plesk vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 00:53:09
Quote Anchor link
Hi guys,

Een vraag voor iemand die Plesk gebruikt of kent.

Op deze pagina zie je in het 7e filmpje getiteld "Adding Websites (Domains)" hoe er een domeinnaam wordt toegevoegd.

Na ongeveer 1 minuut zie je in het filmpje dat de document root is ingesteld op "example2.tld".

Nu is mijn vraag. Stel nu dat we 3 websites hebben, behalve "example2.tld" ook een "example1.tld" en "example3.tld". Staan die dan allemaal in dezelfde folder? Dus krijg je zeg maar zoiets als dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/root/to/websites/
                  example1.tld
                  example2.tld                  
                  example3.tld

En daarop voortboordurend... ik wil dus graag iedere website naar dezelfde document root laten leiden, zodat ieder request in dezelfde map binnenkomt. Dus dit idee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
/root/to/websites/
                  superroot

Die 3 websites hierboven zouden dus niet allemaal in een apart mapje terecht komen, maar ze zouden allemaal in één en dezelfde "superroot" map uitkomen. Zou dat werken op de manier zoals in het filmpje te zien is? Of begrijp ik het verkeerd en wordt iedere domeinnaam als een aparte afgeschermde "user" gezien, dus meer dit idee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
/root/to/websites/secured/
                          example1.tld/
                                       private/
                                       public_html/
                          example2.tld/
                                       private/
                                       public_html/                
                          example3.tld/
                                       private/
                                       public_html/                    
                  

Dit laatste is een beetje zoals het in cPanel werkt. Daar kunnen (standaard) de sites niet bij elkaar in de mapjes komen. Voor mijn situatie is dat niet handig en daarom ben ik erg benieuwd hoe Plesk dat doet.

Iemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:59:43
 
E vH

E vH

03/07/2014 12:50:32
Quote Anchor link
Met Directadmin word bovenstaande structuur gehanteerd, zowel voor admins, resellers, en klanten.

Note: Ik kan met Directadmin allemaal Domein Pointers aanmaken, daaronder heb ik 1 hoofddomein, namelijk example1.tld en daaronder zitten 400 domeinen gekoppeld.
Deze domeinnamen zie ik niet terug in de folders, maar ze hanteren allemaal hetzelfde als example1.tld.

Ben je naar zoiets op zoek?
dan heb je namelijk maar 1 map
Gewijzigd op 03/07/2014 12:52:31 door E vH
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 13:22:45
Quote Anchor link
>> Met Directadmin word bovenstaande structuur gehanteerd, zowel voor admins, resellers, en klanten.

Welke bovenstaande structuur bedoel je dan. Er staan namelijk 3 code-blokjes ;)

>> Note: Ik kan met Directadmin allemaal Domein Pointers aanmaken, daaronder heb ik 1 hoofddomein, namelijk example1.tld en daaronder zitten 400 domeinen gekoppeld.
Deze domeinnamen zie ik niet terug in de folders, maar ze hanteren allemaal hetzelfde als example1.tld.

Kun je eens een voorbeeld geven hoe de directorystructuur er dan uitziet?
 
E vH

E vH

03/07/2014 14:19:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2014 13:22:45:
>> Met Directadmin word bovenstaande structuur gehanteerd, zowel voor admins, resellers, en klanten.

Welke bovenstaande structuur bedoel je dan. Er staan namelijk 3 code-blokjes ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
/root/to/websites/
                          example1.tld/
                                       private/
                                       public_html/
                          example2.tld/
                                       private/
                                       public_html/                
                          example3.tld/
                                       private/
                                       public_html/                    


Ozzie PHP op 03/07/2014 13:22:45:
>> Note: Ik kan met Directadmin allemaal Domein Pointers aanmaken, daaronder heb ik 1 hoofddomein, namelijk example1.tld en daaronder zitten 400 domeinen gekoppeld.
Deze domeinnamen zie ik niet terug in de folders, maar ze hanteren allemaal hetzelfde als example1.tld.

