Positioneren icoontjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »
James de Graaf

James de Graaf

16/01/2014 15:24:28
Quote Anchor link
Voor mijn mobiele website wil ik graag de positionering van mijn icoontjes aanpassen.
Het gaat hierbij om een navigatiebutton bestaande uit een icoontje en een paginatitel. Momenteel worden de icoontjes links van de paginatitels weergegeven, terwijl ik deze graag rechts gepositioneerd wil hebben. CSS lijkt de positie niet te beinvloeden. De eerstgenoemde code hieronder echter wel. Tot nu toe zonder het gewenste resultaat.

Zou iemand me hierin kunnen helpen, aangezien ik een beginner ben. Alvast bedankt!

Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if($page->buttonicon){
    $icon = "<img src=\"icons/".$page->buttonicon."\" style=\"position:relative;    top:33px\">";
}
else{
    $icon = "<img src=\"images/noicon.png\" style=\"position:relative; top:33px\">";
}

$menurow = "<li id=row_".$page->id." style=\"display:$rstyle\">$icon<a class=\"".$bs."\" href=\"".trim($page->url)."\" $target >".$page->title."</a></li>\n";


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#icon1 {
position:relative;
width:44px;
height:21px;
z-index:1;
left:0px;
top: 28px;
}
Gewijzigd op 16/01/2014 15:32:05 door James de Graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:24:31
 
Michael -

Michael -

16/01/2014 15:29:44
Quote Anchor link
Als je begint met een single quote ' hoef je die dubbele quotes " niet te escape \"
Maakt het een stuk leesbaarder :)

Zou je het stuk waarin je id icon1 gebruikt kunnen laten zien?
Graag in [code.] [/code.] tags (zonder .)
Neem aan dat dit de div is waarin de icon zit.

Als je left:0 verandert in right:0 ?
 
Chris PHP

Chris PHP

16/01/2014 15:36:20
Quote Anchor link
Waarom gebruik je inline css?
Ik raad je aan om ook die inline css in je .css file te zetten en er een class aan geven.
Anders kun je wijzigingen op alle pagina's met de hand doorvoeren.

Voor je probleem, wat je kunt gebruiken om je icoontje rechts te krijgen is margin-right: -xxxpx; (zie het - teken ervoor!).
Wat je ook kunt doen is je icoontje in een eigen div zetten en dan in css met position: relative; werken en marges om de uitlijning juist te krijgen.
Gewijzigd op 16/01/2014 15:37:22 door Chris PHP
 
James de Graaf

James de Graaf

16/01/2014 16:08:43
Quote Anchor link
Michael - op 16/01/2014 15:29:44:
Als je begint met een single quote ' hoef je die dubbele quotes " niet te escape \"
Maakt het een stuk leesbaarder :)

Zou je het stuk waarin je id icon1 gebruikt kunnen laten zien?
Graag in [code.] [/code.] tags (zonder .)
Neem aan dat dit de div is waarin de icon zit.

Als je left:0 verandert in right:0 ?


Bedankt voor je reactie. De CSS code lijkt de positionering niet te beinvloeden.
Kan de #icon1 nergens aan linken wat duidt op de button-icoontjes. Ik heb dit ook getest door het volledig te verwijderen uit de stylesheet en dit heeft geen invloed op de button-icoontjes. M.a.w. ook na verwijdering worden ze nog steeds afgebeeld.

Waar het - naar mijn ingeving - op neer komt is het volgende.
Het gewenste icoontje wordt geselecteerd uit de dropdown menu. Dit icoontje wordt geplaatst in de navigatiebutton, momenteel links dus van de paginatitel.
Voor de buttonopmaak wordt de CSS stylsheet aangeroepen, maar voor het icoontje binnen de navigatiebutton zelf gebeurt dit niet. Positionering van het icoontje gebeurt op basis van de eerstgenoemde code.

Toevoeging op 16/01/2014 17:01:07:

Chris NVT op 16/01/2014 15:36:20:
Waarom gebruik je inline css?
Ik raad je aan om ook die inline css in je .css file te zetten en er een class aan geven.


