port forwarding server 2008

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

30/11/2012 10:41:58
Quote Anchor link
ik heb een poort 80 en die moet naar poort 88 waar zit de port forwarding in server 2008?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:56:46
 

30/11/2012 10:49:26
Quote Anchor link
Je kan alleen een port forwarden op een router o.i.d
Verder kan je IIS of Apache wel laten luisteren naar poort 88.

Weet niet wat je wilt bereiken maar je uitleg is niet geheel duidelijk.
 

30/11/2012 10:54:17
Quote Anchor link
ik zou graag willen dat op de server al het inkomende verkeer op poort 80 intern doorsluizen naar poort 88
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 10:54:33
Quote Anchor link
Voor IIS:
Open regedit en ga naar:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ServiceProvider\ServiceType\W3SVC

Daar staat een entry "TCP Port", als het in hex staat, verander de radiobutton dan naar decimaal en pas de poort 80 aan naar de poort die je wil.

Voor Apache:
Open je httpd.conf en zoek op "Listen" daar kun je poorten en/of ipadres:poort neerzetten waarna er geluisterd moet worden. Bijvoorbeeld 88 of 192.168.1.10:88

Voor het 'forwarden' van een poort net zoals Rick zegt doe je in je router. Dat is 1 poort of een poort range doorverwijzen naar het locale ipadres van je server.
Gewijzigd op 30/11/2012 10:55:48 door Chris PHP
 

30/11/2012 11:00:16
Quote Anchor link
Gebruik je IIS of een andere websever. Sowieso zou ik geen Windows Server nemen als webserver.
Maar ik zou even kijken bij routings, maar dat is alleen voor IP-adressen dacht ik.
Anders kan je misschien proberen om een DNS aan te maken die luistert op poort 88.. Dan komt je request binnen op 80 en vangt de DNS hem af, maar geen idee of dit werkt of kan.

Toevoeging op 30/11/2012 11:01:51:

@chris Wat jij nu ook bedoelt wat ik idd al zei is dat je de webserver naar 1 poort laat luisteren. Wat Siebe wilt bereiken is dat de request op 80 binnenkomt en dat hij word afgevangen door iets opd e server die hem reroute naar 88.

Geen idee wat het nut is maar oke.
 

30/11/2012 11:08:34
Quote Anchor link
ik gebruik IIS maar ik heb dat van chris geprobeerd maar dat lost mijn probleem niet op

Toevoeging op 30/11/2012 11:09:07:

maar dit is juist

Wat Siebe wilt bereiken is dat de request op 80 binnenkomt en dat hij word afgevangen door iets opd e server die hem reroute naar 88.
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 11:12:30
Quote Anchor link
Siebe v B op 30/11/2012 11:08:34:
ik gebruik IIS maar ik heb dat van chris geprobeerd maar dat lost mijn probleem niet op

Toevoeging op 30/11/2012 11:09:07:

maar dit is juist

Wat Siebe wilt bereiken is dat de request op 80 binnenkomt en dat hij word afgevangen door iets opd e server die hem reroute naar 88.


Dat regel je in je router bij portforwarding en/of applicatie forwarding. Afhankelijk van het merk/type router moet je even zoeken waar het staat.

Maar wat is de reden dat je poort 80 (normale HTTP poort) wil doorverwijzen naar 88?
 

30/11/2012 11:16:19
Quote Anchor link
er komt dus een request binnen op poort 80 en in de server moet die worden doorverwezen naar poort 88 en dan komt die bij het programma
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 11:23:50
Quote Anchor link
Siebe v B op 30/11/2012 11:16:19:
er komt dus een request binnen op poort 80 en in de server moet die worden doorverwezen naar poort 88 en dan komt die bij het programma


Programma? Bedoel je een webapplicatie?

Het is me volkomen onduidelijk wat je nu precies bedoeld. Wat versta je onder een 'request'? Poort 80 is normaal bedoeld voor HTTP verkeer, als je een specifieke webapp hebt op een andere webserver draait is het makkelijker om achter het ip/url gewoon de poort in de link mee te sturen.

Bijvoorbeeld www.mijnwebapp.nl:88 of 192.168.1.11:88 als op die server die specifieke applicatie draait.
Gewijzigd op 30/11/2012 11:24:39 door Chris PHP
 

30/11/2012 11:24:28
Quote Anchor link
Ze begrijpen je niet Siebe..

Even een duidelijke uitleg:


Request komt binnen op router en is geforward naar 192.168.*.* op poort 80.
Eenmaal op de server(80) moet het "signaal" opgevangen door iets die hem doorstuurt naar poort 88, dit moet dus gebeuren IN de server en niet in de router want die staat al op 80 dat is goed.

Hopelijk snappen jullie het nu.
Klopt dit Siebe ja toch?


Zou nogmaals ff kijken in de routes op de server, daar kan je dingen koppelen en afvangen.
 

30/11/2012 11:27:43
Quote Anchor link
Rick de Graaff op 30/11/2012 11:24:28:
Ze begrijpen je niet Siebe..

