Plaatjes Dump site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 14:58:18
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben de laatste week bezig geweest met een nieuwe projectje : http://www.dumpzor.com

Op deze site kan je tot 10 afbeeldingen per keer dumpen, en optioneel nog een titel en tekstje en backlink meesturen, deze komen in de database en ga ik ooit nog een keer verwerken in een directory.

Ik ben een beginner in PHP, maar heb hem naar mijn kunnen (en dat is niet zo heel veel) beveiligd.

Nu heeft 99% van de mensen hier waarschijnlijk meer verstand van PHP dan ik, en ik wilde jullie vragen of jullie het systeempje een beetje konden testen, zodat ik hem nog beter kan beveiligen.

Je mag je van mij helemaal uitleven, je mag het helemaal kapot maken als het je lukt, mits je mij maar even laat weten hoe je het voor elkaar hebt gekregen zodat ik hieraan kan werken.

Alvast bedankt !!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:47:20
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

29/04/2012 15:04:19
Quote Anchor link
Testen? Je kunt beter de relevante code posten, dan zien we waarschijnlijk bij voorbaat al wat de zwakte / sterkte is, dan dat jij in afwachting bent van wat er komen gaat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 15:06:51
Quote Anchor link
Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/patricz82/domains/dumpzor.com/public_html/upload.php on line 129


Ook getest in IE? Kan daar maar 1 bestand selecteren en dus maar 1 tegelijk uploaden. Je geeft aan maximaal 10.
Gewijzigd op 29/04/2012 15:09:17 door Obelix Idefix
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 15:07:31
Quote Anchor link
Dat gebeurt zeker als je een .PSD upload of veeeeels te groot bestand selecteerd ? Had ik namelijk ook, geen ideee hoe ik dit moet fixen
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 15:08:06
Quote Anchor link
Als ik op de knop van "Bestanden toevoegen" klikt loopt Opera 11 elke keer vast.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 15:08:54
Quote Anchor link
Is dat niet een fout van opera? Ik gebruik gewoon standaard HTML voor de <input> , heeft weinig met het php gedeelte.

Toevoeging op 29/04/2012 15:10:38:

Hier de volledige upload.php (Ja ik weet het, het is een troep en sommige dingen kunnen kleiner en anders, ook staan er nog dubbele dingen in zoals de allowed file types als array en een keer als losse variables, dit ga ik nog ff wegwerken dezer dagen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
<?php

// TODO : Copy dingetje maken op de input fields
// Linkjes mooi maken.
// Paden dynamisch maken


session_start(); // Sessions voor flood bescherming

?>

<?php include("connect.php");?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Easy Image Hosting & Backlinking - Only at Dumpzor.com</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<!-- begin header -->
<div id="header">
<div id="head_center"><a href="http://www.dumpzor.com"><img src="images/logo.jpg" width="171" class="logo" height="46" alt="Free Backlinks and Image Storage - Only at Dumpzor.com" /></a></div>
</div>
<!--[if lt IE 9]>
<div class="warning">
  <div class="wcenter">You are using a browser that does not support HTML5 ! In order to upload multiple images at once, we suggest you upgrade to a better browser : <a href="https://www.google.com/chrome">Chrome</a> | <a href="http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/">FireFox</a> | <a href="http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/products/ie/home">IE9</a> | <a href="http://www.apple.com/nl/safari/">Safari</a></div></div>
  <![endif]-->
<!-- begin content -->
<div id="content_container">


<?php
////// SPAM CHECK ///////////////////////////////////////////////////////////
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST')
{


    if (isset($_SESSION['ip']) && $_SESSION['last_post'] + 60 > time())
    {
// Als de Session IP niet leeg is en de last submit post + 1 minuut groter is dan tijd
         echo "<div class='upload'><p>To avoid abuse of our service, submitting the form is limited to <strong>once per minute</strong>. Try again in a few moments.</p><p><a href=\"index.php\">Go Back</a></p></div><br />";
        $_SESSION['allowed'] = 'FALSE';
    }

    else {        
        $_SESSION['allowed'] = 'TRUE';
    }

    
    
    
$_SESSION['last_post'] = time();
$_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

}

///// EINDE SPAM CHECK ////////////////////////////////////////////////////////
?>

<?php
// Settings
$dump_into_db = "";
$rooturl = "http://www.dumpzor.com/";
$dumpurl = "http://www.dumpzor.com/dumps/"; // Url die de bezoeker te zien voor de images die geupload zijn.
$maxsize    =    1000000;  // maximaal foto van 1mb              
$allowed_files = array("image/jpeg", "image/gif", "image/png", "image/pjpeg", "image/x-png", "gif", "png", "jpg");
// hieronder nog een keer wegwerken als ik zin heb.. beetje dubbel op :P //

