plaatje uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas

thomas

08/03/2007 16:06:00
Quote Anchor link
hallo heb een vraagie ik heb een aantal plaatjes van auto's en nu wil ik de link waar ze staan in mijn database zetten. en met een script weer geven in een tabel. kan iemand mij hiermee helpen ik heb zelf al een aantal scripts gemaakt (geprobeerd) maar dan geeft ie het pllatje niet weer.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 21:10:30
 
Frank -

Frank -

08/03/2007 16:13:00
Quote Anchor link
Quote:
maar dan geeft ie het pllatje niet weer.
En waarom wordt deze niet weergegeven? 9 van de 10x is het pad naar de juiste directory niet aanwezig.

Maar duik eens in de html-broncode, daar kun je mogelijk een oplossing vinden.
 
Thomas

thomas

08/03/2007 16:20:00
Quote Anchor link
sorry moet effe mijn vraag anders stellen en ik doe er meteen mijn script bij.

mijn tabel is dit
tabel [cars]
velden
id
name
costs
speed
url (naar het plaatje)

alles wat in de tabel staat moet uitgevoerd worden naar html tabels.
dus zoiets als dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
mysql_query=("SELECT * FROM `[cars]`");
<tr><td>($cars->['id']</tr></td>
<tr><td>($cars->['name']</td></tr>
<tr><td>($cars->['costs']</td></tr> enzovoort

dit is mijn eerste script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
include("_include-config.php");
include("style.css");
mysql_query("SELECT * FROM `[cars]`");
if(isset($_GET['action'])) $action=$_GET['action'];
if(isset($_POST['action'])) $action=$_POST['action'];

if($action=="delete"){

  $id=$_GET['id'];    

  $news_SQL_del="DELETE FROM `[cars]` WHERE id=$id";
  $bool=mysql_query($news_SQL_del);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('auto is gewist')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het wissen is een fout opgetreden')</SCRIPT>";
}


if($action=="insert"){

  $cars_main=$_POST['name'];
  $cars_header=$_POST['costs'];
  $cars_url=$_POST['url'];
  $cars_speed=$_POST['speed'];    

  $cars_main=nl2br($cars_main);
  $cars_main=eregi_replace("\n", "", $cars_main);
  $cars_SQL_insert="INSERT INTO `[cars]` (`name`,`costs`,`url`,`speed`) VALUES ('$cars_header','$cars_url','$cars_main','$cars_speed')";
  $bool=mysql_query($cars_SQL_insert);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('auto toegevoegd')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het toevoegen van de auto is een fout opgetreden')</SCRIPT>";
}


if($action=="update"){

  $id=$_POST['id'];
  $cars_main=$_POST['name'];
  $cars_header=$_POST['costs'];
  $cars_url=$_POST['url'];
  $cars_speed=$_POST['speed'];

  $cars_main=nl2br($cars_main);
  $cars_main=eregi_replace("\n", "", $news_main);
  $cars_SQL_update="UPDATE `[cars]` SET `costs`='$cars_header',`name`='$cars_main',`url`='$cars_url','`speed`=$cars_speed' WHERE `id`='$id'";
  $bool=mysql_query($cars_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('auto is bewerkt')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het bewerken van de auto is een fout opgetreden')</SCRIPT>";  
}


$sql="SELECT * FROM `[cars]` ORDER BY `speed` DESC";
$res=mysql_query($sql);
$cars=mysql_query("SELECT * FROM `[cars]`");
$cars1=mysql_query("$cars");
$avatarurl            = htmlspecialchars($data->avaurl);
$picca            = $cars->url;
while($row = mysql_fetch_array( $cars )) {

print <<<ENDHTML
  <tr><td class="mainTxt">
    <table width=100% height=100% cellpadding=0 cellspacing=0>
      <tr><td>&nbsp;<i>{$weapon->name}</i><br><img src="images/cars/{$cars->url}.gif" width=200 height=150></td>

ENDHTML
;
}

?>

<?
while($cars=mysql_fetch_array($res)){

$id = strtotime($cars['id']);
 ?>
      
    <tr bgcolor="#F9F9F9">
        <td><?php echo $id['id'] ?></td>
        <td><?php echo $cars['name'] ?></td>
        <td><?php echo $cars['costs'] ?></td>
        <td class="menuLink" align="center"><img src="{$picca}" width="100" height="100">
        <td><?php echo $cars['speed'] ?></td>
        <td><a href=cars_list.php?id=<?php echo $cars['id'] ?>&action=delete>Wissen</a>&nbsp;
            <a href=cars_edit.php?id=<?php echo $cars['id'] ?>>Bewerken</a></td>
    </tr>
    