Even een duidelijke uitleg:


Request komt binnen op router en is geforward naar 192.168.*.* op poort 80.
Eenmaal op de server(80) moet het "signaal" opgevangen door iets die hem doorstuurt naar poort 88, dit moet dus gebeuren IN de server en niet in de router want die staat al op 80 dat is goed.

Hopelijk snappen jullie het nu.
Klopt dit Siebe ja toch?


Zou nogmaals ff kijken in de routes op de server, daar kan je dingen koppelen en afvangen.

dankje

ja helemaal!
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 11:28:03
Quote Anchor link
@Rick,

Dan moet hij dit met PHP oplossen, wat stuurt hij anders over poort 80? Als er een 'request' (wat dit ook mag zijn) binnen komt, is dat via het HTTP protocol correct? Dus zal zijn php engine dit moeten verwerken enzo via wellicht CLI een doorverwijzing maken naar een 'programma'.

Anders als beide een web omgeving is en hij dus 2 webservers heeft draaien, lijkt mij het makkelijkst en meest logische dat je gewoon de poort in het 'request' meestuurt.
 

30/11/2012 11:33:52
Quote Anchor link
Ja idd wat jij zegt klopt ook Chris, daarom zie ik ook het nut er niet van in.
Maar met de request bedoel ik een HTTP-request vanaf een client, die idd over de HTTP protocol gaat.
 

30/11/2012 11:38:04
Quote Anchor link
iemand gaat naar de site, hij word doorverwezen naar de server via poort 80 en dat moet 80 zijn omdat anders de firewall moeilijk gaat doen. de applicatie in de webserver luistert naar poort 88 dus in de webserver zou ik iets willen wat dat kan omschakelen.

Toevoeging op 30/11/2012 11:40:51:

en een 'request' is trouwens een verzoek, dus iemand die naar de site gaat stuurt een verzoek naar de server.
 

30/11/2012 11:49:07
Quote Anchor link
Oke nu weten we wat het doel is en kunnen het poort 88/80 elimineren.

Gewoon alles op 80 laten staan en op je router 80 forwarden naar jou server. Op je server bij de firware een uitzondering maken dat IIS of Apache wel door de firewall komt en ook poort 80.
Want je moet niet willen dat 88 gebruikt word, echt niet ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 11:49:19
Quote Anchor link
Siebe v B op 30/11/2012 11:38:04:
iemand gaat naar de site, hij word doorverwezen naar de server via poort 80 en dat moet 80 zijn omdat anders de firewall moeilijk gaat doen.

Dat is een questie van je firewall goed configureren, deze is nooit poort gebonden. En vooral de Win2008 firewall niet, deze is zeer uitgebreid.

Siebe v B op 30/11/2012 11:38:04:
de applicatie in de webserver luistert naar poort 88 dus in de webserver zou ik iets willen wat dat kan omschakelen.
en een 'request' is trouwens een verzoek, dus iemand die naar de site gaat stuurt een verzoek naar de server.


Nogmaals mijn vraag is dit een webapplicatie of een lokale software applicatie?
 

30/11/2012 11:52:57
Quote Anchor link
een webapplicatie

Toevoeging op 30/11/2012 11:53:27:

maar die firewall kan/mag niet worden aangepast

Toevoeging op 30/11/2012 11:54:12:

en de applicatie werkt helemaal niet goed op poort 80
 

30/11/2012 12:02:44
Quote Anchor link
Dan vind ik het wel erg raar dat hij op 88 wel werkt :p
Wat doet hij niet goed op 80 dan?
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 12:03:57
Quote Anchor link
Siebe,

Oplossing, de doorverwijzing doen met poort vermedling zoals ik eerder al heb gezegt.

Dus <a href="http://www.mijnapp.nl:88">Webapplicatie</a> of <a href="192.168.1.11:88">Webapplicatie</a>

Probleem opgelost.
 

30/11/2012 12:05:54
Quote Anchor link
er wordt bij een input veld een plaats ingevuld en op het moment dat je dan bij de straat iets invuld wordt dit niet aangevuld. en in poort 88 wel

Toevoeging op 30/11/2012 12:07:01:

Chris NVT op 30/11/2012 12:03:57:
Siebe,

Oplossing, de doorverwijzing doen met poort vermedling zoals ik eerder al heb gezegt.

Dus <a href="http://www.mijnapp.nl:88">Webapplicatie</a> of <a href="192.168.1.11:88">Webapplicatie</a>

Probleem opgelost.


maar dan komt die niet door de firewall, en de instelling van de firewall kan ik niet veranderen.
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 12:23:29
Quote Anchor link
Elke Windows 2008 server heeft een firewall, al ga je intern (lokaal netwerk) daarheen kom je ook bij de firewall uit. Dus als je een standaard poort gaat wijzigen zul je op die betreffende server ook altijd de poort moeten wijzigen.

Daar kun je simpelweg niet omheen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.