$allowed_file1    =    "image/jpeg"; // toegestane bestandstypes                                                                    
$allowed_file2    =    "image/gif";                                                                  
$allowed_file3 =    "image/png";
$allowed_file8 =    "image/x-png";
$allowed_file4    =    "image/pjpeg";
$allowed_file5    =    "gif";                                                                  
$allowed_file6 =    "png";
$allowed_file7    =    "jpg";
$map = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/dumps/"; // map waar de images moeten komen                                                               //
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Aantal bestanden die worden geupload tellen. Beginnen bij plaatje 1 = [0]

$i = 0;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST' AND $_SESSION['allowed'] == 'TRUE') // als er op submit is gedrukt en het mag
{
  
    
    if (!empty($_POST['title']) AND !empty($_POST['description']) AND !empty($_FILES['img']['name'][$i]) ) // hier de check voor de query (als titel en beschrijving is ingevuld))
    {
    
     for ($k = 0;$k < 10;$k++) // door de array $_files heen gaan, om alle bestanden op extensie te checken.
     {
        if (in_array($_FILES['img']['type'][$k], $allowed_files, true))
        {

            $dump_into_db = 'TRUE'; // dan true zetten
        }
        
        if ($_FILES['img']['size'][$k] < $maxsize)
        {

            $dump_into_db = 'TRUE';
        }

        
        else {                  
            $dump_into_db = 'FALSE';
            break; // als die 1 vind met false, gewoon geen collection maken .. afbreken dus
        }        
        
     }

     if ($dump_into_db == 'TRUE')  // Checkt of de 1e image goeie bestand heeft, zoja:
     {
         $_POST['title'] = mysql_real_escape_string(strip_tags($_POST['title']));   // alle html uit de input wegstrippen, anders krijgen we gezeik.
         $_POST['desciption'] = strip_tags($_POST['description'],'<h2><h3><h4><p><br>');
         $_POST['url'] = strip_tags($_POST['backlink']);
         $_POST['tags'] = str_replace(",", "",$_POST['tags']);
        
         mysql_query("INSERT INTO collection SET title='".$_POST['title']."',
                                          description='"
.$_POST['description']."',
                                          backlink='"
.$_POST['backlink']."',
                                          tags='"
.$_POST['tags']."',
                                          date='"
.$_POST['date']."'");
                                          
                                          print mysql_error();
                                          
                                          $collid =  mysql_insert_id();   // deze bewaren we om de images te koppelen aan de collection
                                          
                                          echo "<div class='upload'>Your peronal dump link :";
                                          echo "<a href='".$rooturl."personal.php?p=".$collid."'>".$rooturl."personal.php?p=".$collid."</a></div><br />";
                                        
      }}

    
    
    
    

// hieronder begint de file upload ////////////////////////////////////////////////////////////
while(list($key,$value) = each($_FILES['img']['name']))
    {
  
    if(!empty($value)){
      
       // controleerd op lege afbeeldingen ( !empty = niet leeg)
                        $random = rand(1000,999999); // random nummer genereren om dezelfde filenames te voorkomen
                        
                        $filename = $random.$value;    // de value als als filenaam opslaan.
                        
                                              
                            if($_FILES['img']['size'][$i] > $maxsize){
                              print("<div class='upload'>".$value." <span class='darkred'>NOT UPLOADED - File Size Exceeds 1MB</span></div><br />");
                            
                            $i++;   // 1 erbij optellen, om naar de volgende in de array te gaan (NIET VERGETEN VOLGENDE KEER !!)
                               }
                                                      
                            elseif($allowed_file1 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file2 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file3 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file4 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file5 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file6 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file7 != $_FILES['img']['type'][$i] AND $allowed_file8 != $_FILES['img']['type'][$i]){ // heb file correct toegevoegd zodat hij deze check niet hoeft uit te voeren als de size al te groot is.
                            print("<div class='upload'>".$value." <span class='darkred'>NOT UPLOADED - Invalid File Type</span> </div><br />");        
                            
                            $i++;                    
                                           
                            }
//hier ook 1 erbij optellen, om naar de volgende in de array te gaan
                        
                            
                   else {    // door de check heen? files in db zetten en verplaatsen
                    
                        if (isset($_POST['title']) AND isset($_POST['description'])) // Weer ff checken, als er geen beschrijving bij zit hoeven de images ook de DB niet in...
                        {
                             mysql_query("INSERT INTO images SET url='".$dumpurl.$filename."',  
                                          collection_id='"
.$collid."'");  
                        }

