plaatje uploaden en deze daarna inladen als background

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

22/04/2004 14:22:00
Quote Anchor link
Ik wil een foto kunnen oploaden en deze daarna als background in een nieuw venster laten zien, iemand een idee hoe dit te doen?

Ik heb tot nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];

if ($_POST["newname"])
$uploadname = $_POST['newname'];
else
$uploadname = $_FILES['userfile']['name'];

if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);

//echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";

background-image: ($_files);

}

?>

<div align="center"><a href="uploadbestand.php">Back</a></div>


De upload werkt op zich wel, maar ik krijg normaal wat er bij de echo staat te zien en dan back. Nu ik dat background-image heb toegevoegd doet ie niets...
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 07:29:26
 
Eris -

Eris -

22/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
background-image: ($_files);
dit is geen geldig CSS
 
Rick

Rick

22/04/2004 17:30:00
Quote Anchor link
als ik het me goed herinner is het dit:
background-image:url(picje.gif);

en dat moet dan natuurlijk wel in de goede tag staan, dat gewoon los op een pagina zetten heeft geen nut :/
 

22/04/2004 22:01:00
Quote Anchor link
background-image:url(picje.gif);

Dit moet het inderdaad zijn, maar wat nu als picje.gif iets moet zijn wat bepaald word door wat je upload. als ik dus pietje.jpg upload, moet het worden: background-image:url(pietje.jpg);

Dit moet dus uitgelezen worden.

En als het bestand geupload word komt dus normaal de text die bij echo staat. dit doet hij op een lege pagina, dus ik dacht kan ik daar meteen de background van zetten. Maar helaas werkt dat dus niet.

De bedoeling is dus dat het iets als: background-image:url($foto.jpg); word en dat ie die variable ergens uitleest
 
Eris -

Eris -

22/04/2004 23:24:00
Quote Anchor link
Maar iedereen vergeet nog wat anders ;p
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? echo "<style type=\"text/css\">
background-image:url('"
.$_file."');
</style>"
;
 
Rick

Rick

23/04/2004 00:28:00
Quote Anchor link
mv dubbelpost /dev/null
Gewijzigd op 23/04/2004 00:29:00 door Rick
 
Rick

Rick

23/04/2004 00:28:00
Quote Anchor link
das wel een loos stukje code vind ik :P
doe het eens op deze manier:
<body style="background-image:url(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$foto;?>
);">

dat lijkt mij de meest nette manier :)
 

23/04/2004 00:43:00
Quote Anchor link
Zou het dan zou kunnen:

$filename = $_FILES['userfile']['name'];

if ($_POST["newname"])
$uploadname = $_POST['newname'];
else
$uploadname = $_FILES['userfile']['name'];

if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);

echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";
<body style="background-image:url(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$uploadname;?>
);">
}
?>
<div align="center"><a href="uploadbestand.php">Back</a></div>

Of moet die body style ergens anders? moet iig ergens na het bepalen van de filename he
 
Rick

Rick

23/04/2004 01:27:00
Quote Anchor link
zo is het opzich prima ja, maar volgens mij vergeet je nu om de map upload/ erbij te zetten
 

23/04/2004 10:49:00
Quote Anchor link
Ik begrijp het mischien verkeerd, maar ik dacht dat hij gewoon meteen die variable inlas, en dat je dus niet op de schijf hoefde te zijn.

heb dit geprobeerd:

<body style="background-image:url(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?="uploads/" . $uploadname;?>
);">

maar dan werkt het niet meer

iemand een idee?
 
Rick

Rick

23/04/2004 12:14:00
Quote Anchor link
als je het op deze manier doet dan moet je wel het plaatje op de server hebben staan ja

controleer eventjes of het pad in de broncode van de html klopt met de locatie van het plaatje
dan zou het namelijk moeten werken
 

23/04/2004 13:20:00
Quote Anchor link
De locatie waar het staat is directory uploads in de map waar ik het php script van draai. zou dus goed moeten zijn. Echter nu ik dit erbij gezet heb zie ik en geen achtergrondplaatje en hij zet de file er nu ook niet neer, dus waarschijnlijk gaat het dan ergens fout. Als ik die <body style ...> er even uit haal dan zet hij de file wel netjes in de uploads directory..
 