Kun je eens een voorbeeld geven hoe de directorystructuur er dan uitziet?


Zelfde structuur als hierboven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/root/to/websites/
                          example1.tld/
                                       private/
                                       public_html/


Overige domeinen, die er achter hangen, zie ik niet in de mappenstructuur terug komen.
Echter, zie ik ze wel in de domein pointers lijst terug komen.

Hoe het werkt:
example1.tld is een "normale" website met een mappen structuur die te vinden is op je server.
Via directadmin, selecteer ik eerst de gegevens van example1.tld.
Via dit domein, kan ik domein pointers toevoegen.

Ik hoef hier slechts een 2e domein in te vullen.

Het gevolg:
example1.tld werkt zoals je gewend bent.
example2.tld laad de mappenstructuur van example1.tld, dus alsware heb je een tweede website met maar 1 mappen structuur.

Er bestaan dus geen fysieke mappen voor example2.tld, echter, als je iets wijzigt in de structuur, dan is het vanzelfsprekend dat zowel example1.tld en example2.tld beide veranderen.

Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben :-)

Edit: ik zie in de lijst van de domeinnamen ( die als pointer allemaal verwijzen naar dat ene domein, met fysieke bestanden ) dat er een type staat genaamd ALIAS.

ps: Ik heb, om in het voorbeeld te blijven, example2.tld, example3.tld niet aangemaakt als domein, zoals je normaal zou doen.

Wellicht dat dit je kan helpen?

Edit 2:
Afbeeldingen ter illustratie:

Afbeelding
en
Afbeelding
Gewijzigd op 03/07/2014 14:32:54 door E vH
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 16:53:52
Quote Anchor link
Dankjewel voor je uitgebreide antwoord Elmar! Tot zover kan ik je nog volgen :)

Dus stel jouw hoofddomein is elmarvh.nl. Vervolgens wil ik een site op jouw server plaatsen, en dan voeg jij ozziephp.nl toe via zo'n domain pointer. En beide sites hebben dan dezelfde document root. Correct?

En dan nog 2 andere vragen. Jij gaf dit voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/root/to/websites/
                          example1.tld/
                                       private/
                                       public_html/

Die example1.tld is dat daadwerkelijk de domeinnaam, dus elmarvh.nl, of kan dat bijv. ook elmarvh (zonder extensie) zijn? En die mapjes "private" en "public_html" kun je daar gewoon de namen van wijzigen, bijv. "private" en "www"?

Als laatste ben ik benieuwd. Stel mijn site ozziephp.nl staat dus op jouw server. Nu heb ik natuurlijk een e-mailadres nodig. Kun je dat dan via DirectAdmin instellen? En kan ik dan ook webmail gebruiken, zonder dat ik hoef in te loggen in DirectAdmin zelf?

Alvast bedankt weer voor je reactie!
 
E vH

E vH

03/07/2014 17:26:52
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2014 16:53:52:
Dankjewel voor je uitgebreide antwoord Elmar! Tot zover kan ik je nog volgen :)


Graag gedaan, ik doe mijn best... de meeste snappen mij hierin niet ;-)
Hieronder een nieuwe poging voor je nieuwe vragen ;-)

Ozzie PHP op 03/07/2014 16:53:52:
Dus stel jouw hoofddomein is elmarvh.nl. Vervolgens wil ik een site op jouw server plaatsen, en dan voeg jij ozziephp.nl toe via zo'n domain pointer. En beide sites hebben dan dezelfde document root. Correct?


Correct.

