PHPMailer werkt (voorlopig?) niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »
Wouter De Maeseneire

Wouter De Maeseneire

16/09/2016 16:23:49
Quote Anchor link
Hoi,


Gezien sendmail stokoud is, werd me aangeraden PHPMailer te gebruiken. Ik probeer hier dan ook mee aan de slag te gaan. Het lijkt heel simpel en is gelijkaardig aan sendmail behalve dat het kan gebruik maken van SMTP.

Maar het schoentje knelt..

Zit al uren te zoeken waar mijn fout kan liggen maar ik zie het niet. Kan iemand in onderstaande code de fout zien? Mijn ogen beginnen alvast stilaan te wennen aan de foute code ;)

Html van form in index.html
---------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form  class="form clearfix" action="sendmail.php" method="POST">
  <input type="text"  class="span12" id="name"    name="name"    value="" placeholder="Naam">
  <input type="email" class="span12" id="email"   name="email"   value="" placeholder="Uw e-maildres">
  <input type="text"  class="span12" id="subject" name="subject" value="" placeholder="Onderwerp">
  <textarea class="span12" id="message" name="message" placeholder="Uw vraag of reservatie" rows="6">  
  </textarea>
  <button class="btn btn-large pull-right" type="submit">Verzenden</button>
</form>



PHP van sendmail.php
--------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php

require 'PHPMailerAutoload.php';

function
sendemail($name, $email, $subject, $message)
{


    $mail = new PHPMailer;

    //$mail->SMTPDebug = 3;                               // Enable verbose debug output

    $mail->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
    $mail->Host = 'mail.mijndomeinnaam.be';  // Specify main and backup SMTP servers
    $mail->SMTPAuth = true;                               // Enable SMTP authentication
    $mail->Username = 'mijnemailadres';                   // SMTP username
    $mail->Password = 'mijnpaswoord';                     // SMTP password
    $mail->SMTPSecure = 'tls';                            // Enable TLS encryption, `ssl` also accepted
    $mail->Port = 465;                                    // TCP port to connect to


    $mail->setFrom($email, $name);
    $mail->addAddress('mijnemailadres', 'Wouter DM');     // Add a recipient
    $mail->addReplyTo($email, $name);


    $mail->Subject = $subject;
    $mail->Body    = $message;



}

function
validate($name, $email, $subject, $message)
{

    $error = '';

    if($name == '')
        $error = 'Please fill in your name';
        
    if(!filter var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL))
        $error = 'Please fill in your email';

    if($subject == '')
        $error = 'Please fill in a subject';

    if($message == '')
        $error = 'Please fill in your message';
        


    return $error;
    
    
      
}


$name = '';
$email = '';
$subject = '';
$message = '';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    //formulier is verzonden
    
  
  $name = $_POST['name'];
  $email = $_POST['email'];
  $subject = $_POST['subject'];
  $message = $_POST['message'];
  
  $error = validate($name, $email, $subject, $message);
  
  if($error != '')
        echo $error;
  else
       if (sendemail($name, $email, $subject, $message) == true)
            header('Location: thankyou.html');
}



?>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 16/09/2016 17:32:48 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:08:56
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/09/2016 16:55:38
Quote Anchor link
Als ik de code met de voorbeelden van PHPMailer vergelijk valt het op dat dit ontbreekt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (!$mail->send()) {
    echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
} else {
    echo "Message sent!";
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2016 17:34:25
Quote Anchor link
Klopt, de ->send() functie verstuurt de mail, en geeft een boolean terug of het wel of niet gelukt.
 
Ivo P

Ivo P

16/09/2016 17:50:20
Quote Anchor link
Sendmail is een service die draait op je server / op een mailserver en die het versturen van mails afhandelt. Dat staat los van PHP.

Mogelijk bedoel je de gewone mail() functie van php?

---
verder vind ik de functie hierboven een beetje zonde: je kunt 4 parameters ($name, $email, $subject, $message) meegeven.

Maar dat betekent dus ook dat je je direct beperkt tot die paar stukken info om mee te geven.
Je mist dan opties als CC, BCC, bijlagen etc.


