: hidden
X-SendingUser: hidden
X-SendingServer: hidden

--b1_9c35412afc8985722c4c180187b83137
Content-Type: text/plain; charset = "iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Om deze tekst te kunnen lezen, moet uw mailprogramma HTML ondersteunen.


--b1_9c35412afc8985722c4c180187b83137
Content-Type: text/html; charset = "iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Hallo en hier dan de tekst van het emailbericht <br><br><br><hr><hr>


--b1_9c35412afc8985722c4c180187b83137--


Ook hier zie ik duidelijk geen html tags.
En die score bij de hyperlinks.
Ga daar komend weekend eens naar kijken / mee testen.

Elmar vH op 09/02/2018 16:48:43:
DKIM moet je hoster ondersteunen.. draai je toevallig directadmin?
DMARC = een DNS instelling ( net zoals DKIM )

Als ik bij hoster (Antagonist) inlog, kom ik (inderdaad) op directadmin.
Gewijzigd op 09/02/2018 17:28:59 door Obelix Idefix
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/02/2018 11:25:26
Quote Anchor link
Ik heb het idee dat jij van msgHTML iets anders verwacht dan het in werkelijkheid doet.
(zie http://phpmailer.github.io/PHPMailer/classes/PHPMailer.PHPMailer.PHPMailer.html#method_msgHTML)

Daar uit opmakend zou dit ook kunnen, maar iig moet je HTML wel valid zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

$tekst_mailing
= 'hier wordt de tekst opgesteld van de mailing';

//    Phpmailer
require_once('class.phpmailer.php');
$mail    = new PHPMailer();
$mail->Body = '<html><head></head><body>';
$mail->Body    .= 'Hallo '.$data['aanhef'].',<br><br>' . $tekst_mailing;
$mail->Body    .= '<br>Mocht je dit soort berichten niet meer willen ontvangen, dan kun je je afmelden via de <a href="https://www.domeinnaam.nl/afmelden.php">link</a>.';
$mail->Body .= '</body></html>';
$mail->SetFrom('[email protected]', '[email protected]');
$mail->AddAddress($data['emailadres'], $data['emailadres']);
$mail->Subject    = 'onderwerp';
$mail->AltBody    = "Om deze tekst te kunnen lezen, moet uw mailprogramma HTML ondersteunen.";
$mail->isHTML();
if(!$mail->Send())
{

    $melding =  '<br>Er is een fout opgetreden bij het verzenden van de emailadres.<br><br>';
}

else
{
    $melding = '<br>Uw bericht is succesvol verzonden. <br>Mocht het nodig zijn, ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie.<br><br>';
}

$mail->ClearAddresses();    
?>


Elmar vH op 09/02/2018 16:48:43:
DKIM moet je hoster ondersteunen.. draai je toevallig directadmin?
DMARC = een DNS instelling ( net zoals DKIM )


Dat eerste is niet helemaal waar, je hebt alleen toegang nodig tot de DNS, als je weet hoe het moet kan je de DKIM zelf toevoegen, PHPMailer heeft hier zelfs functionaliteiten voor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2018 11:38:23
Quote Anchor link
Misschien dat het iets specifieks is van DirectAdmin, maar op deze platformen moet er meer dan een DNS-verwijzing worden gedaan om DKIM werkend te krijgen:

https://help.directadmin.com/item.php?id=569
Gewijzigd op 12/02/2018 11:38:44 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/02/2018 12:02:31
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 12/02/2018 11:25:26:
Ik heb het idee dat jij van msgHTML iets anders verwacht dan het in werkelijkheid doet.

Ik had daar inderdaad een andere verwachting bij, maar o.b.v. de bovenstaande reacties dat beeld ondertussen drastisch bijgesteld.

Heb zojuist wat aanpassingen gedaan om de mail in ieder geval van wat meer HTML te voorzien.
Heb een oud hotmail-adres toegevoegd aan mijn mailinglijst en daar kan ik de link openen.
Afwachten wat de reacties zijn van degenen die de mail ontvangen.
Gewijzigd op 12/02/2018 12:03:34 door Obelix Idefix
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/02/2018 08:47:21
Quote Anchor link
update: het toepassen van (volledige / correcte) html-tags lijken het probleem te hebben opgelost.
Dank voor het meedenken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.