Ozzie PHP op 03/07/2014 16:53:52:
En dan nog 2 andere vragen. Jij gaf dit voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/root/to/websites/
                          example1.tld/
                                       private/
                                       public_html/

Die example1.tld is dat daadwerkelijk de domeinnaam, dus elmarvh.nl, of kan dat bijv. ook elmarvh (zonder extensie) zijn?


je zal "een" website moeten aanmaken, met extentie ;-)
Situatie voorbeeld:
Hoofddomein: www.mijnkadotip.nl
Domain pointer onder mijnkadotip.nl, voeg ik 3 domeinen toe: b16.nl - b18.nl - ba9.nl

via alle 4 de domeinen, kan ik inloggen bij directadmin doormiddel van www.url.nl:2222 met de al bekende gebruikersnaam die ik had ;-)
echter, alle domeinen, herkennen maar 1 fysieke domeinnaam, namelijk mijnkadotip.nl

Ozzie PHP op 03/07/2014 16:53:52:
En die mapjes "private" en "public_html" kun je daar gewoon de namen van wijzigen, bijv. "private" en "www"?

De mapjes die je krijgt, worden gewoon automatisch aangemaakt door de server, bij directadmin is dit public_html en indien er gebruik word gemaakt van SSL, maakt deze de private_html aan. ( hoeft niet perse, je mag ook gebruik maken van de public in directadmin ).
Directory namen wijzigen, moet mogelijk zijn lijkt mij? geen idee.. ik navigeer altijd standaard altijd naar de public_html map ;-)

Ozzie PHP op 03/07/2014 16:53:52:
Als laatste ben ik benieuwd. Stel mijn site ozziephp.nl staat dus op jouw server. Nu heb ik natuurlijk een e-mailadres nodig. Kun je dat dan via DirectAdmin instellen? En kan ik dan ook webmail gebruiken, zonder dat ik hoef in te loggen in DirectAdmin zelf?

Alvast bedankt weer voor je reactie!


Met bovenstaande antwoord gegeven m.b.t. mijnkadotip.nl, kan ik geen mailadressen aanmaken met de extentie b16.nl / b18.nl in directadmin, zojuist getest.

Wat wel weer kan, is dit:
www.b16.nl/roundcube
www.b18.nl/roundcube
www.ba9.nl/roundcube

maar goed, aangezien ik geen emailadressen kan aanmaken, zal ik dus ook niet kunnen inloggen met een emailadres van deze domeinnamen. Uiteraard kan ik wel inloggen met een @mijnkadotip.nl
Wat ik ook kan, is via :2222 inloggen, maar ongeacht welke domeinnaam ik gebruik, ik blijf de gegevens zien die onder mijnkadotip.nl vallen.

Een soortgelijk probleem had ik voor een idee wat ik had: voor elk domein een [email protected] aanmaken, maar goed.. in de praktijk werkte dit niet.
Ik heb dus een contact formulier gemaakt, en een fictief e-mailadres laten genereren, maar de reply to aangepast naar een echt adres ( hoofddomein ).
of werk met een online ticket systeem en koppel de betreffende domeinnaam aan een ander bestaand emailadres ;-), zou prima moeten werken als je met klanten wilt werken.

Je kan doormiddel van $_SERVER['SERVER_NAME'] gewoon de domeinnaam opvragen ;-)

Wellicht heb je deze vraag ook:
kan ik in directadmin de DNS aanpassen van deze domein pointers? nee

Eigen ftp gegevens per domein? nee.

de 3 domeinnamen b16 - b18 - ba9 zijn dus in dit geval echt eenmalig toegevoegd en verder kan ik er niks meer mee.
Het enige wat ik nu moet doen is doormiddel van php de domeinnaam opvragen en dan in de database een vergelijking maken en zoveel mogelijk digitaal houden.

Hoe ziet mijn structuur er nu uit?
Afbeelding

en onder de domein pointers hangen dus 3 domeinen...

Afbeelding


Hopende dat ik mijn best weer heb gedaan om jou op weg te helpen.
ps: het ging toch over plesk ? :P
Gewijzigd op 03/07/2014 17:35:19 door E vH
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 17:49:57
Quote Anchor link
Thanks wederom :)

>> echter, alle domeinen, herkennen maar 1 fysieke domeinnaam, namelijk mijnkadotip.nl

Wat bedoel je hier precies mee, dat ze maar 1 fysieke domeinnaam herkennen? Je bedoelt dat wanneer je inlogt via 2222 je uitkomt bij mijnkadotip.nl?