Hi Chris, bedankt voor je reactie. Inline CSS wordt gebruikt omdat dat simpelweg al de bestaande code is. Heb op dit vlak zelf te weinig kennis, om een aparte CSS code te schrijven. Wil het daarom, indien haalbaar en relatief gemakkelijk, bij de aanpassing van de huidige code laten.

Quote:
Anders kun je wijzigingen op alle pagina's met de hand doorvoeren.

Het gewenste icoontje zelf wordt nu op basis van een dropdown menu worden geselecteerd. Hiervoor hoeft dus niet een aanpassing per pagina gemaakt te worden - als we het nu over hetzelfde hebben althans.

Bedankt.
Gewijzigd op 16/01/2014 17:02:39 door James de Graaf
 
Chris PHP

Chris PHP

17/01/2014 10:44:09
Quote Anchor link
Nou dat is vrij simpel wat na style= staat is je css code.
"<img src=\"images/noicon.png\" style=\"position:relative; top:33px\">";

Je hebt een .css sheet die je include voor de opmaak, het enige wat je daar doet is hetvolgende.

Je voegt een class toe in je css sheet (bijvoorbeeld .icon), als je een . voor het woord zet is het een class, met een # is het een id. Classes mogen meerdere keren voorkomen op 1 pagina, een id in principe niet.

Wanneer je dus de class gemaakt hebt komt dat er zo uit te zien.
.icon { position:relative; top:33px; }

En je code in je pagina komt er dan zo uit te zien.
"<img src=\"images/noicon.png\" class=\"icon\">";

Ik adviseer je trouwens ook om in PHP enkele quotes te gebruiken, dan hoef je niet telkens alles te escapen. Zo dus:
'<img src="images/noicon.png" class="icon">';

Jij zegt dat je dit daar nooit hoeft te wijzigen, maar misschien ga je over een jaar je layout wel aanpassen, en moet die position:relative of top:33px misschien wel aangepast worden. Dan moet je dit dus op elke pagina doen wanneer je niet met classes en css werkt. Het gaat dan niet om het icoontje, maar de positionering ervan.
 
Michael -

Michael -

17/01/2014 11:37:16
Quote Anchor link
James de Graaf op 16/01/2014 16:08:43:
Michael - op 16/01/2014 15:29:44:
Als je begint met een single quote ' hoef je die dubbele quotes " niet te escape \"
Maakt het een stuk leesbaarder :)

Zou je het stuk waarin je id icon1 gebruikt kunnen laten zien?
Graag in [code.] [/code.] tags (zonder .)
Neem aan dat dit de div is waarin de icon zit.

Als je left:0 verandert in right:0 ?


Bedankt voor je reactie. De CSS code lijkt de positionering niet te beinvloeden.
Kan de #icon1 nergens aan linken wat duidt op de button-icoontjes. Ik heb dit ook getest door het volledig te verwijderen uit de stylesheet en dit heeft geen invloed op de button-icoontjes. M.a.w. ook na verwijdering worden ze nog steeds afgebeeld.

Waar het - naar mijn ingeving - op neer komt is het volgende.
Het gewenste icoontje wordt geselecteerd uit de dropdown menu. Dit icoontje wordt geplaatst in de navigatiebutton, momenteel links dus van de paginatitel.
Voor de buttonopmaak wordt de CSS stylsheet aangeroepen, maar voor het icoontje binnen de navigatiebutton zelf gebeurt dit niet. Positionering van het icoontje gebeurt op basis van de eerstgenoemde code.

Toevoeging op 16/01/2014 17:01:07:

Chris NVT op 16/01/2014 15:36:20:
Waarom gebruik je inline css?
Ik raad je aan om ook die inline css in je .css file te zetten en er een class aan geven.


Hi Chris, bedankt voor je reactie. Inline CSS wordt gebruikt omdat dat simpelweg al de bestaande code is. Heb op dit vlak zelf te weinig kennis, om een aparte CSS code te schrijven. Wil het daarom, indien haalbaar en relatief gemakkelijk, bij de aanpassing van de huidige code laten.

Quote:
Anders kun je wijzigingen op alle pagina's met de hand doorvoeren.

