poker met één stok

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco

Remco

25/02/2007 17:24:00
Quote Anchor link
ik heb een poker script gemaakt, maar je kunt 2 dezelfde krijgen, en ik weet niet hoe ik dat kan instellen dat je maar één stok kaarten hebt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:54:05
 
Stien ss

stien ss

25/02/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Misschien is het makkelijk als je je script post, of het deel waar het om gaat eigenlijk
 
Remco

Remco

25/02/2007 17:34:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
                            $kaart1
= rand(2,14);
                    $kaart12 = rand(1,4);
                    $kaart2 = rand(2,14);
                    $kaart22 = rand(1,4);
                    $kaart3 = rand(2,14);
                    $kaart32 = rand(1,4);
                    $kaart4 = rand(2,14);
                    $kaart42 = rand(1,4);
                    $kaart5 = rand(2,14);
                    $kaart52 = rand(1,4);

                    mysql_query("INSERT INTO poker(nickname,inzet,kaart1    ,kaart2,kaart3,kaart4,kaart5,kaart12,kaart22,kaart32,kaart42,kaart52) values('$user[nickname]',$inzet,$kaart1,$kaart2,$kaart3,$kaart4,$kaart5,$kaart12,$kaart22,$kaart32,$kaart42,$kaart52)");
?>


hij doet gewoon random getal en soort en zet dat in de database, maar zo kunnen er dus ook dubbele kaarten komen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remco
 
Nick Mulder

Nick Mulder

25/02/2007 17:48:00
Quote Anchor link
sla op welke je al gehad hebt... en check dat ;)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

25/02/2007 17:50:00
Quote Anchor link
gwoon in een sessie proppen en vervolgens controleren of hij al bestaat in de sessie, zo ja nog een keer rand() totdat je een niet dubbele krijgt. en dan pas inserten.
 
Mark D

Mark D

25/02/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Je kunt ook een array vullen met alle kaarten, een random eruit halen en die dan uit de array halen. Zo hoef je geen superlange lussen te gebruiken die je script vertragen.
 
Remco

Remco

25/02/2007 18:16:00
Quote Anchor link
dan hoef ik alleen nog maar te weten hoe je een waarde uit een array kunt verwijderen en dan kom ik er wel uit.
 
Stien ss

stien ss

25/02/2007 18:21:00
Quote Anchor link
unset ( $array[1] );

of wat je ook kan doen:

$kaart = array_pop ( array_shuffle ( $cards ) ) ;

edit: array_shuffle moet shuffle zijn, dus:

$kaart = array_pop ( shuffle ( $cards ) ) ;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2007 18:24:00
Quote Anchor link
Array vullen. Dan shuffle() en daarna array_shift() gebruiken.

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.