Php-mysql ORDER BY vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

18/11/2015 15:23:31
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik wil op basis van een sort order sorteren maar helaas lukt dit niet.
Het is voor een menukaart waar je categorieen kan maken als voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten.

Bij het aanmaken van de categorieen kan je een sort order meegegeven als integer. Op basis van de sort order wil ik de menukaart weergeven.

Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
        
        $q
= 'SELECT * FROM menu_item_to_bedrijf WHERE klant_id = "'.verkrijgIngelogdeKlantId().'" ORDER BY categorie_id, sort_order ASC ';
        $result = $database->query($q);
        
        if (mysqli_num_rows($result) == 0)
        {

        
        echo '<h3 class="text-center">U heeft nog geen menukaart ingevuld.</h3>';
        
        }

        
        $category = null;

        while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
        {

            
          
            
            if ($category != $rows['categorie_id'])
            {

              echo ' <table class="table menukaart">
                            
                            <tbody>
                           '
;
              $category = $rows['categorie_id'];
            
              echo '<h3 style="background-color: #e84c3d; padding:5px; color:white;">'.verkrijgCategorieNaamById($rows['categorie_id']).'</h3>';
              

            }

 
            //echo $rows['naam'].' - '.$rows['prijs'].' - '.$rows['sort_order'].'<br/>';
            
            echo ' <tr><td>'.$rows['naam'].'</td><td>&euro; '.$rows['prijs'].'</td></tr>';
              
            
        }

        
      echo ' </tbody>
                        </table>'
;
          
        
                              
     ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:10:19
 
- SanThe -

- SanThe -

18/11/2015 15:47:47
Quote Anchor link
ORDER BY categorie_id, sort_order ASC

Deze 2 tabellen bestaan in de database?
 
Ivo P

Ivo P

18/11/2015 15:54:22
Quote Anchor link
wat lukt niet?

de hele query werkt niet meer? Hij sorteert op een onverwachte manier?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

18/11/2015 16:00:49
Quote Anchor link
Deze 2 kolommen staan in de tabel menu_item_to_bedrijf. Als ik niet categorie_id als eerste order by zet dan zet die de categorieën meerdere malen onder elkaar. Als ik group by categorie_id doe en order by sort_order staan de categorieen goed maar haalt die maar 1 menu item op van iedere categorie.

Zoals het nu staat haalt die alles perfect op per categorie, dus meerdere menu items in de juiste categorie alleen staat dan de volgorde niet goed, die moet volgens de sort_order gaan.
 
Ivo P

Ivo P

18/11/2015 16:24:58
Quote Anchor link
group by zou een foutmelding moeten geven. Zeker in combinatie met select-*

Group by gebruik je in combinatie met functies als SUM() of COUNT(). Jij misbruikt group-by om je dubbelen te verwijderen, maar dat doe je dus niet zoals het bedoeld is.

PS:
je script leest een stuk prettiger als je de query niet 150 tekens breed maakt, maar tussen door eens op enter zou drukken.
De query wordt dan vast overzichtelijker.

Toevoeging op 18/11/2015 16:32:42:

wat is leidend? de sort_order?

Dan doe je dus
ORDER BY sort_order ASC

als je eerst op categorie sorteert dan krijg je dus eerst een oplopende lijst met categorieën en daarbinnen gesorteerd op sort_order.

Je verhaal over de dubbelen volg ik niet zo.

als je bakkerij Jansen hebt, en bakkerij De Vries, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat bij beide firma's "bakkerij" komt te staan
 
Furio Scripting

Furio Scripting

18/11/2015 16:53:18
Quote Anchor link
Ivo P op 18/11/2015 16:24:58:
group by zou een foutmelding moeten geven. Zeker in combinatie met select-*

Group by gebruik je in combinatie met functies als SUM() of COUNT(). Jij misbruikt group-by om je dubbelen te verwijderen, maar dat doe je dus niet zoals het bedoeld is.

PS:
je script leest een stuk prettiger als je de query niet 150 tekens breed maakt, maar tussen door eens op enter zou drukken.
De query wordt dan vast overzichtelijker.

Toevoeging op 18/11/2015 16:32:42:

wat is leidend? de sort_order?

Dan doe je dus
ORDER BY sort_order ASC

als je eerst op categorie sorteert dan krijg je dus eerst een oplopende lijst met categorieën en daarbinnen gesorteerd op sort_order.

