popup icm nieuwe popup

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J C

J C

01/06/2014 02:45:44
Quote Anchor link
Ik wil via het volgende script, dat opent in een popup, een popup oproepen met daarin een lijst van producten.

De producten in die lijst moeten dan te selecteren zijn en op in een overzicht weer te geven.


Nu kom ik er met de popup's niet uit, er zijn heel veel scripts op internet, maar de meeste zijn niet zelf aan te passen, andere die ik tegenkwam werkte als demo al niet (meer).

Ik wil niets fancy's, het is alleen voor voor intern gebruik.


Form
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action='search.php' id='new_message' method='post'>
        <span class='formInput'>zoek:</span>
        <input type='text' name='zoekproduct' />
        <input type='submit' name='searchBtn' value='zoek!' />or <a class='close' href='/'>Cancel</a></p>
    </form>


query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
    if(isset($_POST['searchBtn']))
    {
// Zoekfunctie:
    $statement = $db->prepare("
    SELECT
        producten.productlink,
        prod_omschrijving.producttitel
    FROM
        producten
    INNER JOIN
        prod_omschrijving
    ON
        producten.idproduct=prod_omschrijving.idproduct
    WHERE
        producten.productlink LIKE '%"?"%'
    OR
        prod_omschrijving.producttitel like '%"?"%';
    ");
    $statement->execute(array($_POST['zoekproduct'], $_POST['zoekproduct']))

            if (mysql_num_rows($lijstsql)>1)
            {
            $resultaten .= 'Er zijn '.mysql_num_rows($lijstsql).' producten gevonden.';
                while ($result = $statement->fetchObject())
                {
                $resultaten.= $result->producttitel;
                $resultaten.='<br/>';
                }
            }
            else
            {
            $resultaten    .='Er zijn geen resultaten gevonden';
            }
        
    }
echo $resultaten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:34:18
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/06/2014 03:09:28
Quote Anchor link
een popup doe je het beste in een div met speciale css eigenschappen die er voor zorgt dat de div over de rest van je pagina zweeft. door de div met css ook standaard op onzichtbaar te zetten zal de div in eerste instantie onzichtbaar zijn. Vervolgens wordt alles met javascript gedaan. Met javascript kun je zorgen dat de div zichtbaar wordt en ook de inhoud van de div kun je met javascript verversen. Met AJAX kun je desgewenst nieuwe gegevens van de server opvragen. Google dus eens op popup-div en op AJAX.

Een tweede popup-div maken is als je deze techniek kent geen enkel probleem meer. Het enigste waar je even op moet letten is de css z-index die je aan de divs meegeeft. De div die de hoogste z-index heeft zal altijd over de andere div's overlappen.
Gewijzigd op 01/06/2014 03:13:29 door Frank Nietbelangrijk
 
J C

J C

01/06/2014 03:19:49
Quote Anchor link
Hey, ben dus niet de enige nachtbraker.

Heb je wellicht een website, tutorial oid waar ik een voorbeeld kan zien?

Wellicht een kant en klaar systeem wat ik zou kunnen nabouwen (met een beetje hulp van jullie?)
Gewijzigd op 01/06/2014 19:29:40 door J C
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.