PHPmailer lijkt niet ondersteund door provider

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Karin Gijssen

Karin Gijssen

03/08/2014 10:54:05
Quote Anchor link
Ik heb een website gemaakt op de localhost en die moet nu live. Een van de onderdelen is het samenstellen van een factuur in pdf die vervolgens verzonden wordt. Dat doe ik met PHPmailer. Nu kreeg ik dat op de liveomgeving bij Hostnet niet voor elkaar. Ik ben aan het testen gegaan met het onderstaand testscript. Op mijn eigen server bij SoHosted werkt dit, maar bij Hostnet niet. Kan het zijn dat Hostnet dit niet ondersteund of moet ik nog iets instellen (bijv. in PHP.ini)? Hostnet geeft als tip dat ik de standaard PHPmail functie moet gebruiken (wat lastig is met bijlagen) en dat ze me verder niet kunnen helpen met dit onderwerp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

require 'lib\class.phpmailer.php';
$mail = new PHPMailer();
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "xxx";

//html body
$body = "Hallo <font size=\"4\">Karin</font> ,<br />";
$body .= "hoe is het er mee?";

//plain text version
$text_body = "Hallo!\n";
$text_body .= "Hoe is het er mee?";

$mail->Body = $body;
$mail->AltBody = $text_body;
$mail->Subject = "Bevestiging van uw bestelling";
$mail->AddAddress("[email protected]", "Ikke");
//$mail->AddBCC($address);


// pdf aanmaken

require_once 'lib\fpdf.php';

class PDF extends FPDF
{
    //Page header
    function Header()
    {

        $this->Image("images/briefheader.png", 0, 0, 210, 56);
        $this->Cell(0,35,'',0,1,'L');
    }

    //Page footer
    function Footer()
    {

        $this->SetY(-15);
        $this->SetFont('helvetica', 'I', 10 );
        $this->Cell(0, 10, 'Naam van bedrijf',0,0, 'C');
    }
}


$pdf=new PDF('P', 'mm', 'A4');
$pdf->AddPage();
$pdf->SetFont('helvetica', 'B', 16);
$pdf->Cell(40,10, 'FACTUUR');
//$pdf->Output();
$tmpfname = "H764fis/" . uniqid() . ".pdf";
//die($tmpfname);
$pdf->Output($tmpfname, 'F');

// attachement toevoegen
$mail->AddAttachment($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "/ScarlettMarijsPHP/$tmpfname", "factuurnr_13005.pdf");
if(!$mail->Send())
    echo("De bevestigingse-mail en de factuur konden niet worden verstuurd. Controleer uw persoonlijke gegevens of neem contact met ons op.");
else
    echo("Dank voor uw bestelling!<br /><br />U ontvangt de bevestigingse-mail en de factuur op het volgende e-mailadres: <br /><br />Na betaling van de factuur sturen wij uw artikelen op.");
?>
Gewijzigd op 03/08/2014 11:51:21 door Karin Gijssen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:29:23
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2014 11:18:02
Quote Anchor link
Karin Gijssen op 03/08/2014 10:54:05:
Hostnet geeft als tip dat ik de standaard PHPmail functie moet gebruiken (wat lastig is met bijlagen) en dat ze me verder niet kunnen helpen met dit onderwerp.

Dat is toch geen tip?! Hebben ze ook uitgelegd hoe je met de mailfunctie van PHP dan bijlagen moet versturen?


Zou eerst even de mailadressen uit je post / code halen.

Verder zou ik eerst de pdf-file aanmaken en daarna pas phpmailer aanroepen.
Daarmee houd je twee processen gescheiden.

Heb je al gekeken of het pdf-bestand wel wordt aangemaakt?
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

03/08/2014 11:32:23
Quote Anchor link
Beste Obelix en Idefix,
Ik heb de mailadressen verwijderd (dank voor de tip).
Hostnet zegt dat dit niet onder de ondersteuning valt. Ik kan best uitvinden hoe ik een attachment verstuur met de standaard mailfunctie, maar hiervoor is nu juist PHPmailer verzonnen. Raar dat ik die niet zou mogen gebruiken.

Bij mijn hostingpartij wordt de pdf bestand keurig aangemaakt en verzonden. Bij Hostnet wordt de pdf niet gemaakt, omdat hij zover niet komt. Goede tip om het aanmaken van de pdf apart te houden. Dan kan ik kijken of de pdf goed wordt aangemaakt. Ik heb overigens ook een test gedaan zonder pdf-bijlage (gewoon kaal mailtje) en dat werkt ook niet.

Klant aanraden een andere hostingpartij te zoeken?