Je verhaal over de dubbelen volg ik niet zo.

als je bakkerij Jansen hebt, en bakkerij De Vries, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat bij beide firma's "bakkerij" komt te staan


Als ik enkel order by sort_order doe krijg ik dit:

Als afbeelding het niet doet: http://i65.tinypic.com/s1j08w.png

Afbeelding
Gewijzigd op 18/11/2015 16:54:18 door Furio Scripting
 
Ivo P

Ivo P

18/11/2015 21:21:32
Quote Anchor link
ja
En wat had je gewild?

Iets waarbij alle broodjes achterelkaar zouden staan?

Dan heb je inderdaad nodig ORDER BY categorie, sort_order.

Dan heb je het in 1 bij elkaarhorend blokje bijelkaar.Dan kun je nog kijken in welke volgorde je categorieën zouden moeten komen.

Maar wat is het probleem als je dat toevoegt?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

18/11/2015 23:21:15
Quote Anchor link
Ivo P op 18/11/2015 21:21:32:
ja
En wat had je gewild?

Iets waarbij alle broodjes achterelkaar zouden staan?

Dan heb je inderdaad nodig ORDER BY categorie, sort_order.

Dan heb je het in 1 bij elkaarhorend blokje bijelkaar.Dan kun je nog kijken in welke volgorde je categorieën zouden moeten komen.

Maar wat is het probleem als je dat toevoegt?


Het probleem is dus als je order by categorie, sort_order doet dat de categorieen niet op volgorde staan van de sort_order. Ook moeten de items in de categorie op basis van hun sort_order op volgorde komen.

Wellicht dat mijn query en php opzet anders moet. Ik heb dus 2 tabellen.

1. Menu categorieen met daarin, naam, sort_order.
2. Menu items met daarin categorie_id, sort_order.

Wat ik wil is de juiste items in de categorie weergeven gesorteerd op de sort_order voor zowel de categorieen als de items in de categorie.

Je kan het vergelijken met menu items in menu categorieen bij bijv wordpress cms. Wel moeten de resultaten in een tabel komen voor overzichtelijke weergave.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/11/2015 08:03:02
Quote Anchor link
Als je de sort_order van de categorie wilt weten zal je die tabel via een join mee moeten nemen in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT m.menu_naam, m.prijs, c.categorie_naam /* etc. */
FROM menu_item_to_bedrijf m
JOIN categorieen c ON m.categorie_id = c.categorie_id
WHERE m.klant_id = 1234
ORDER BY c.sort_order, m.sort_order
 
Furio Scripting

Furio Scripting

19/11/2015 14:52:36
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 19/11/2015 08:03:02:
Als je de sort_order van de categorie wilt weten zal je die tabel via een join mee moeten nemen in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT m.menu_naam, m.prijs, c.categorie_naam /* etc. */
FROM menu_item_to_bedrijf m
JOIN categorieen c ON m.categorie_id = c.categorie_id
WHERE m.klant_id = 1234
ORDER BY c.sort_order, m.sort_order


Bedankt!

Ik heb die query voor mijn gevoel er nu goed in staan maar met welke php haal ik nu alle gegevens juist op? Ik heb weinig ervaring met joins. Hij haalt nu niets op helaas met de huidige code.

Al;s ik in SQl de code doe krijg ik volgens mij wel de juiste gegegevns plus volgordes met Ger ze query. Maar hoe ik dit in php per categorie kan uitlezen weet ik niet.

Zie afbeelding: http://oi66.tinypic.com/30911m0.jpg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

        
        //$q = 'SELECT * FROM menu_item_to_bedrijf WHERE klant_id = "'.$gegevens['klant_id'].'" ORDER BY categorie_id, sort_order ASC ';
        $q = 'SELECT m.naam, m.prijs, m.sort_order, c.naam, c.sort_order
FROM menu_item_to_bedrijf m
JOIN menu_categorie_to_bedrijf c ON m.categorie_id = c.id
WHERE m.klant_id = '
.$gegevens['klant_id'].'
ORDER BY c.sort_order, m.sort_order'
;
        $result = $database->query($q);
        
        if (mysqli_num_rows($result) == 0)
        {

        
        echo '<h3 class="text-center">Dit restaurant heeft nog geen menukaart ingevuld.</h3>';
        
        }

        
        $category = null;

        while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
        {

            
          