>> Directory namen wijzigen, moet mogelijk zijn lijkt mij? geen idee.. ik navigeer altijd standaard altijd naar de public_html map ;-)

Ah, oké... is het mogelijk om voor mijnkadotip.nl de document root te wijzigen? Kun je zien of die optie aanwezig is? Ik zou namelijk eigen benamingen willen gebruiken.

>> kan ik geen mailadressen aanmaken met de extentie b16.nl / b18.nl in directadmin, zojuist getest.

Hmmm, dat is wel jammer. Dat zou inhouden dat ik dus wel mijn website ozziephp.nl lan draaien op jouw server, maar dat ik geen e-mailadres heb :-(

>> Hopende dat ik mijn best weer heb gedaan om jou op weg te helpen.

Jazeker! Bedankt!! :)

Ik twijfel nu tussen DirectAdmin en Plesk. Jammer dat DA dus geen mailadressen kan aanmaken. Dat is wel een minpunt.

Maar ik zou dus ook wel willen weten wat Plesk kan. Kan die dat wel? Ik hoop dat er ook nog een Plesk gebruiker gaat reageren...
 
E vH

E vH

03/07/2014 18:03:47
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2014 17:49:57:
>> echter, alle domeinen, herkennen maar 1 fysieke domeinnaam, namelijk mijnkadotip.nl

Wat bedoel je hier precies mee, dat ze maar 1 fysieke domeinnaam herkennen? Je bedoelt dat wanneer je inlogt via 2222 je uitkomt bij mijnkadotip.nl?

Ja & Nee
Ja: onder mijnkadotip.nl zit een fysiek mappen structuur, onder de andere domeinnamen namelijk niet.
Nee: doormiddel van php kun je bijvoorbeeld de domeinnaam opvragen en met een database kun je dus flexibel genoeg zijn.

Stel je gaat via de ftp naar b16.nl --> die hanteert de mappenstructuur voor mijnkadotip.nl
Stel je zou dus iets toevoegen, dan is dit ook aan te roepen op b18.nl en mijnkadotip.nl, alle 4 de domeinen reageren dus op 1 map

Ozzie PHP op 03/07/2014 17:49:57:
>> Directory namen wijzigen, moet mogelijk zijn lijkt mij? geen idee.. ik navigeer altijd standaard altijd naar de public_html map ;-)

Ah, oké... is het mogelijk om voor mijnkadotip.nl de document root te wijzigen? Kun je zien of die optie aanwezig is? Ik zou namelijk eigen benamingen willen gebruiken.

Zojuist aangepast... website vliegt er gelijk uit.. ik denk dat het een apache dingetje is...

Ozzie PHP op 03/07/2014 17:49:57:
>> kan ik geen mailadressen aanmaken met de extentie b16.nl / b18.nl in directadmin, zojuist getest.

Hmmm, dat is wel jammer. Dat zou inhouden dat ik dus wel mijn website ozziephp.nl lan draaien op jouw server, maar dat ik geen e-mailadres heb :-(


Ik denk dat je in dit soort structuren een andere benadering hebt.
Ik heb voor deze map: 1 website + cms + alle dingen die ik maar heb bedacht voor mijn website's en ik heb 400 domeinnamen.

1 aanpassing, wijzigt alle 400 domeinnamen direct in 1 keer, aangezien ze allemaal dezelfde map aanroepen.

Een voorbeeld: Ik heb dus 400 domeinnamen, allemaal aangemeld bij google. 400 domeinnamen in mijn database, allemaal een eigen code mee gekregen die ik van google heb gekregen.
Zo heb ik toch 400 unieke website's.

Ik kan altijd een uitzondering maken van een domeinnaam doormiddel van if($_SERVER['SERVER_NAME'] == "")...
Je word vanzelf heel creatief.

Denk aan: 1 website die een webshop start hier service aanbied... je hebt namelijk maar 1 website die je hoeft te onderhouden.
Je kan 100 domeinnamen koppelen.
Doormiddel van het domeinnaam (of het nou een pointer is of niet, boeit niet ), kijk je welke gegevens bij welke producten horen.. en dat geef je weer... je kan zelfs op klant niveau werken.

