phpmailer versturen naar gmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tortuga web

tortuga web

15/11/2015 14:01:20
Quote Anchor link
Hallo,
Via m´n website verstuur ik mail met behulp van PHPmailer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
function sendEmail() {
            $mail = new PHPMailer;
            require_once 'web-mail.php';    
            $mail->isSMTP();                                                        
            $mail->Host = $host;    
            $mail->Port = $port;                             
            $mail->SMTPDebug  = $setDebug;                     
            $mail->SMTPAuth = true;                        
            $mail->Username = $user;             
            $mail->Password = $pass;                           
            $mail->SMTPSecure = $secure;                        
            $mail->From = $from;                    
            $mail->FromName = $fromName;                
            $mail->addAddress($_POST['email'], $_POST['firstname']);
            $mail->addReplyTo($user, $fromName);
            
            $mail->WordWrap = 50;                                
            $mail->CharSet = 'utf-8';
            $mail->isHTML(true);                                

            $mail->Subject = 'Mail van website';
            $body = 'Naam: ';
            $body .= '<br>Email: ';
            $body .= '<br>Bericht: ';
            $mail->Body = $body;
            $mail->AltBody = $body;

            if($mail->send()) {
                return TRUE;
            }

            else {
                return FALSE;
            }
        }

?>

Laat ik deze mail, via een gepost formulier, sturen naar [email protected] of [email protected] (dus: $_POST['email'][email protected]), dan komt de mail aan.
Stuur ik ´m echter naar $_POST['email'][email protected], dan komt ie niet aan.
Hoe komt dit en is dit te ondervangen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:44:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2015 14:09:00
Quote Anchor link
Ik vermoed dat Gmail je mail weigert omdat je bepaalde DNS-records mist. Dit gaat om de Dmarc (Gmail), SPF (Hotmail) en een Dkim-instelling.

Op deze url kan je controleren welke records je in je DNS hebt staan: http://www.kitterman.com/spf/validate.html
Als je niet weet hoe je deze (juist) moet configureren raad ik aan om contact te zoeken met je hosting.
 
Tortuga web

tortuga web

15/11/2015 14:16:29
Quote Anchor link
Thanks Ariën,
Volgens je geadviseerde link lijkt de spf record te kloppen, maar zegt niets over de anderen.
Ik zal contact opnemen met de host, wat ik weet niks van DNS-records. Hopelijk kunnen zij het verhelpen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2015 14:24:07
Quote Anchor link
SPF heeft meer met Hotmail te maken. Ik meen dat Dmarc meer van toepassing is op Gmail.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.