[PHP/SQL] Meerdere getallen met meerdere getallen vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Dutch Boy

Dutch Boy

19/03/2011 21:04:27
Quote Anchor link
Is mijn post, ik zie nergens anders code
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:06:06
 
Mark L

Mark L

20/03/2011 00:16:36
Quote Anchor link
Zoals Noppes al zei; probeer een JOIN.

Informatie: klikje();
Kijk het niet te vluchtig door, want dit is het antwoord op jouw probleem. Met W3Schools moet je eruit komen ;)

succes!
 
Dutch Boy

Dutch Boy

20/03/2011 12:23:06
Quote Anchor link
Iemand die me daarmee kan helpen, hoe moet ik het nu doen, het lukt me niet.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/03/2011 12:31:14
Quote Anchor link
Dutch Boy op 20/03/2011 12:23:06:
Iemand die me daarmee kan helpen, hoe moet ik het nu doen, het lukt me niet.


Zolang jij niet duidelijk aantoont wat er dan niet lukt, zal het voor jouw een raadsel blijven.........................

Misschien dat je nog een keer duidelijk moet verwoorden wat je wilt bereiken en verduidelijken met relevante code kan uiteraard ook geen kwaad.
 
Dutch Boy

Dutch Boy

20/03/2011 13:13:40
Quote Anchor link
Ik heb dit nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    
    $sql = mysql_query("SELECT WHERE pm.naar = '".mysql_real_escape_string($get_userdata['id'])."' AND hide = '0', pm.bericht FROM pm INNER JOIN block ON pm.van!=block.blocked_id ORDER BY pm.gelezen ASC");
    while($sql){


Het zou moeten werken, maar lukt niet, misschien omdat ik WHERE erin heb staan? Heb ik er ingezet omdat pm.naar wel $get_userdata['id'] moet zijn, :o
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/03/2011 13:35:34
Quote Anchor link
Post je code overzichtelijke!!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
WHERE   pm.naar = '".mysql_real_escape_string($get_userdata['id'])."'
AND     hide = '0'
,       pm.bericht
FROM    pm
INNER JOIN block
        ON pm.van != block.blocked_id
ORDER BY pm.gelezen ASC


Het volgende komt in mij op:
- wat is de juiste syntax van een select
Volgende opmerking:
- in sql word nog steeds de voorkeur gegeven aan <> ipv !=
- in een join geef je de relatie aan tussen twee tabellen, dan moet je niet komen aankakken met "!="
 
Dutch Boy

Dutch Boy

20/03/2011 15:24:56
Quote Anchor link
Dus wat moet het nou worden? ..
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/03/2011 15:39:36
Quote Anchor link
Het is juiste nu net de bedoeling dat je dat zelf uit zoekt.
 
Dutch Boy

Dutch Boy

21/03/2011 22:46:00
Quote Anchor link
lol dat is lekker makkelijk gezegd, dat doe ik nu al weken, het lukt me niet :S, heb ook dit geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql_bericht
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE naar = '".mysql_real_escape_string($get_userdata['id'])."'");
 while($row_bericht = mysql_fetch_assoc($sql_bericht)){
 $sql_check = mysql_query("SELECT * FROM block WHERE user_id = '".mysql_real_escape_string($get_userdata['id'])."' AND block_id ='".mysql_real_escape_string($row_bericht['van'])."'");
 if(mysql_num_rows($sql_check) == 1){
 echo'deze gebruiker is geblokt, vandaar dat je dit bericht niet kunt lezen';
 }
else{
 // bericht laten zien
 ?>


Lukt me gewoon niet :l
Gewijzigd op 21/03/2011 22:50:25 door Dutch Boy
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/03/2011 22:56:30
Quote Anchor link
Als je dan eens fouthandeling toevoegd of netjes inspringt kan je dat heel wat schelen
 
Sander de Vos

Sander de Vos

21/03/2011 22:59:20
Quote Anchor link
Dutch Boy op 21/03/2011 22:46:00:
lol dat is lekker makkelijk gezegd, dat doe ik nu al weken, het lukt me niet :S, heb ook dit geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql_bericht
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE naar = '".mysql_real_escape_string($get_userdata['id'])."'");
 while($row_bericht = mysql_fetch_assoc($sql_bericht)){
 $sql_check = mysql_query("SELECT * FROM block WHERE user_id = '".mysql_real_escape_string($get_userdata['id'])."' AND block_id ='".mysql_real_escape_string($row_bericht['van'])."'");
 if(mysql_num_rows($sql_check) == 1){
 echo'deze gebruiker is geblokt, vandaar dat je dit bericht niet kunt lezen';
 }
else{
 // bericht laten zien
 ?>


Lukt me gewoon niet :l


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE naar = '" . mysql_real_escape_string($get_userdata['id']) . "' ");
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    $result = mysql_query("SELECT * FROM block WHERE user_id = '" . mysql_real_escape_string($get_userdata['id']) . "' && block_id = '" . mysql_real_escape_string($row['van']) . "'");
    if (mysql_num_rows($result) == 1) {
        echo 'Deze gebruiker is geblokkeerd.';
    }
else {
        echo 'Blaat!';
    }
}

?>


Nu de foutafhandeling nog.
Gewijzigd op 21/03/2011 23:00:23 door Sander de Vos
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/03/2011 23:02:40
Quote Anchor link
@sander 2 querys met de naam result? Dat gaat nie werken he
 
Dutch Boy

Dutch Boy

22/03/2011 17:46:36
Quote Anchor link
idd ;P
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.