plaatje random uit submappen, met ook lege mappen ertussen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M B

M B

25/03/2006 01:47:00
Quote Anchor link
hi php'ers,

ik zoek iets voor m'n site waarmee er door een bepaalde map gebladerd wordt en daar een random plaatje uithaalt, maar let op er zijn ook submappen die niet zijn gevuld

dit is een voorbeeld map stcructuur zoals ik het bijv. heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
AAP
    GEIT.JPG
NOOT
    NOOTJES.JPG
    NUTS.JPG
MIES
WIM
ZUS
    BOE.JPG
    BOE2.JPG

zoals je ziet zijn hier dus de mappen Mies en Wim leeg, die mappen moeten eigenlijk geskipd worden.

iemand die een opzetje kan geven?

Alvast bedankt

Groetjes,

Michel
Gewijzigd op 25/03/2006 01:49:00 door M B
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:53:22
 
Kalle P

Kalle P

25/03/2006 02:03:00
Quote Anchor link
Er was hier laatst een topic over. Zal ff voor je zoeken.

Edit:
Script:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/433/?PHPSESSID=...90bb3bd162021e74f86d77303


Hmm topic niet gevonden.

edit:
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?forum=3&iid=742441

edit3:
Hier een script
http://neoarch.wordpress.com/2006/02/25/php-css-and-random-pictures/
Gewijzigd op 25/03/2006 02:17:00 door Kalle P
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

25/03/2006 08:12:00
Quote Anchor link
Ik heb het destijds bewaard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

$config
["systempath"]    = "images";  //map waar de plaatjes staan
$config["webpath"]        = "http://www.lissydesign.nl/images/";  //het internet adres waar de plaatjes staan
$config["type"]            = "redirect";  
//niet veranderen
if($config["systempath"]){  
    $pathtoread = $config["systempath"];  
}
  
else{  
    $pathtoread = ".";  
}
  
if($config["webpath"]){  
    $url = $config["webpath"];  
}
  
else{  
    $explode = explode("/",$_SERVER["REQUEST_URI"]);  
    $url = "http://".$_SERVER["SERVER_NAME"]."/";  
    for($i=0;$i<(count($explode)-1);$i++){  
        $url.=$explode[$i]."/";  
    }  
}
  
$i = 0;  
$imgdir = opendir($pathtoread);  
while($file=readdir($imgdir)){        
    $file_type = strrchr($file,".");  
    $is_image = eregi("jpg|gif",$file_type);  
    if ($file != '.' && $file != '..' && $is_image){  
        $images[$i++] = $file;  
    }  
}
  
closedir ($imgdir);  
$randomnr = rand(0,count($images)-1);  
$img = $images[$randomnr];  

if($config["type"]=="redirect"){  
    echo "<img src='$url$img'>";  
}
  
else if($config["type"]=="readfile"){  
    readfile($pathtoread."/".$img);  
}
  
else{  
    echo "Error: Onbekend displaytype";  
}
  
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.