23/04/2004 15:00:00
Quote Anchor link
Ik ga het toch maar anders aanpakken, heb een werkend script waar ik die variable in moet kunnen plakken en dan is het meteen werkend

upload.php word dan gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];

if ($_POST["newname"])
$uploadname = $_POST['newname'];
else
$uploadname = $_FILES['userfile']['name'];

if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);

echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";
}

?>

<div align="center"><a href="bekijk.htm">Verder</a></div>

en bekijk.htm word dan:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>DHTML Mouseover</TITLE>
<STYLE TYPE="text/css">
.off {
position: absolute;
left: 5;
top: 5;
z-index: 1;
visibility: visible;
width: 347;
height: 347;
}

.on {
position: absolute;
left: 5;
top: 5;
z-index: 2;
visibility: hidden;
}
body {
background-color: #FBFBD5;
}
</STYLE>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"></HEAD>
<BODY>

$naam= $_POST['uploadname']

<!--These are the static OFF images-->
<div align="left"></div>
<DIV CLASS="off" id="bkg">
<div align="center"><A HREF = "#" onMouseOver = "showIt(img1)">
<IMG SRC="uploads/$naam" width="347" height="347" BORDER=0>
</A><BR>
</div>
</DIV>


<!--These are the hidden ON images-->
<DIV CLASS="on" ID = "img1">
<A HREF = "#" onMouseOut = "hideIt(img1)">
<IMG SRC="cd%20print%20skelet%20copy.gif" width="347" height="347" BORDER=0>
</A><BR>
</DIV>

<SCRIPT LANGUAGE = "JavaScript">
<!--
/* Corrects Browser Differences */
if (document.layers){
var img1 = document.img1;
var HIDDEN = 'hide';
var VISIBLE = 'show';
} else if (document.all){
var img1 = document.all.img1.style;
var HIDDEN = 'hidden';
var VISIBLE = 'visible';
}

/* Shows an object */
function showIt(object) {
object.visibility = VISIBLE;
}

/* Hides an object */
function hideIt(object) {
object.visibility = HIDDEN;
}
//stop hiding -->
</SCRIPT>
</p>
</div>

</BODY>
</HTML>

Op zich werkt het wel alleen wat ie nu doet is ipv het plaatje in te laden laat ie $_POST['uploadname'] zien en daar zal dus nog wel wat fout in zitten... weet ook niet of dat zomaar aan te roepen is... voorbeeld is te zien op:

http://raysoft.dyndns.org/rob/uploadbestand.php
 
Rick

Rick

23/04/2004 17:12:00
Quote Anchor link
$naam= $_POST['uploadname'] <-- waar slaat dit op?
 

23/04/2004 21:23:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee, de bedoeling zou moeten zijn dat de naam die vanuit het formulier komt en door het script op schijf geschreven word, ook word gebruikt als variabele om dat plaatje te laden.
Ik probeerde wat maar blijkbaar niet het goede
 
Rick

Rick

24/04/2004 00:33:00
Quote Anchor link
1. het is een html bestand, dan zal php code niet makkelijk werken
2. je moet het natuurlijk wel tussen php tags zetten

$naam= $_POST['uploadname'] -->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $naam= $_POST['uploadname'] ?>
 

24/04/2004 00:38:00
Quote Anchor link
Ok dit geeft niet meer die rare foutmelding, echter hij laat geen plaatje zien. Zou het komen omdat ik na het script dmv een link een nieuwe pagina open en hij dus de variabelen uit het script al weer kwijt is> die uploadname is mischien niet meer te vinden?
 

24/04/2004 00:49:00
Quote Anchor link
Ik heb geprobeerd de 2 scripts te koppelen, op zich geen probleem, echter hij laad het plaatje nu ook niet. Wat er dus moet gebeuren is dat hij de variabele die boven in het php stuk staat gebruikt om de file in te lezen vanaf de schijf..