Voordeel: 1 map die je maar hoeft te bewerken.
Nadeel: veel nadenken over de wensen van klanten zodra ze zelf suggesties hebben qua implementatie...

Ozzie PHP op 03/07/2014 17:49:57:
>> Hopende dat ik mijn best weer heb gedaan om jou op weg te helpen.

Jazeker! Bedankt!! :)

Ik twijfel nu tussen DirectAdmin en Plesk. Jammer dat DA dus geen mailadressen kan aanmaken. Dat is wel een minpunt.

Maar ik zou dus ook wel willen weten wat Plesk kan. Kan die dat wel? Ik hoop dat er ook nog een Plesk gebruiker gaat reageren...


De vraag is: moet iemand een emailadres hebben? ( ja het staat professioneler.. mee eens ).

Er zitten voor en nadelen aan ;-)

Als er plesk gebruikers zijn, dan verneem ik het ook graag.. de meeste mensen weten niet eens dat dit kan in directadmin....
Gewijzigd op 03/07/2014 18:05:21 door E vH
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 18:16:25
Quote Anchor link
>> Stel je zou dus iets toevoegen, dan is dit ook aan te roepen op b18.nl en mijnkadotip.nl, alle 4 de domeinen reageren dus op 1 map

Oké, helder :)

>> Zojuist aangepast... website vliegt er gelijk uit.. ik denk dat het een apache dingetje is...

Hoe heb je het aangepast? Heb je het in DA aangepast en de naam van de folder op de server gewijzigd?

In cPanel doe ik momenteel iets vergelijkbaars, maar ik vind cPanel niet heel fijn. Dus vandaar DA of Plesk. Over DA weet ik nu dus al wat meer... maar nu ben ik erg benieuwd naar Plesk! Of zou niemand hier Plesk gebruiken soms?
 
Local Dev

Local Dev

03/07/2014 20:16:59
Quote Anchor link
Kijk eens naar Ajenti web panel met Ajenti V, volgens mij past dit heel goed bij wat jij zoekt.

Linkje: http://ajenti.org
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 22:37:51
Quote Anchor link
Thanks Local. Probleem is alleen dat ik niet goed thuis ben in server beheer. Ik vind het lastig als ik zelf dingen moet gaan installeren. Zeker zo'n panel. Ik denk namelijk niet dat dit standaard wordt aangeboden door de hostingbedrijven. Ik heb het nooit eerder gezien.
 
E vH

E vH

04/07/2014 09:38:57
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/07/2014 18:16:25:
>> Zojuist aangepast... website vliegt er gelijk uit.. ik denk dat het een apache dingetje is...

Hoe heb je het aangepast? Heb je het in DA aangepast en de naam van de folder op de server gewijzigd?


Ik had gewoon de naam van de folder gewijzigd, wat natuurlijk vragen is om moeilijkheden ;-)
Maar het blijkt dat het wel kan: http://help.directadmin.com/item.php?id=199


Ozzie PHP op 03/07/2014 22:37:51:
Thanks Local. Probleem is alleen dat ik niet goed thuis ben in server beheer. Ik vind het lastig als ik zelf dingen moet gaan installeren.


Tip: huur een VPS bij transip, volgens mij maandelijks opzegbaar.
Installeer een preinstalled image + directadmin.
Er zijn voldoende tutorials om jou op weg te helpen.

Je hebt dan gelijk admin / root mogelijkheden tot die server.
Je hebt toegang tot deze bestanden en op directadmin staan veel mogelijkheden om de instellingen aan te passen.

Ik zou aanraden om je er dan toch in te verdiepen :-)
Gewijzigd op 04/07/2014 09:40:22 door E vH
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 12:26:03
Quote Anchor link
>> Ik had gewoon de naam van de folder gewijzigd, wat natuurlijk vragen is om moeilijkheden ;-)

Lol, haha... dat is net ff te kort door de bocht inderdaad :)

Bij Strato hebben ze een super goedkoop pakket met Plesk. Kijk hier maar eens naar het 1e pakket. De eerste 3 maanden maar 4 euro en daarna 10 euro per maand. Maar moet je eens kijken wat je daar allemaal voor krijgt. Maar het werkt dus met Plesk. En ik weet niet of je met Plesk de dingen kan die ik wil.