Als je dan een functie maakt om jouw site gegevens direct te verpakken, dan zou ik gaan voor een class die phpmailer extend:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
 class MijnMailer extends PHPMailer
 {
   function
__construct()
   {

      parent::__construct();    
      $this->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
      $this->Host = 'mail.mijndomeinnaam.be';  // Specify main and backup SMTP servers
      $this->SMTPAuth = true;                               // Enable SMTP authentication
      $this->Username = 'mijnemailadres';                   // SMTP username
      $this->Password = 'mijnpaswoord';                     // SMTP password
      $this->SMTPSecure = 'tls';                            // Enable TLS encryption, `ssl` also accepted
      $this->Port = 465;

      $this->setFrom('mijn naam en adres');
   }
 }


?>


dan kun je in je scripts gewoon gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

  $mail
= new MijnMailer();
  $mail->Body = $message;

  $mail->addAttachment('somefile.jpg');

  $mail->addCC('[email protected]');
  $mail->send();
?>


Dus je verliest dan niet de mogelijkheden van PHPMailer omdat je functie eromheen daar geen rekening mee hield. En toch heb je jouw standaard gegevens altijd direct beschikbaar.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/09/2016 18:31:53
Quote Anchor link
Afgezien van de mail->send() functie, lukte het versturen van een mailtje door

require 'PHPMailerAutoload.php';

BINNEN de sendemail() functie te plaatsen.

Uiteraard geen garantie dat dat het echte probleem is, maar het werkte wel.
 
Wouter De Maeseneire

Wouter De Maeseneire

16/09/2016 19:01:34
Quote Anchor link
Dank je wel voor de reacties

1 ----------------------------
if (!$mail->send()) {
echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
} else {
echo "Message sent!";
}
------------------------------
Bovenstaande code toevoegen gaf geen resultaat. Ik dacht dat dit de mail niet verstuurde maar enkel voorwaardes zijn om de boodschappen weer te geven?

2 ----------------------------
require 'PHPMailerAutoload.php';
------------------------------
Bovenstaande code binnen de functie sendemail() zetten, leverde eveneens weinig op...
En bij jullie werkte dit allemaal?

@Ivo: Tja, meer heb ik ook niet nodig. Het moet een slank, to-the-point formuliertje blijven. En ja, het is de mail-functie dat ik bedoelde.

Mailtjes versturen en ik blijven geen goede vrienden. Enige suggesties zijn nog steeds welkom.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/09/2016 20:03:30
Quote Anchor link
Denk dat het dit moet zijn :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === true)
$error = 'Please fill in your email';
 
Ivo P

Ivo P

16/09/2016 20:28:58
Quote Anchor link
kun je vertellen wat er wel gebeurt?

Foutmelding? (na het toevoegen van die controle

if($mail->send() ) {}

wat dus staat voor "als het uitvoeren van de actie Verstuur lukt"


Staat je error reporting aan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


In geval van geen foutmelding: waar leid je uit af dat het fout gaat?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/09/2016 01:35:01
Quote Anchor link
mail->SMTPDebug = 2;

volgens mij is dit wel handig
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

17/09/2016 01:58:05
Quote Anchor link
>> Gezien sendmail stokoud is, werd me aangeraden PHPMailer te gebruiken. Ik probeer hier dan ook mee aan de slag te gaan. Het lijkt heel simpel en is gelijkaardig aan sendmail behalve dat het kan gebruik maken van SMTP.

Geen verdere opmerkingen dan de volgende, Ariën en Frank noemen je issues prima op:
De leeftijd van sendmail is onzinnig om te noemen. Recentere mailservers hebben ook de sendmail binary ivm compatibility, het is hoe dan ook geen reden om PHPMailer te gebruiken. Dè reden om PHPMailer (of SwiftMailer for that matter) te gebruiken is het gebruik van de juiste mailheaders etc, HTML mail (mime mail dus) dan hoef je daar zelf niet meer over na te denken. Vergeet alleen SPF en DKIM/DomainKeys niet.
 
Wouter De Maeseneire

Wouter De Maeseneire

17/09/2016 11:08:12
Quote Anchor link
Huidige code. Hopelijk heb ik op de juiste manier rekening gehouden met jullie opmerkingen. Maar voorlopig nog geen schot in de zaak.
Als resultaat krijg ik een witte pagina te zien. Dus geen bevestiging of foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
require 'PHPMailerAutoload.php';

$mail = new PHPMailer;

//$mail->SMTPDebug = 2;                               // Enable verbose debug output

$mail->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
$mail->Host = 'mail.hostname.be';                     // Specify main and backup SMTP servers
$mail->SMTPAuth = true;                               // Enable SMTP authentication
$mail->Username = 'mijnemailadres';                   // SMTP username
$mail->Password = 'mijnpaswoord';                     // SMTP password
$mail->SMTPSecure = 'tls';                            // Enable TLS encryption, `ssl` also accepted
$mail->Port = 465;                                    // TCP port to connect to