Het gewenste icoontje zelf wordt nu op basis van een dropdown menu worden geselecteerd. Hiervoor hoeft dus niet een aanpassing per pagina gemaakt te worden - als we het nu over hetzelfde hebben althans.

Bedankt.

Het is logisch dat het verwijderen van #icon1 er niet voor zorgt dat het ineens niet meer zichtbaar is. Dit zegt alleen wat over de opmaak en positie van het element waar dat id aan hangt.
Als je #icon1 een border:1px solid #f00; meegeeft, zou je ergens een rood kadertje omheen moeten zien. Het positioneren kan middels right:0 (bij een position absolute) of een float:right; die left:0 is dan sowieso niet juist wanneer je hem rechts wilt.


Toevoeging op 17/01/2014 11:41:46:

Je code met enkele quotes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($page->buttonicon){
    $icon = '<img src="icons/'.$page->buttonicon.'" style="position:relative;top:33px">';
}

else{
    $icon = '<img src="images/noicon.png" style="position:relative; top:33px">';
}


$menurow = '<li id="row_'.$page->id.'" style="display:'.$rstyle.'">'.$icon.'<a class="'.$bs.'" href="'.trim($page->url).'" '.$target.' >'.$page->title.'</a></li>';
?>
 
James de Graaf

James de Graaf

17/01/2014 12:33:41
Quote Anchor link
Michael - op 16/01/2014 15:29:44:

Het is logisch dat het verwijderen van #icon1 er niet voor zorgt dat het ineens niet meer zichtbaar is. Dit zegt alleen wat over de opmaak en positie van het element waar dat id aan hangt.
Als je #icon1 een border:1px solid #f00; meegeeft, zou je ergens een rood kadertje omheen moeten zien. Het positioneren kan middels right:0 (bij een position absolute) of een float:right; die left:0 is dan sowieso niet juist wanneer je hem rechts wilt.

Toevoeging op 17/01/2014 11:41:46:

Je code met enkele quotes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($page->buttonicon){
    $icon = '<img src="icons/'.$page->buttonicon.'" style="position:relative;top:33px">';
}

else{
    $icon = '<img src="images/noicon.png" style="position:relative; top:33px">';
}


$menurow = '<li id="row_'.$page->id.'" style="display:'.$rstyle.'">'.$icon.'<a class="'.$bs.'" href="'.trim($page->url).'" '.$target.' >'.$page->title.'</a></li>';
?>


Dank je. Heb de aanpassingen doorgevoerd voor #icon1, zowel absolute als relative, inclusief rechts uitlijnen en de border. Echter, ik zie geen verandering.

Ook de code met enkele quotes verandert de positie niet.
 
Michael -

Michael -

17/01/2014 13:04:26
Quote Anchor link
De enkele quotes verandert niks. Dit is alleen beter leesbaar omdat je niet alles hoeft te escapen.

Het is denk ik handig om wat meer informatie te geven, liefst een voorbeeld van hoe het er nu uit ziet. Ik heb geen idee waar de #icon1 nou staat en hoe de rest eruit ziet. Het blijft op deze manieren gokken.

Toevoeging op 17/01/2014 13:05:39:

Een tutorial over positioneren kan ook geen kwaad
 
James de Graaf

James de Graaf

17/01/2014 13:20:07
Quote Anchor link
Michael - op 17/01/2014 13:04:26:
De enkele quotes verandert niks. Dit is alleen beter leesbaar omdat je niet alles hoeft te escapen.

Het is denk ik handig om wat meer informatie te geven, liefst een voorbeeld van hoe het er nu uit ziet. Ik heb geen idee waar de #icon1 nou staat en hoe de rest eruit ziet. Het blijft op deze manieren gokken.