Met DirectAdmin zal ik een eind komen, maar het probleem is bijvoorbeeld het regelen van mailadressen, zoals jij zelf aangaf dat dat niet lukte met die "alias" domeinen.
 
E vH

E vH

04/07/2014 12:33:00
Quote Anchor link
http://help.directadmin.com/item.php?id=482

Zou mogelijk moeten zijn dus...

http://www.directadmin.com/features.php?id=230


Ik moet er zelf ook maar is in gaan verdiepen.... alhoewel... ik heb niet zoveel mailadressen nodig ;-) alles is eigen gebruik....

Met DA kun je meer dan je denkt, zelfs ik wist dit niet ;-)

Edit:
de kosten zijn het niet om met plesk te stoeien...
Gewijzigd op 04/07/2014 12:34:23 door E vH
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 12:43:37
Quote Anchor link
Ik vind het er allemaal vrij complex uitzien. Wat dat betreft lijkt het in cPanel (wat ik nu gebruik) toch wat makkelijker te gaan. En ja... ik ben dus heeel benieuwd hoe dat met Plesk gaat.

Bij Strato is het heel goedkoop. Alleen al zo'n Plesk pakket voor 100 domeinen heb ik bij andere hostingbedrijven voor 35,- zien worden aangeboden. Kun je nagaan. Alleen ik weet niet in hoeverre Strato voor de rest betrouwbaar is. Geen idee eerlijk gezegd.

Maar als ik dus in Plesk een domeinnaam kan toevoegen, en ik kan die telkens naar dezelfde document root laten verwijzen, dan ben ik er eigenlijk al. Maar of dat kan... :-s
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

04/07/2014 12:59:34
Quote Anchor link
Ozzie, je zou eens moeten kijken naar digitalocean.com. Een vrij grote VPS provider, die heel wat mogelijkheden biedt.
Als je een account aanmaakt en je voert een promo code, krijg je al direct $10 kado! Je moet dan nog even je kredietkaartgegevens invullen of $5 storten via paypal. (heb ik gedaan) Nu heb je $15 krediet. De laagste vps kost $5/maand of 0.07$/h. Je kan met andere woorden 3maanden experimenteren met een VPS voor $5.

Een droplet (=VPS) creëeren bij hun is kinderspel, je kan uit verschillende distros kiezen. (Ik raad Centos, Debian of Ubuntu aan). Neem altijd een recente versie.

Ik zou echt eens kijken naar dit panel: http://ajenti.org/. De installatie op bv. Centos is wel geteld 3 commandos. http://support.ajenti.org/topic/349866-installing-on-centosrhel/

En trouwens de aanpak die je wilt met 1 source code voor tientallen sites is heel ongebruikelijk. Beter kan je de source code van je framework in git gooien, en op bv. bitbucket.org hosten. Vervolgens kan je voor elke site die je maakt ook een git repo aanmaken met een submodule naar het framework.
Gewijzigd op 04/07/2014 13:04:48 door LEDfan nvt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 13:17:18
Quote Anchor link
@LEDfan, dankjewel voor je reactie!

Qua geld is nu even niet belangrijk. Ik wil vooral weten, voordat ik iets ga aanschaffen, welk systeem kan wat ik wil.

Kun je eens uitleggen waarom jij Ajenti aanraadt? Ik ken het niet, maar je bent in dit draadje al de 2e die het noemt.

Waarom ik 1 source code heb is simpel. Ik ben een framework aan het maken. Alle algemene zaken worden door dit framework geregeld. Specifieke zaken regel ik op specifiek niveau.

Ik ben niet zo thuis in systeembeheer en daarom zoek ik dus een panel om mij te helpen.