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];

if ($_POST["newname"])
$uploadname = $_POST['newname'];
else
$uploadname = $_FILES['userfile']['name'];

if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);

//echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";
}
?>

<!-- <div align="center"><a href="bekijk.htm">resultaat bekijken</a></div>-->
<STYLE TYPE="text/css">
.off {
position: absolute;
left: 5;
top: 5;
z-index: 1;
visibility: visible;
width: 347;
height: 347;
}

.on {
position: absolute;
left: 5;
top: 5;
z-index: 2;
visibility: hidden;
}
body {
background-color: #FBFBD5;
}
</STYLE>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"></HEAD>
<BODY>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $naam= $_POST['uploadname'] ?>


<!--These are the static OFF images-->
<div align="left"></div>
<DIV CLASS="off" id="bkg">
<div align="center"><A HREF = "#" onMouseOver = "showIt(img1)">
<IMG SRC="$naam" width="347" height="347" BORDER=0>
</A><BR>
</div>
</DIV>


<!--These are the hidden ON images-->
<DIV CLASS="on" ID = "img1">
<A HREF = "#" onMouseOut = "hideIt(img1)">
<IMG SRC="images/mal.gif" width="347" height="347" BORDER=0>
</A><BR>
</DIV>

<p>
<SCRIPT LANGUAGE = "JavaScript">
<!--
/* Corrects Browser Differences */
if (document.layers){
var img1 = document.img1;
var HIDDEN = 'hide';
var VISIBLE = 'show';
} else if (document.all){
var img1 = document.all.img1.style;
var HIDDEN = 'hidden';
var VISIBLE = 'visible';
}

/* Shows an object */
function showIt(object) {
object.visibility = VISIBLE;
}

/* Hides an object */
function hideIt(object) {
object.visibility = HIDDEN;
}
//stop hiding -->
</SCRIPT>
</p>
</div>
</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><td><div align="center"><a href="main.htm">terug</a></div></td>
  </p>
 
Rick

Rick

24/04/2004 06:30:00
Quote Anchor link
probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?  
$filename
= $_FILES['userfile']['name'];  

if ($_POST["newname"])  
$uploadname = $_POST['newname'];  
else  
$uploadname = $_FILES['userfile']['name'];  

if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {  
   move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);  
   echo '<img src="uploads/'.$uploadname.'" />';
}
  
?>
 

24/04/2004 21:26:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nu werken. uiteindelijk script is geworden:

upload.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];

if ($_POST["newname"])
$uploadname = $_POST['newname'];
else
$uploadname = $_FILES['userfile']['name'];

if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);

//echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";
}
?>

<div align="center"><a href="bekijk.php?filename=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $uploadname; ?>
">Verder</a></div>

Bekijk.php

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>DHTML Mouseover</TITLE>
<STYLE TYPE="text/css">
.off {
position: absolute;
left: 5;
top: 5;
z-index: 1;
visibility: visible;
width: 347;
height: 347;
}

.on {
position: absolute;
left: 5;
top: 5;
z-index: 2;
visibility: hidden;
}
body {
background-color: #FBFBD5;
}
</STYLE>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"></HEAD>
<BODY>

<!--These are the static OFF images-->
<div align="left"></div>
<DIV CLASS="off" id="bkg">
<div align="center"><A HREF = "#" onMouseOver = "showIt(img1)">
<img src="uploads/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_GET['filename']; ?>
" width="347" height="347" border="0">
</A><BR>
</div>
</DIV>


<!--These are the hidden ON images-->
<DIV CLASS="on" ID = "img1">
<A HREF = "#" onMouseOut = "hideIt(img1)">
<IMG SRC="images/mal.gif" width="347" height="347" BORDER=0>
</A><BR>
</DIV>

<p>
<SCRIPT LANGUAGE = "JavaScript">
<!--
/* Corrects Browser Differences */
if (document.layers){
var img1 = document.img1;
var HIDDEN = 'hide';
var VISIBLE = 'show';
} else if (document.all){
var img1 = document.all.img1.style;
var HIDDEN = 'hidden';
var VISIBLE = 'visible';
}

/* Shows an object */
function showIt(object) {
object.visibility = VISIBLE;
}

/* Hides an object */
function hideIt(object) {
object.visibility = HIDDEN;
}
//stop hiding -->
</SCRIPT>
</p>
</div>
</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><td><div align="center"><a href="main.htm">terug</a></div></td>
  </p>
</BODY>
</HTML>
 
Rick

Rick

24/04/2004 23:37:00
Quote Anchor link
ik heb alleen 1 vraagje, waarom heb je deze neergezet?
global $_FILES;
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.