[poll=2] extracten uit een tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel

Michiel

29/06/2009 18:45:00
Quote Anchor link
Ik heb een basic artikel systeempje gescript. En nu zou ik het volgende willen doen.

Als ik op een plaats bijvoorbeeld [poll=2] typ, dan zou in PHP dit moeten omgezet worden naar een (bestaande) functie die output_poll(2) weergeeft.

Wat ik dus zou moeten doen is
-zoeken naar [poll=
-2 uit deze string halen (alles wat tussen [poll= en ] komt)
- een functie includen die output_poll(2) aanroept.

Nu is het erg warm, ben ik oververhit, en zie ik gewoon de oplossing niet... Kan iemand me verder helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 00:11:45
 
M Ypma

M Ypma

29/06/2009 21:06:00
Quote Anchor link
regex is je grootse vriend in dit geval
http://php.net/preg_replace
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
Mark L

Mark L

30/06/2009 01:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $text
= 'Test [poll=2] ...';
    while (preg_match("#\[poll=([0-9]+)]#", $text, $value)) {
        $text = preg_replace('#\[poll=' . $value[1] . ']#', output_poll($value[1]), $text);
    }

?>


Zoiets? niet getest.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.