Popup in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Beem

beem

13/10/2004 13:55:00
Quote Anchor link
Ik zit met het volgende:

Ik heb een pagina in html waarop men een naam kan invullen en zo bij een eigen gedeelte komt. Als men op de link klikt om de naam te submitten, roept hij een php pagina aan waarin de invoer wordt gecontroleerd. Als er een lege invoer wordt gegeven gaat hij meteen weer terug naar de html pagina en als een goede naam wordt ingevult, dan gaan hij naar zijn eigen gedeelte. Dit werkt ook allemaal goed.

Nu wil ik ook dat wanneer een foute invoer wordt gegeven, dat hij terug gaat naar de html, en dat hij een popup geeft met daarin dat de invoer ongeldig was. Het liefst dat er een kleine html pagina opent.

Hoe kan ik dit doen?
Gewijzigd op 13/10/2004 13:56:00 door Beem
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:48:31
 
Alfred -

Alfred -

13/10/2004 14:04:00
Quote Anchor link
javascipt :) kan je een ooh zo vervelende popup mee generen die toch door 90% van de mensen geblokkeerd wordt...
 
Mike

Mike

13/10/2004 17:24:00
Quote Anchor link
Je kunt evt ook alleen een alert genereren, deze wordt in elk geval niet geblokkeerd door een pop-up-blokker....

vb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script language="javascript" type="text/javascript">
alert('Jouw bericht hier....');
document.location=history.go(-1);
</script>


Misschien heb je er wat aan....
Gewijzigd op 13/10/2004 17:24:00 door Mike
 
Beem

beem

13/10/2004 19:03:00
Quote Anchor link
Ja denk wel dat ik hier wat mee kan. In php plaatsten kan gewoon door er echo voor te plaatsen toch?
 
Mitch X

Mitch X

13/10/2004 19:41:00
Quote Anchor link
Jup.
 
Beem

beem

14/10/2004 14:11:00
Quote Anchor link
Ik krijg alleen de vorige pagina niet terug. Er staat nu undefined achter de directory waar hij heen moet.
 

05/11/2004 14:00:00
Quote Anchor link
ik heb exact het zelfde probleem heb al geprobeerd om ip v

document.location=history.go(-1);

document.location=index.php.go(-1);

in te vullen maar dat werkt ook niet
 
Marien xD

Marien xD

05/11/2004 14:51:00
Quote Anchor link
dat van phpn00b werkt nooit ;) Je kan dit doen:

op je controle pagina als het fout is terug sturen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
header("Location: ". $_SERVER['referer'] ."?foutcode=". $code);
?>


Waarbij $code de fout code is die weer word weergegeven op de vorige pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if($_GET['foutcode'] == 1)
{


echo "<script language=\"javascript\" type=\"text/javascript\">
alert('Je heb je naam niet goed ingevuld.');
</script>"
;

}


?>


Zo heb je ook je alert ;)
 

05/11/2004 14:53:00
Quote Anchor link
Probeer anders eens
window.location ...
document.location kan niet eens bij mijn weten...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.