Toevoeging op 03/08/2014 11:49:10:

Het lijkt er op dat ook fpdf.php niet werkt wordt bij hostnet...
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 13:52:20
Quote Anchor link
Kun je met phpmailer welmails zonder attachment versturen?

Phpmailer maakt default volgens mij (uiteindelijk) gebruik van de php functie mail(). Je kunt ook anders, maar danmoet je dat zelf aangeven.

Zou raar zijn als phpmailer niet zou werken en mail wel.

Maar als de pdf niet wordtaangemaakt, dan kan het ook zijn dat phpmailer een probleem heeft wegens niet bestaand attachment.

Toevoeging op 03/08/2014 13:53:45:

Ah dat had je al wel getest. Krijg je nog foutmeldingen?

Toevoeging op 03/08/2014 13:56:12:

Hostnet. Dat is dje partij waar tussen vrijdagmiddag half 4 en maandag geen domeinen verhuisd kunnen worden.
Ben ik snel weer vertrokken. Kost weinig, heb je ook niets...
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

03/08/2014 14:52:02
Quote Anchor link
Hoi Ivo,
Ik heb nog veel eenvoudiger scriptjes gemaakt (zie hieronder), voor mail en pdf apart. Beide apart getest en ze werken prima bij mijn provider en niet bij Hostnet. Ik krijg geen foutmeldingen, alleen een wit scherm en geen opgeslagen pdf of verstuurde mail.

Nog eens gebeld met hostnet en die zeggen dat ze geen webdevelopers in dienst hebben en hierbij niet kunnen helpen(!), maar als ik het op de mail zou zetten, willen ze er nog eens naar kijken. Ben benieuwd. Ik denk dat we vast kunnen stellen dat dit geen PHP of inhoudelijk scriptprobleem is, maar een server/hosting probleem. Dank voor jullie hulp zover in ieder geval.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// testscriptje pdf
require_once 'lib\fpdf.php';
$pdf=new FPDF('P', 'mm', 'A4');
$pdf->AddPage();
$pdf->SetFont('Arial', 'B', 16);
$pdf->Cell(40,10, 'Test-pdf');
$tmpfname = "H764fis/" . uniqid();
$pdf->Output($tmpfname . ".pdf", 'F');
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
// Testscriptje  phpmailer:
require 'lib\class.phpmailer.php';
$mail = new PHPMailer();
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "xxx";

//html body
$body = "Hello world! html";

//plain text version
$text_body = "Hello world! text";

$mail->Body = $body;
$mail->AltBody = $text_body;
$mail->Subject = "testmail";
$mail->AddAddress("[email protected]", "Ikke");

// verzenden
if(!$mail->Send())
    echo("Niet gelukt");
else
    echo("Wel gelukt");
?>
 
Goto Learn

Goto Learn

03/08/2014 14:53:59
Quote Anchor link
Ik zou Swiftmailer doen in plaats van phpmailer, want met phpmailer heb je een kans dat het in de spambox terecht komt.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

03/08/2014 15:39:23
Quote Anchor link
Wat ik merkte toen een website overging naar ArgeWeb was dat ik in het phpmailer script iets toe moest voegen om smtp aan te zetten.
Was bij hoster ervoor nooit nodig.

Misschien zit het daar in.

Uit m'n hoofd was het iets van $mail->IsSMTP();
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

03/08/2014 15:42:09
Quote Anchor link
Ik zou eens kijken via phpinfo() welke PHP versie op hostnet draait. Misschien ondersteund PHPmailer en/of FPDF de oudere versie niet.
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

03/08/2014 15:45:01
Quote Anchor link
@Ramon: mailen via de smtp gaat volgens Hostnet zeker niet lukken. Dat had ik namelijk op mijn lokale server wel.
@LEDfan: het is PHP5.3, en de classes zijn daarmee compatible.

Toevoeging op 03/08/2014 15:46:58:

@GotoLearn: ik heb Swiftmailer gedownload en ga daar eens mee aan de slag. Wel lastiger voor een beginner omdat het Object geörienteerd is (zover was ik nog niet). Waarom loop ik met PHPmailer meer risico op de spambox?

Toevoeging op 03/08/2014 16:24:09:

Oplossing! Ik moet volgens de helpdesk de bestanden class.phpmailer.php en fpdf.php (en bijbehorende dingen als fonts etc.) in de root van de website zetten en daarnaar verwijzen (dus zonder lib\). Dan werkt het wel. Wel vreemd, want daarmee wordt mijn root wel een zootje. Maar als het niet anders kan...
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 16:26:03
Quote Anchor link
Dat risico van spambox is net zo groot met swiftmailer....

Zorg eerst eens vor een foutmelding.

