plaatje weergeven met GD

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wim

Wim

22/12/2006 22:09:00
Quote Anchor link
Ik probeer twee plaatjes weer te geven op het scherm. Ik krijg geen foutmelding, maar de plaatjes worden niet weergegeven. In plaats daarvan komt er dit te staan:

GIF87a€, „©Ëí£œT;GIF87aF€,F„©Ëí£œ´Ú‹³Þ¼÷;

Het meest logische leek mij de headers. Maar waar ik die ook neer lijk te zetten, het probleem blijft. Dit is mijn test-code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
ob_start();
$dbar1 = 30;
$dbar2 = 70;
echo "<html><head><title></title></head><body>";
echo "
<table>
<tr><td>1</td><td><td><td></td></tr>
<tr><td>2</td><td><td><td></td></tr>
<tr><td>3</td><td><td><td>"
; create_rule($dbar1, $dbar2); echo "</td></tr>
<tr><td>4</td><td><td><td></td></tr>
<tr><td>5</td><td><td><td></td></tr>
<tr><td>6</td><td><td><td></td></tr>
<tr><td>7</td><td><td><td></td></tr>
</table>"
;

ob_end_flush();

function
create_rule($dbar1, $dbar2) {
header("Content-type: image/gif");
$rule1 = imagecreatetruecolor($dbar1, 5);
$bg1 = imagecolorallocate($rule1, 255, 0, 0);
imagegif($rule1);

$rule2 = imagecreatetruecolor($dbar2, 5);
$bg2 = imagecolorallocate($rule2, 0, 255, 0);
imagegif($rule2);

imagedestroy($rule1);
imagedestroy($rule2);
}


ob_end_clean();
echo "</body></html>";
?>


Heeft iemand suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 13:32:30
 
Wim

Wim

23/12/2006 22:08:00
Quote Anchor link
Niemand enig idee?
 
Red Crew

Red Crew

23/12/2006 22:13:00
Quote Anchor link
id GD actief op uw webserver ?
 
Wim

Wim

23/12/2006 22:43:00
Quote Anchor link
Ja, volgens phpinfo() wel.
Een voorbeeld vanaf php.net werkt ook.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
- -

- -

23/12/2006 22:56:00
Quote Anchor link
Uit je script begrijp ik dat je de images in de HTLM gooit. Je moet het als volgt doen:

img1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
header("Content-type: image/gif");
$rule1 = imagecreatetruecolor($dbar1, 5);
$bg1 = imagecolorallocate($rule1, 255, 0, 0);
imagegif($rule1);
?>


img2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
header("Content-type: image/gif");
$rule2 = imagecreatetruecolor($dbar2, 5);
$bg2 = imagecolorallocate($rule2, 0, 255, 0);
imagegif($rule2);
?>


bestand.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo '<img src="img1.php" />
<img src="img2.php" />'
;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.