                        
                                    
                        move_uploaded_file($_FILES['img']['tmp_name'][$key], $map . $filename);
                         //voor linux of unix hosts chmodden we het bestand naar 777 zodat iedereen um kan zien
                        chmod($map . $filename, 0777);    
                        
                                                    
                        echo "<div class='upload'><img src='".$dumpurl.$filename."' class='imgsuccess'  /> <span class='green'>Upload succes</span> <br /> <a href='".$dumpurl.$filename."'>Link</a><br /><input type='text' value='".$dumpurl."".$filename."' class='field'/></div><br />";
                        
                        $i++; // 1 erbij optellen
                        
                        
                        
                        if($i == 10)  // als het 5e plaatje is bereikt ermee kappen
                        {
                            break;
                        }
                        
                        
                      }
                      }

    else {
         echo "<div class='upload'><p>You need to select at least 1 image.</p><p><a href=\"index.php\">Go Back</a></p></div>";        
         }
    }

    
    
// einde file upload /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////    
}

if ($dump_into_db == 'FALSE' AND !empty($_POST['title']) AND !empty($_POST['description']))
{

    echo "We couldn't make you a personal dump page because you have uploaded at least 1 invalid file.<br />";
    echo "Max File Size:1MB<br />";
    echo "Allowed File Types: GIF, JPG, PNG";
    
}









?>


<?php include("footer.php"); ?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 15:13:33
Quote Anchor link
Jij maakt zo'n site, dan moet je, dmv controles, voorkomen dat iets vast loopt en/of onjuiste files kunnen worden geupload.

En als er dan iets fout gaat, toon de gebruiker een nette foumelding, niet zo'n melding als ik hierboven heb neergezet/ tegenkwam.

Jij vraagt om een test, dan kun je niet gaat roepen dat als het niet werkt het de schuld is van de ander. Jij zult voor oplossingen moeten zorgen.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 15:14:47
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 29/04/2012 15:06:51:
Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/patricz82/domains/dumpzor.com/public_html/upload.php on line 129


Ook getest in IE? Kan daar maar 1 bestand selecteren en dus maar 1 tegelijk uploaden. Je geeft aan maximaal 10.


In IE kan je maar 1 bestand selecteren, hier word ook een melding voor weergegeven in IE.
Hoe kwam je op die fout? Wat heb je geprobeerd te uploaden?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 15:14:57
Quote Anchor link
Patrick vd Pols op 29/04/2012 15:08:54:
(Ja ik weet het, het is een troep en sommige dingen kunnen kleiner en anders, ook staan er nog dubbele dingen in zoals de allowed file types als array en een keer als losse variables, dit ga ik nog ff wegwerken dezer dagen)


Begin bij het begin. Je wilt iets getest hebben en dan geef je zelf aan dat je code 'troep' is. Misschien handiger om dan eerst te zorgen dat het geen troep meer is en dat het dat bevat wat nodig is?!??? :s

Doorgaans eerst php, dan html.
waarom openen en sluiten van de php code (regel 9/10, 54/55)?
empty is doorgaans geen (goede) controle.
Je telt niet eens hoeveel files er worden toegevoegd; je gaat uit van 10 (for-loop)??
waarom alleen op title mysql_real_escape_string?
En waarom daar ook nog strip_tags?
Waarom is foutafhandeling? Foutmelding printen is geen foutafhandeling.
peronal --> typfaut.
PHP (echo) = ' en HTML = "
......
Gewijzigd op 29/04/2012 15:21:41 door Obelix Idefix
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 15:15:41
Quote Anchor link
De mysql_real_string escape etc heb ik toegevoegd, dit heb ik uit een tutorial overgenomen waarin beveiligen een beetje werd uitgelegd, ben nog lerende en wist nou niet of dit wel of niet moest hier dus, maar ik ga het even opnieuw onder de loep nemen.

Maar wat ik niet snap is dat als ik bijv een .exe upload geeft hij aan dat het bestand niet goed is, als ik bijv een .psd upload geeftie die array error.