Wit scherm duidt vaak op een parse- of andere fatal error, in combinatie met 'onderdruk foutmeldingen'

Dan kun je dagen zoeken naar een missende spatie of een } te veel.
Php kan vrij duidelijke foutmeldingen geven, mits je dat niet uit zet.
http://wiki.pfz.nl/troubleshooter/#stap-1-regel-een-foutmelding

Toevoeging op 03/08/2014 16:27:50:

Waarschijnlijk heb je last van een path dat niet klopt.

Bij require had je een foutmelding moeten hebben die aangaf waar hij zocht (en niet vond)
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

03/08/2014 16:49:30
Quote Anchor link
@Ivo: Het is echt een Hostnetdingetje en geen codedingetje. Ik had wat echo's toegevoegd na verschillende regels en hij roept de classes gewoon niet aan in de submap en wel in de root. Het pad klopte wel. Het werkt op twee andere omgevingen ook gewoon prima met de originele code.
 
Goto Learn

Goto Learn

03/08/2014 16:52:21
Quote Anchor link
@karin

Het lijkt erop dat Ivo gelijk had dat je bij beide evenveel kans loopt dat het in spambox terecht komt, ahoewel die kans minder is als je gebruik maakt van SMTP, maar qua performance is Swiftmailer beter dan phpmailer. Hier een kleine tutorial om je op weg te helpen, mocht je gebruik willen maken van Swiftmailer:

http://www.sitepoint.com/sending-email-with-swift-mailer/

Maar je kan evengoed doorgaan met phpmailer, als dat prettiger is voor je en men is nu al je aan het helpen hier.
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

03/08/2014 17:00:39
Quote Anchor link
Dank je voor de link GotoLearn! Dat ziet er nog wel overzichtelijk uit voor een beginneling ;-)

Voor dit project blijf ik voor nu even bij PHPmailer, maar als ik tijd over heb ga ik zeker ook kijken naar Swiftmailer, want performance is wel een belangrijk punt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/08/2014 12:16:57
Quote Anchor link
Karin ik geef je wel het dringende advies om de tips van Ivo op te volgen.
Er kunnen in PHP ook fouten optreden als gevolg van een andere server configuratie. en als jij een witte pagina krijgt dan wordt je script gewoon voortijdig stil gezet door een foutmelding. En nu zeg je dan eigenlijk tussen de regels door dat je niet wilt weten wat er fout gaat maar hoe wil je dan ooit de juiste oplossing krijgen?

PHP Mailer <-> SwiftMailer is gewoon beiden prima om mee te werken. Natuurlijk hebben we allemaal voorkeuren omdat onbekend onbemind is. Ik herken wat je zegt dat SwiftMailer meer OOP is. Werk je daarom liever met PHPMailer dan moet je dat gewoon doen.

foutmeldingen aanzetten in je scripts:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
?>
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

04/08/2014 13:20:32
Quote Anchor link
Hoi Frank, ik neem aan dat je die errorreporting in de liveomgeving weer uitzet, toch? Daar moet ik een echte foutafhandeling inbouwen, waar de gebruiker iets aan heeft.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 13:28:07
Quote Anchor link
let erop dat als je middels die 2 regels de error reporting aan zet, je nog altijd een probleem hebt als er een parse error is:

als je script niet wil starten, dan kan hij dus ook niet de error reporting aan zetten. In het artikel dat ik hierboven aanhaalde, staat als het goed is ook hoe je dat in .htaccess doet.

--
In productie zet je de reporting uit/ log je naar een file. Sommige fouten zijn af te vangen en moeten gemeld worden aan de gebruiker (sorry, file bestaat niet, sorry mail server is koffie halen),
maar sommige fouten treden als het goed is alleen in je ontwikkel-traject op (
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$xMoeilijkeNaam
= 10;
$y = 100 / $xMoeilijkeName;  // ===> undefined var en division by Zero.
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/08/2014 13:31:47
Quote Anchor link
@Karin, Ja later kun je dat gewoon weer verwijderen, het is alleen maar voor het debuggen.
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

04/08/2014 13:33:34
Quote Anchor link
Dank Ivo, helemaal duidelijk

Toevoeging op 04/08/2014 13:34:20:

...en Frank
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 13:44:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require 'lib\class.phpmailer.php'; //werkt op windows systemen maar niet op Linux
require 'lib/class.phpmailer.php'; // werkt altijd op beiden
?>
 
Karin Gijssen

Karin Gijssen

04/08/2014 13:45:54
Quote Anchor link
Aha...ik dacht dat het lag aan het feit dat Hostnet PHP5.3 gebruikt en de andere twee 5.4.
Dan is het mysterie nu helemaal opgelost!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/08/2014 14:12:30
Quote Anchor link
juist..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.