            
            if ($category != $rows['m.categorie_id'])
            {

              echo ' <table class="table menukaart">
                            
                            <tbody>
                           '
;
              $category = $rows['m.categorie_id'];
            
              echo '<h3 style="background-color: #e84c3d; padding:5px; color:white;">'.verkrijgCategorieNaamById($rows['m.categorie_id']).'</h3>';
              

            }

 
            //echo $rows['naam'].' - '.$rows['prijs'].' - '.$rows['sort_order'].'<br/>';
            
            echo ' <tr><td>'.$rows['m.naam'].'</td><td>&euro; '.$rows['m.prijs'].'</td></tr>';
              
            
        }

        
      echo ' </tbody>
                        </table>'
;
          
        
                              
    
?>
Gewijzigd op 19/11/2015 14:56:19 door Furio Scripting
 
Ivo P

Ivo P

19/11/2015 15:27:13
Quote Anchor link
zie ik nu goed aan de uitlijning dat je de prijs als een varchar() hebt opgeslagen?

bedragen sla je het beste op als een DECIMAL()
bijvoorbeeld DECIMAL(8,2)

De bedragen komen dan met een . in de tabel te staan.
bijvoorbeeld 7.95

Maar daarmee is een bedrag ook echt een getal
Als je op varchars sorteert, dan is "30,99" kleiner dan "7.95"

Bovendien zou je de getallen als decimal ook kunnen gebruiken in een berekening.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

20/11/2015 13:06:39
Quote Anchor link
Ivo P op 19/11/2015 15:27:13:
zie ik nu goed aan de uitlijning dat je de prijs als een varchar() hebt opgeslagen?

bedragen sla je het beste op als een DECIMAL()
bijvoorbeeld DECIMAL(8,2)

De bedragen komen dan met een . in de tabel te staan.
bijvoorbeeld 7.95

Maar daarmee is een bedrag ook echt een getal
Als je op varchars sorteert, dan is "30,99" kleiner dan "7.95"

Bovendien zou je de getallen als decimal ook kunnen gebruiken in een berekening.


Bedankt voor de tip, ik doe dat enkel in dit geval zo omdat de gebruiker vaak met een comma de prijs invoert en om dan een str_replace te moeten doen om een . een , te maken is nu niet echt van belang omdat ik verder niets met deze prijs doe van het menu, enkel weergeven ervan.

Als iemand nog een oplossing weet voor mijn topic vraag heel graag.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2015 13:38:41
Quote Anchor link
Regel 32 van je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $category = $rows['m.categorie_id']; ?>

In de query is m. een alias voor tabel naam, in het resultaat wordt alleen de kolomnaam meegegeven.
Ook ontbreekt de kolom categorie_id in de select van de query.

Vanwege het gebruik van alleen de kolomnaam moet je, als kolommen uit verschillende tabellen dezelfde naam hebben, één van die kolom anders benoemen anders wordt de waarde van de laatste kolom weergegeven.
 
Ivo P

Ivo P

20/11/2015 13:56:03
Quote Anchor link
"niet echt van belang omdat ik verder niets met deze prijs doe van het menu, enkel weergeven ervan."

onthoud dat even voor het moment dat je toch wat daarmee gaat doen, en er een klacht komt dat 2 soepjes van 7,95 samen opgeteld maar 14 euro kosten.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

20/11/2015 22:59:30
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 20/11/2015 13:38:41:
Regel 32 van je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $category = $rows['m.categorie_id']; ?>

In de query is m. een alias voor tabel naam, in het resultaat wordt alleen de kolomnaam meegegeven.
Ook ontbreekt de kolom categorie_id in de select van de query.

Vanwege het gebruik van alleen de kolomnaam moet je, als kolommen uit verschillende tabellen dezelfde naam hebben, één van die kolom anders benoemen anders wordt de waarde van de laatste kolom weergegeven.


Het is gelukt hoor! Hartelijk dank voor de query en de uitleg, ook andere forum leden hartelijk dank voor jullie tijd en input.

Na het verschillend maken van de kolommen kon ik via de join functie correct sorteren.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/11/2015 10:35:32
Quote Anchor link
>> Na het verschillend maken van de kolommen kon ik via de join functie correct sorteren.

Je had dat ook in de query zelf kunnen doen, je hoeft daarvoor niet de tabel aan te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT m.naam, c.naam AS categorie_naam ......

Sorry dat ik daarin niet helemaal duidelijk ben geweest.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.