Wat moet ik met zo'n panel kunnen?

- Ik wil makkelijk een domein kunnen toevoegen (bijv. www.piet.nl of www.jan.nl)
- Ik wil ieder domein naar dezelfde document root kunnen verwijzen (dus hetzelfde mapje op de server)
- per domein wil ik e-mailadressen kunnen instellen ([email protected], [email protected])
- jan en piet mogen niet inloggen op het panel, maar moeten wel hun webmail kunnen lezen, bijvoorbeeld via www.piet.nl/webmail en www.jan.nl/webmail

Kan dit met Ajenti?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

04/07/2014 14:28:01
Quote Anchor link
Voor dat je iets afschaft test je dit meestal. De tijd die je in de 3-4 topics die je over plesk e,d, hebt geopend had je kunnen gebruiken om bij digitalocean een vps te draaien om te testen. Binnen minder dan 55 seconden heb je een VPS draaiend. Ajenti kan je dan met 1 commando installeren.

Ik gebruik Ajenti niet, maar hun site en screenshots zien er goed uit. Hun code staat op Github wat mij altijd goed lijkt. Plesk heeft bv. ook al al enkele malen veiligheid issues gehad.

> Waarom ik 1 source code heb is simpel. Ik ben een framework aan het maken. Alle algemene zaken worden door dit framework geregeld. Specifieke zaken regel ik op specifiek niveau.

Jouw keuze, maar ik denk dat je enkel je hetzelf moeilijker gaat maken. (Wat je ook ondervindt doordat je zoektocht naar een panel die dit onderteund steeds vast loopt, en DA dit zelfs niet ondersteund.)

Begrijp me niet verkeerd, maar mij lijkt het veel beter om eens wat te gaan testen. Op dit forum ga je waarschijnlijk niemand vinden die op je vragen voor elk soort panel kan antwoorden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 14:39:36
Quote Anchor link
LEDfan, wellicht heb je volkomen gelijk in wat je zegt, maar wie niet waagt die niet wint.

>> Ik gebruik Ajenti niet, maar hun site en screenshots zien er goed uit.

Ah oké. Ik dacht dat je uit eigen ervaring sprak. Enkel afgaan op hoe iets eruit ziet gaat me wat ver.

Zoals ik al zei heb ik zo'n panel maar voor een paar zaken nodig. Het is slechts een kwestie van het juiste panel vinden. Ik heb even gebeld met een hostingpartij. In plesk kun je wel alias domains instellen maar ook weer geen e-mailadressen :(
 
Local Dev

Local Dev

04/07/2014 22:34:21
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik wel Ajenti, en ik beveel het aan boven alle andere control panels, aangezien DirectAdmin, Plesk en CPanel, puur gericht zijn op het aloude model van webhosting en helaas ook weinig pogingen doen om met de tijd mee te gaan.

Plus punten Ajenti:
- PHP-FPM
- Nginx of Apache
- mogelijkheid voor NodeJs websites :)
- eenvoudig te gebruiken dashboard met terminal optie!!
- beheer email adressen, vhosts, domeinnen, etc
- gemakkelijk via packet manager te installeren en onderhouden
- zelf bijdragen in de ontwikkeling van Ajenti via GitHub

Min punten:
- Tot op heden niet gevonden, wanneer je iets mist, is er wel een plugin voor of schrijf je die zelf (moet je wel Phyton kennen :) )
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 22:56:51
Quote Anchor link
Wat is "PHP-FPM"?

De punten die ik eerder noemde. Kun je die met dit panel?

Quote:
- Ik wil makkelijk een domein kunnen toevoegen (bijv. www.piet.nl of www.jan.nl)
- Ik wil ieder domein naar dezelfde document root kunnen verwijzen (dus hetzelfde mapje op de server) per domein wil ik e-mailadressen kunnen instellen ([email protected], [email protected])
- jan en piet mogen niet inloggen op het panel, maar moeten wel hun webmail kunnen lezen, bijvoorbeeld via www.piet.nl/webmail en www.jan.nl/webmail
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.