Plaatjes system

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

26/02/2004 18:01:00
Quote Anchor link
ok,... ik heb het volgende probleem als je op www.avatarlobby.tk kijkt wil ik eigenlijk met het script hieronder dat de plaatjes ook op rijen van 5 avatars per pagina, en 7 in de lenght ik wil dat de avatars ook zo in rijen komen met elke rij zo'n kleur als op avatar lobby , wie dit voor me wil doen krijgt een link een een logo als hij het wil...
het volgende script kan je gebruiken om het te maken.....
-------- SCRIPT -----------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

// ------------------------------------
// Verander de variabelen hieronder


$AantalPlaatjesPerPagina = 20;
// Het aantal plaatjes per pagina
$PlaatjesMap = "images/";
// Het map waar de plaatjes in staan



// Meer hoef je niet te veranderen!
// ------------------------------------


$i=0;
$plaatjes = array();
$handle=opendir($PlaatjesMap);
while ($file = readdir($handle)) {
if (($file != ".") && ($file != "..")) {
$plaatjes[$i] = $file;
$i++;
}
}

closedir($handle);
sort($plaatjes);
reset($plaatjes);

if(!$n) {
$n = 0;
}

else {
$n = intval($n);
}


$lengte1 = count($plaatjes);

$a = $AantalPlaatjesPerPagina;

$volgende = $a + $n;
$vorige = $n - $a;

if($lengte1 > $a) {

for($i = $n; $i < $volgende; $i++) {
echo("<img src='$PlaatjesMap$plaatjes[$i]'><br><br>\n");
}

echo("<br><br><center>");

if($vorige >= 0) {
echo("<a href='$PHP_SELF?n=$vorige'>");
}


echo("<b>Vorige</b>");

if($vorige >= 0) {
echo("</a>");
}


echo(" - ");

if($lengte1 > $volgende) {
echo("<a href='$PHP_SELF?n=$volgende'>");
}


echo("<b>Volgende</b>");

if($lengte1 > $volgende) {
echo("</a>");
}

}

else {
for($i = 0; $i < $lengte1; $i++) {
echo("<img src='$PlaatjesMap$plaatjes[$i]'><br><br>\n");
}
}


?>

php } ?>

------- EINDE SCRIPT --------
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:52:52
 
Rick

Rick

26/02/2004 18:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
$aantal_plaatjes
= 25;
$max_aantal_rijen = 5;
$max_aantal_kolommen = 5;

$aantal_rijen = $aantal_plaatjes/$max_aantal_kolommen;

echo '<table border="1">';
for($i0=1;$i0<=$aantal_rijen;$i0++){
  echo '<tr>';
  for($i1=$i0*$aantal_kolommen;$i1<=$i0*$aantal_kolommen;$i1++){
     echo '<td><img src="img'.$i1.'.jpg" /></td>';
  }

  echo '</tr>';
}

echo '</table>';
?>

ik weet niet of dit exact is wat je zoekt en ik weet ook niet of ie werkt, net uit m'n blote hoofd geschreven dus probeer maar even :)

Edit:
foutje gemaakt, probeer het nu eens
Gewijzigd op 26/02/2004 23:01:00 door Rick
 

26/02/2004 19:24:00
Quote Anchor link
nee,helaas niet

http://www.spiderwebproduction.com/plaatjes.php

Warning: Division by zero in /home/virtual/site168/fst/var/www/html/plaatjes.php on line 6
 
Rick

Rick

26/02/2004 23:02:00
Quote Anchor link
probeer het vernieuwde script eens, ik had een klein foutje gemaakt

en als het niet werkt zet dan bovenaan het bestand even error_reporting(E_ALL); en geef de fout
 

27/02/2004 14:16:00
Quote Anchor link
JA hij doet het alleen kan je het niet zo aanpassen dat hij een map zoekt die bijv images heet en dat als ik er bijv een stuk of 20 in stop dat jij ze er automatish ip zet?
je kan het script vinden op

www.spiderwebproduction.com/plaatjes.php
 
Rick

Rick

27/02/2004 15:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
$directory
= './imgprod/';
$filelist = array();

if(is_dir($directory)){
    if($handle = opendir($directory)){
       while($file = readdir($handle)){
            if(!is_dir($file)){
                $filelist[] = $file;
            }
       }

       closedir($handle);
    }
}



$aantal_plaatjes = count($filelist);
$max_aantal_kolommen = 5;