$mail->setFrom($email, $name);
$mail->addAddress('mailadresontvanger', 'naamontvanger');     // Add a recipient
$mail->addReplyTo($email, $name);

$mail->Subject = $subject;
$mail->Body    = $message;

if(!$mail->send()) {
    echo 'Message could not be sent.';
    echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
}
else {
    echo 'Message has been sent';
}

?>


Toevoeging op 17/09/2016 11:09:36:

Excuseer SMTPDebug staat wel degelijk geactiveerd (// is weg in originele code)
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/09/2016 11:13:41
Quote Anchor link
Heb je ook de email validatie aangepast?

Met 2 van de 3 suggesties die ik heb gedaan, werkt het.
 
Wouter De Maeseneire

Wouter De Maeseneire

17/09/2016 11:19:13
Quote Anchor link
Validatie heb ik eruit gehaald en aan bootstrap overgelaten.


Toevoeging op 17/09/2016 11:27:59:

@Adoptive: Dus bij jou werkt het? We hebben dezelfde code? Of heb je iets compleet anders?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/09/2016 11:59:46
Quote Anchor link
. Smtp gebruik ik niet, dus dat is comment. Voor de rest werkt het zoals het hieronder is geplakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

function sendemail($name, $email, $subject, $message) {

    require 'PHPMailerAutoload.php';
    $mail = new PHPMailer;
    
    //$mail->SMTPDebug = 3;                               // Enable verbose debug output
    
//    $mail->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
//    $mail->Host = 'mail.kpnplanet.nl';  // Specify main and backup SMTP servers
//    $mail->SMTPAuth = false;                               // Enable SMTP authentication
//    $mail->Username = 'mijnemailadres';                   // SMTP username
//    $mail->Password = 'mijnpaswoord';                     // SMTP password
//    $mail->SMTPSecure = 'tls';                            // Enable TLS encryption, `ssl` also accepted
//    $mail->Port = 465;                                    // TCP port to connect to

    
    $mail->setFrom($email, $name);
    $mail->addAddress('[email protected]', 'Wouter DM');     // Add a recipient
    $mail->addReplyTo($email, $name);
    
    $mail->Subject = $subject;
    $mail->Body    = $message;

    if (!$mail->send()) {
        echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo . '<br />' . PHP_EOL;
    }
else {
        echo "Message sent!" . '<br />' . PHP_EOL;
    }

}

function
validate($name, $email, $subject, $message)
{

    $error = '';

    if($name == '')
        $error = 'Please fill in your name';
        
    if ( filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false )
        $error = "$email is not a valid email address<br />" . PHP_EOL;

    if($subject == '')
        $error = 'Please fill in a subject';

    if($message == '')
        $error = 'Please fill in your message';
        


    return $error;
    
    
      
}


$name = '';
$email = '';
$subject = '';
$message = '';

//if ( $_REQUEST["submit"] ) {
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    //formulier is verzonden
    
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $subject = $_POST['subject'];
    $message = $_POST['message'];
    
    $error = validate($name, $email, $subject, $message);
    
    if($error != '') {
        echo $error;
    }
else {
        sendemail($name, $email, $subject, $message);
        //header('Location: thankyou.html');
    }
}


?>
 
Wouter De Maeseneire

Wouter De Maeseneire

18/09/2016 00:35:39
Quote Anchor link
Probleem bijna opgelost. Ik krijg wel melding dat de mail is verzonden, ook via smtp.
Maar... ik krijg de mails van het formulier niet binnen in m'n mailbox...
Kan ik hier ergens error-reporting doen? Of heeft iemand een idee waar het schoentje knelt?

Toevoeging op 18/09/2016 00:37:16:

@adoptive: Alvast bedankt voor jouw hulp! Ik heb wel nog de vraag voor u waarom je "PHP_EOL;" vermeldt in de code?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2016 00:45:55
Quote Anchor link
Jouw domein van je mailadres op je lijn 19, komt die overeen met de site waar je vandaan stuurt?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/09/2016 00:59:00
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2016 14:44:26
Quote Anchor link
probeer het ook eens met een paar andere adressen om de mail aan te sturen.

Je zult de eerste niet zijn die 3 dagen bezig is om uit te vinden dat Gmail of KPN of hosterX vindt dat de mail op spam lijkt en hem dus maar vast tegenhoudt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.