[php,mysqli] Overzicht boekhouding maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

08/01/2016 14:26:18
Quote Anchor link
Ik ben op dit moment bezig met een boekhouding script.
Er zijn verschillende categorien die onderverdeeld moeten worden.

Er staan de volgende lijnen in mijn tabel

user_id price from_name to_name type (0 = debet, 1 = credit)
1 2000 Bank Inventaris 0
1 2000 Inventaris Bank 1
1 5000 Bank Kas 0
1 5000 Kas Bank 1


Nu wil ik het volgende bereiken;

BANK
Omschrijving Naar DEBET CREDIT
Nieuwe kast gekocht Inventaris €2.000
Geld opgenomen Kas €5.000


Inventaris
Omschrijving Naar DEBET CREDIT
Nieuwe kast gekocht BANK €2.000


KAS
Omschrijving Naar DEBET CREDIT
Geld opgenomen BANK €5.000


Ik zoek hiervoor dat hij eerst een overzicht maakt van alle categorien (die hoeft die dus maar 1x te laten zien)

En daarna gaat hij verder in de tabel zoeken naar de tegenrekening.


Ik hoop dat dit allemaal duidelijk is.


Alvast bedankt voor de medewerking
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 12:53:56
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/01/2016 11:32:27
Quote Anchor link
a) je wilt dat de gegevens slechts één keer in de database voorkomen
b) een boekhouding is technisch gezien niets anders als een lange lijst met transacties van de ene grootboek naar de andere. een uitzondering zijn de saldi want die hebben geen tegenrekening.

Hier een test database-dump en een query die alle BANK transacties laat zien in 2016:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT t.datum, t.omschrijving, g.naam AS tegenrekening, t.bedrag FROM transactions t
LEFT JOIN grootboeken g ON g.id = t.tegenrekening
WHERE t.rekening=2 AND YEAR(t.datum)=2016
ORDER BY t.datum


edit:
en een query om je banksaldo te berekenen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT SUM(transactions.bedrag) AS saldo FROM transactions
WHERE transactions.rekening=2


en om alle saldi op te halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT grootboeken.naam, SUM(transactions.bedrag) AS saldo FROM transactions
JOIN grootboeken ON transactions.rekening=grootboeken.id
GROUP BY transactions.rekening


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 4.4.15.2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Gegenereerd op: 09 jan 2016 om 12:27
-- Serverversie: 5.5.44-MariaDB
-- PHP-versie: 5.6.16

SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8mb4 */;

--
-- Database: `test`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `grootboeken`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `grootboeken` (
  `id` int(11) NOT NULL,
  `naam` varchar(64) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=4 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;

--
-- Gegevens worden gexporteerd voor tabel `grootboeken`
--

INSERT INTO `grootboeken` (`id`, `naam`) VALUES
(1, 'Kas'),
(2, 'Bank'),
(3, 'Inventaris');

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `transactions`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `transactions` (
  `id` int(11) NOT NULL,
  `datum` date NOT NULL,
  `omschrijving` varchar(128) NOT NULL,
  `tegenrekening` int(11) DEFAULT NULL,
  `rekening` int(11) NOT NULL,
  `bedrag` decimal(10,2) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=5 DEFAULT CHARSET=latin1;

--
-- Gegevens worden gexporteerd voor tabel `transactions`
--

INSERT INTO `transactions` (`id`, `datum`, `omschrijving`, `tegenrekening`, `rekening`, `bedrag`) VALUES
(1, '2016-01-01', 'Saldo', NULL, 1, 500.00),
(2, '2016-01-01', 'Saldo', NULL, 2, 18500.00),
(3, '2016-01-02', 'Naar Bank', 1, 2, 300.00),
(4, '2016-01-02', 'Naar Bank', 2, 1, -300.00);

--
-- Indexen voor gexporteerde tabellen
--

--
-- Indexen voor tabel `grootboeken`
--
ALTER TABLE `grootboeken`
  ADD PRIMARY KEY (`id`);

--
-- Indexen voor tabel `transactions`
--
ALTER TABLE `transactions`
  ADD PRIMARY KEY (`id`);

--
-- AUTO_INCREMENT voor gexporteerde tabellen
--

--
-- AUTO_INCREMENT voor een tabel `grootboeken`
--
ALTER TABLE `grootboeken`
  MODIFY `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,AUTO_INCREMENT=4;
--
-- AUTO_INCREMENT voor een tabel `transactions`
--
ALTER TABLE `transactions`
  MODIFY `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,AUTO_INCREMENT=5;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;
Gewijzigd op 09/01/2016 12:37:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Rick kem

rick kem

09/01/2016 15:40:31
Quote Anchor link
Ja je snapt precies waar ik naartoe wil.

Maar ik heb het maar in 1 tabel staan.

Want anders moet ik continu controleren of het desbetreffende grootboekrekening al bestaat voordat die het invult.


Enig idee hoe ik dit moet doen dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/01/2016 01:47:08
Quote Anchor link
controleren moet je altijd, op alles wat je maar kunt bedenken! Minimaal server-side (met php dus) maar mag ook server-side en client-side (dmv HTML5 validatie en/of javascript).

Ik zou overwegen een dropdown te gebruiken voor de grootboekrekeningen, of een autocomplete (een stuk ingewikkelder).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select>
<option value="1">Kas</option>
<option value="2">Bank</option>
<option value="3">Inventaris</option>
</select>


Zelfs met een dropdown kan een gebruiker er nog voor zorgen dat je een ongeldige grootboek-id terug krijgt.

controleren is simpel te doen met een eenvoudige query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM grootboeken WHERE id=2


Levert de query een rij op dan is het een bestaande grootboekrekening. Levert de query nul rijen op dan is het een foutief id. (mysqli_num_rows)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.