$aantal_rijen = ceil($aantal_plaatjes / $max_aantal_kolommen);

echo '<table border="1">';
for($i0=0;$i0<=$aantal_rijen-1;$i0++){
    echo '<tr>';
    for($i1=$i0*$max_aantal_kolommen;$i1<=(($i0+1)*$max_aantal_kolommen)-1;$i1++){
        if(isset($filelist[$i1])){
            echo '<td>'.$i0.' :: '.$i1.' :: <img src="'.$directory.$filelist[$i1].'" /></td>';
        }
else{
            echo '<td>&nbsp;</td>';
        }
    }

    echo '</tr>';
}

echo '</table>';
?>


zo zou het moeten werken, er zit nu alleen geen limiet meer op wat maximum aantal rijen betreft, die heb ik er even uit gesloopt omdat er dan meerdere pagina's moeten komen en daar ben ik nu te lui voor om te maken :P
 

27/02/2004 15:20:00
Quote Anchor link
ja ik heb wel een limiet nodig....zoals ik eerder had gezecht....mischien kunnen we iets regelen?
 

27/02/2004 15:46:00
Quote Anchor link
Ik heb een paar vragen

Kan ik ook die directory op een andere server zetten? bijv http://members.lycos.nl/dddd/map/
-----
En kan ik ook de tables kleuren zoals op www.avatarlobby.tk omdat het moet in die style komen hoe doe ik dat?
-----
en dat vorige en volgende wil ik niet ik wil de numertjes 1,2,3,4 ecc hoe maak ik dat
-----
En hoe stel ik een limiet in?....
 
Rick

Rick

27/02/2004 16:52:00
Quote Anchor link
je moet er voor zorgen dat $filelist een array is met alle bestandsnamen, je zou ze opzich ook van een andere server kunnen halen maar niet op deze manier

hier is trouwens een aangepaste versie met pagina's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?
if(isset($_GET['page'])){
    if(is_numeric($_GET['page'])){
        $page=$_GET['page'];
    }
else{
        $page=0;
    }
}
else{
    $page=0;
}


$directory = './imgprod/';
$filelist = array();

if(is_dir($directory)){
    if($handle = opendir($directory)){
       while($file = readdir($handle)){  
            if(!is_dir($file)){
                $filelist[] = $file;
            }
       }

       closedir($handle);  
    }
}



$aantal_plaatjes = count($filelist);
$max_aantal_kolommen = 5;  
$max_aantal_rijen = 5;
$rij=$page*$max_aantal_rijen;

$aantal_rijen = ceil($aantal_plaatjes / $max_aantal_kolommen);
$aantal_paginas = ceil($aantal_rijen / $max_aantal_rijen);

for($i=0;$i<=$aantal_paginas-1;$i++){
    echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?page='.$i.'">'.($i+1).'</a> ';
}


echo '<table border="1">';  
for($i0=$rij;$i0<=$rij+$max_aantal_rijen-1;$i0++){  
    echo '<tr>';  
    for($i1=$i0*$max_aantal_kolommen;$i1<=(($i0+1)*$max_aantal_kolommen)-1;$i1++){  
        if(isset($filelist[$i1])){
            echo '<td>'.$i0.' :: '.$i1.' :: <img src="'.$directory.$filelist[$i1].'" /></td>';  
        }
else{
            echo '<td>&nbsp;</td>';
        }
    }
  
    echo '</tr>';  
}
  
echo '</table>';
?>


en je site kan ik niet bereiken dus ik kan niet zien hoe die styles daar zitten
maar als je goed kijkt dan zie je de tables en alles in het script staan dus dat kan je gewoon zelf aanpassen
 

27/02/2004 18:11:00
Quote Anchor link
Dat zelf aan passen denk nie dat dat echt goed gaat
zouw jjj dat please voor me willen doen de URl is
www.avatarlobby.tk ,.......
en zouw je die nummertjes onderin willen plaatsen in het midden zoals op de website;..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.