<?php
}
mysql_close();
?>
          
          
</table>
        </td>
    </tr>
</table>

</body>

</html>

maar hij geeft geen plaatje weer en als ik in de bron kijk dan staat er http://gots.cjb.net/{$picca}
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/03/2007 16:26:00
Quote Anchor link
Zo dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
include("_include-config.php");
include("style.css");
mysql_query("SELECT * FROM `[cars]`");
if(isset($_GET['action'])) $action=$_GET['action'];
if(isset($_POST['action'])) $action=$_POST['action'];

if($action=="delete"){

  $id=$_GET['id'];    

  $news_SQL_del="DELETE FROM `[cars]` WHERE id=$id";
  $bool=mysql_query($news_SQL_del);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('auto is gewist')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het wissen is een fout opgetreden')</SCRIPT>";
}


if($action=="insert"){

  $cars_main=$_POST['name'];
  $cars_header=$_POST['costs'];
  $cars_url=$_POST['url'];
  $cars_speed=$_POST['speed'];    

  $cars_main=nl2br($cars_main);
  $cars_main=eregi_replace("\n", "", $cars_main);
  $cars_SQL_insert="INSERT INTO `[cars]` (`name`,`costs`,`url`,`speed`) VALUES ('$cars_header','$cars_url','$cars_main','$cars_speed')";
  $bool=mysql_query($cars_SQL_insert);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('auto toegevoegd')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het toevoegen van de auto is een fout opgetreden')</SCRIPT>";
}


if($action=="update"){

  $id=$_POST['id'];
  $cars_main=$_POST['name'];
  $cars_header=$_POST['costs'];
  $cars_url=$_POST['url'];
  $cars_speed=$_POST['speed'];

  $cars_main=nl2br($cars_main);
  $cars_main=eregi_replace("\n", "", $news_main);
  $cars_SQL_update="UPDATE `[cars]` SET `costs`='$cars_header',`name`='$cars_main',`url`='$cars_url','`speed`=$cars_speed' WHERE `id`='$id'";
  $bool=mysql_query($cars_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('auto is bewerkt')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het bewerken van de auto is een fout opgetreden')</SCRIPT>";  
}


$sql="SELECT * FROM `[cars]` ORDER BY `speed` DESC";
$res=mysql_query($sql);
$cars=mysql_query("SELECT * FROM `[cars]`");
$cars1=mysql_query("$cars");
$avatarurl            = htmlspecialchars($data->avaurl);
//$picca            = $cars->url;
while($row = mysql_fetch_array( $cars )) {

print <<<ENDHTML
  <tr><td class="mainTxt">
    <table width=100% height=100% cellpadding=0 cellspacing=0>
      <tr><td>&nbsp;<i>{$weapon->name}</i><br><img src="images/cars/{$cars->url}.gif" width=200 height=150></td>

ENDHTML
;
}

?>

<?
while($cars=mysql_fetch_array($res)){

$id = strtotime($cars['id']);
 ?>
      
    <tr bgcolor="#F9F9F9">
        <td><?php echo $id['id'] ?></td>
        <td><?php echo $cars['name'] ?></td>
        <td><?php echo $cars['costs'] ?></td>
        <td class="menuLink" align="center"><img src="<?php echo $cars['url']; ?>" width="100" height="100">
        <td><?php echo $cars['speed'] ?></td>
        <td><a href=cars_list.php?id=<?php echo $cars['id'] ?>&action=delete>Wissen</a>&nbsp;
            <a href=cars_edit.php?id=<?php echo $cars['id'] ?>>Bewerken</a></td>
    </tr>
    
<?php
}
mysql_close();
?>
          
          
</table>
        </td>
    </tr>
</table>

</body>

</html>
 
Frank -

Frank -

08/03/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT * FROM `[cars]`");
Dit klinkt mij in de oren als criminals, oftwel crimineel slecht gescript.

`[cars]` mag echt helemaal NOOIT als tabelnaam worden gebruikt! Gebruik gewoon cars en gooi die gore backtics en kansloze blokhaken dus weg. Verder is foutafhandeling de basis van ieder goed script en dat ontbreekt hier in zijn geheel.

Ik wens je veel succes met debuggen, in bovenstaand scriptje staan zeker 100 tot 200 fouten en problemen.
 
Koen B

Koen B

08/03/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Even offtopic:
Ik zie dat hier gebruikt word gemaakt van mysql_close();
Is dit echt nodig? Of kan het ook zonder?

(sorry voor offtopic)
 
W W

W W

08/03/2007 16:58:00
Quote Anchor link
Nee dat is niet noodzakelijk kan ook gewoon zonder werken.
 
W W

W W

08/03/2007 16:58:00
Quote Anchor link
Edit:

wtf? hij ging 2x?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door W W
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.