Die for telt tot 10 bestanden, daarna hoeftie van mij ook niets meer te doen, maar ik snap je tip, ik zou dus dan eerst de size van de array moeten kijken en op basis daarvan de FOR maken, dit ga ik gelijk veranderen zo! bedankt!
Gewijzigd op 29/04/2012 15:31:11 door Patrick vd Pols
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 15:24:26
Quote Anchor link
Patrick vd Pols op 29/04/2012 15:14:47:
Obelix en Idefix op 29/04/2012 15:06:51:
Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/patricz82/domains/dumpzor.com/public_html/upload.php on line 129


Ook getest in IE? Kan daar maar 1 bestand selecteren en dus maar 1 tegelijk uploaden. Je geeft aan maximaal 10.


In IE kan je maar 1 bestand selecteren, hier word ook een melding voor weergegeven in IE.
Hoe kwam je op die fout? Wat heb je geprobeerd te uploaden?

Van alles wat. Te grote afbeelding, php, zip, exe bestand. Alles wat niet zou moeten werken....

Patrick vd Pols op 29/04/2012 15:15:41:
De functionaliteiten veranderen niet doordat het een troep is toch?

De functionaliteit niet, maar je wilt dat wij iets beoordelen. Dan mogen we toch verwachten dat je ons iets laat zien wat 'af' is? Nu heb ik het idee dat jij vind dat je klaar bent en dat wij het mogen afmaken.
Gewijzigd op 29/04/2012 15:26:22 door Obelix Idefix
 
Chris -

Chris -

29/04/2012 16:11:26
Quote Anchor link
Zou wat aan je beveiliging doen Patrick; je MySQL inloggegevens zijn nu wel héél makkelijk te achterhalen. "dump", zegt genoeg?
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 16:13:36
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 29/04/2012 16:11:26:
Zou wat aan je beveiliging doen Patrick; je MySQL inloggegevens zijn nu wel héél makkelijk te achterhalen. "dump", zegt genoeg?


Hoe bedoel je precies? Je hebt mn username en wachtwoord nodig toch? Die staan er niet in
 
Chris -

Chris -

29/04/2012 16:16:34
Quote Anchor link
Nee, maar die zijn wel van je website te halen door je gebrekkige beveiliging. Dan had je het beter via igniter kunnen doen, dan was de beveiliging al een stuk hoger.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 16:18:17
Quote Anchor link
Ah jij bent zeker ook degene die google24474489338f903a.php heeft geupload, ik zie dat je toegang hebt tot zon beetje alles:p

Code igniter was ik mee aan hte proberen, snap hier eigenlijk niks van omdat ik nite bekend ben met OOP..


Maar ik zie dat ik nog een hele hoop werk te doen heb, ik ga de website dan zo ook weer offline halen. Bedankt voor alle reacties, tips en opmerkingen!

Toevoeging op 29/04/2012 16:22:58:

Patrick vd Pols op 29/04/2012 16:18:17:
Ah jij bent zeker ook degene die google24474489338f903a.php heeft geupload, ik zie dat je toegang hebt tot zon beetje alles:p

Code igniter was ik mee aan hte proberen, snap hier eigenlijk niks van omdat ik nite bekend ben met OOP..


Maar ik zie dat ik nog een hele hoop werk te doen heb, ik ga de website dan zo ook weer offline halen. Bedankt voor alle reacties, tips en opmerkingen!

edit:

heb de website offline gehaald, nogmaals bedankt iedereen!
 
Chris -

Chris -

29/04/2012 16:24:17
Quote Anchor link
Patrick, de website hoeft niet persé offline. Zorg gewoon voor een goede validatie met betrekking tot foto's.

Je moet het zo zien; al zegt iemand dat het een "image/jpeg" is, je moet er vanuit gaan dat het niet waar is. Dus eerst controleer je op extensie, daarna ga je met de verschillende image functies aan de gang zodat je kan zien of je een foto bewerkt of een ander bestand. Pas daarna upload je het bestand in een publiekelijke map.

Overigens is er geen schade aangericht oid; wilde het bestand net eraf halen toen ik erachter kwam dat jij 'm al had verwijderd :)
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

29/04/2012 16:33:01
Quote Anchor link
Ik vind het goed dat je het hebt geupload Chris, ik zal zeker nog ff gaan stoeien met image functies aangezien mimetypes checken niet echt goed werkt :p

Mja ik heb hem tog maar offline gehaald, ik weet nu dat er nog heel veel mis is en het is dus ook niet goed om een brak script online te laten staan :p

Chris mag ik jou een PM sturen met daarin een link naar een site van een kennis van me, die site heeft erg slappe beveiliging, en ik krijg daar gewoon files geupload (geen php helaas), zou jij willen kijken of je dat bestand daar ook geupload krijgt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.