PM naar alle leden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam Smekens

Sam Smekens

11/06/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<h2>Bericht schrijven</h2>
<?php
//include('config.php');
$tijd = date("H:i");

//nederlandse datum opstellen

$dagvanweek = date("l");
$arraydag = array("Zondag", "Maandag", "Dinsdag",
"Woensdag", "Donderdag",
"Vrijdag", "Zaterdag");
$dagvanweek = $arraydag[date("w")];
$arraymaand = array("Januari", "Februari", "Maart", "April", "Mei",
"Juni", "Juli", "Augustus", "September",
"Oktober", "November", "December");
$datum = date("j ") . $arraymaand[date("n") - 1] . date(" Y");
if(isset($_POST['verzenden'])) {
    
    $wie = $_POST['naar'];
    $onderwerp = $_POST['onderwerp'];
    $bericht = $_POST['bericht'];
    $van = $_SESSION['user_naam']; //$_GET['naam'];
    $vanid = $_SESSION['user_id'];
    $onderwerp = addslashes($onderwerp);
    $bericht = htmlspecialchars($bericht,ENT_QUOTES);
    $bericht = addslashes($bericht);
    $bericht = nl2br($bericht);
    $bericht = str_replace("<br />", "", $bericht);
        
    $query = "INSERT INTO berichten (titel, wie, bericht, datum,
tijd, van, vanid) VALUES ('$onderwerp', '$wie', '$bericht', '$datum',
'$tijd', '$van', '$vanid')"
;
mysql_query($query) or die (mysql_error());

echo "Het bericht is succesvol gestuurd naar de persoon";    
}


?>


<form action="" method="post" name="formverzenden">
  <table>
    <tr>
      <td>Ontvanger: </td>
      <td><select name="naar">
          <?php
          if (isset($_GET['naam']) && isset($_GET['onderwerp'])){
              $naarnaam1 = $_GET['naam'];
              echo "<option value=\"$naarnaam1\" selected=\"selected\">$naarnaam1</option>";
              }

$query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers ORDER BY naam");
while ($obj2 = mysql_fetch_object($query)) {
$persoon = $obj2->naam;
echo"<option value=\"$persoon\">$persoon</option>";
}

          
?>

        </select></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Onderwerp: </td>
      <td><input name="onderwerp" type="text" onkeypress="javascript: onderwerperror();" value="<? echo $_GET['onderwerp']; ?>" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Bericht:</td>
      <td><textarea name="bericht" cols="50" rows="12"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
      <td collspan="2"><input name="verzenden" type="submit" value=" Zend! " /></td>
    </tr>
  </table>
</form>


Is mijn scriptje, hoe kan ik er nu voor zorgen dat een admin/mod of gwn bevoegde een bericht naar ALLE LEDEN stuurt?

Mvg, Sam
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam Smekens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 17:02:31
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/06/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Zou je je code eens tussen willen zetten?

Wie zijn de admins? Hou je dat ergens bij op de database? of in sessies?

Wat is je vraag eigenlijk precies?
Wil je een extra functionaliteit inbouwen zodat de admins een pm naar iedereen kunnen sturen (voor zover ik het kan zien, is dit nog niet ingebouwd) of wil je vermijden dat gewone gebruikers het ook kunnen?
 
Sam Smekens

Sam Smekens

11/06/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 11.06.2009 17:56:
Zou je je code eens tussen willen zetten?

Wie zijn de admins? Hou je dat ergens bij op de database? of in sessies?

Wat is je vraag eigenlijk precies?
Wil je een extra functionaliteit inbouwen zodat de admins een pm naar iedereen kunnen sturen (voor zover ik het kan zien, is dit nog niet ingebouwd) of wil je vermijden dat gewone gebruikers het ook kunnen?


de admin mod enzo zit in een sessie.. maar dat maakt niet uit mijn vraag gaat meer om "Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een sms kan sturen naar alle leden in de db"
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

13/06/2009 05:33:00
Quote Anchor link
Ben je hier iets mee?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if ( ! empty($_POST['pm_all']) ) // en evt. iets als && $_SESSION['admin'] == true
{
     $leden = array();
     $query = "SELECT naam FROM gebruikers ORDER BY naam";
     mysql_query($query) or die (mysql_error());
     while ($obj2 = mysql_fetch_object($query))
      {

        $leden[] = $obj2->naam;
      }


    
    foreach($leden as $wie)
    {

      $query = "INSERT INTO berichten (titel, wie, bericht, datum, tijd, van, vanid) VALUES ('". $onderwerp ."', '". $wie ."', '". $bericht ."', '". $datum ."', '". $tijd ."', '". $van ."', '". $vanid ."')";
      mysql_query($query) or die (mysql_error());
    }
}

?>


Dan voeg je gewoon dit toe aan je formulier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// if ( $_SESSION['admin'] == true)
echo'<label><input type="checkbox" name="pm_all" />PM naar alle leden</label>';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.