Toevoeging op 17/01/2014 13:05:39:

Een tutorial over positioneren kan ook geen kwaad


Links is de huidige situatie, rechts de gewenste situatie.
Afbeelding

Ben overgens redelijk op de hoogte wat betreft basic CSS positioning. Dat heb ik als eerste geprobeerd. Wat ik ook doe, de positie veranderd niet. Wat ik tot nu toe heb gemerkt is het enige wat effect heeft sleutelen aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if($page->buttonicon){
    $icon = "<img src=\"icons/".$page->buttonicon."\" style=\"position:relative;    top:33px\">";
}
else{
    $icon = "<img src=\"images/noicon.png\" style=\"position:relative; top:33px\">";
}

$menurow = "<li id=row_".$page->id." style=\"display:$rstyle\">$icon<a class=\"".$bs."\" href=\"".trim($page->url)."\" $target >".$page->title."</a></li>\n";
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2014 13:25:25
Quote Anchor link
De tekst float:left en het icoontje float:right.
 
Michael -

Michael -

17/01/2014 13:36:30
Quote Anchor link
Dat wordt al een heel stuk duidelijker :)

Poging
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($page->buttonicon){
    $icon = '<img src="icons/'.$page->buttonicon.'" style="float:right;margin-top:33px">';
}

else{
    $icon = '<img src="images/noicon.png" style="float:right;margin-top:33px">';
}


$menurow = '<li id="row_'.$page->id.'" style="display:'.$rstyle.'">'.$icon.'<a class="'.$bs.'" href="'.trim($page->url).'" style="float:left;" '.$target.'>'.$page->title.'</a></li>';
?>

Klopt helemaal Jan, aangepast.
Gewijzigd op 17/01/2014 13:47:11 door Michael -
 
Joakim Broden

Joakim Broden

17/01/2014 13:41:16
Quote Anchor link
float icm top? top = position en hoort dus niet bij een float en gebruik dus margin.

En ik heb niet het hele topic. Maar hou eerst maar eens even je HTML en CSS gescheiden..
 
James de Graaf

James de Graaf

17/01/2014 14:31:18
Quote Anchor link
Michael - op 17/01/2014 13:36:30:
Dat wordt al een heel stuk duidelijker :)

Poging
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($page->buttonicon){
    $icon = '<img src="icons/'.$page->buttonicon.'" style="float:right;margin-top:33px">';
}

else{
    $icon = '<img src="images/noicon.png" style="float:right;margin-top:33px">';
}


$menurow = '<li id="row_'.$page->id.'" style="display:'.$rstyle.'">'.$icon.'<a class="'.$bs.'" href="'.trim($page->url).'" style="float:left;" '.$target.'>'.$page->title.'</a></li>';
?>

Klopt helemaal Jan, aangepast.


Bedankt allen. Ik heb de bovenstaande - aangepaste code gebruikt. Al een stuk dichterbij. Uitkomst:
Afbeelding

Ik heb overigens hiervoor de originele code uit de stylesheet gebruikt, dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#icon1 {
    position:relative;
    width:44px;
    height:21px;
    z-index:1;
    left:0px;
    top: 28px;
}


Deze heb ik ook - zonder effect - aangepast naar "right:0px;", en float: "right;"
 
Joakim Broden

Joakim Broden

17/01/2014 14:49:48
Quote Anchor link
Dit heeft niks met positionering te maken, gewoon hier float voor gebruiken. Even een paar tips wat betreft dit korte stukje CSS.

- Je wilt iets positioneren in een element, gebruik dan absolute en relative op de parent.
- z-index is nergens voor nodig want je wilt niks over elkaar heen liggen
- In dit geval hoef je niet te positioneren, float: right is genoeg ivm margin (zie mijn vorige reactie).

<a href="#" title="Pagina 1">Pagina 1<i class="icon"></i></a>

a .icon {
float right;
background: url();
}

a .icon:after {
clear: both;
float: none;
height: 0;
content: "";
}

Tevens ben ik geen fan van lege elementen (hoe meer elementen hoe slechter voor de SEO), je zou dit kunnen oplossen door het icoon via css toe te voegen via :after methode. Of de icoon op de achtergrond afbeelding te doen, of een span in de a (om de tekst) en daar de icon op de achtergrond te zetten. Ik zou hier sws geen extra img van maken...
Gewijzigd op 17/01/2014 14:51:56 door Joakim Broden
 
James de Graaf

James de Graaf

17/01/2014 14:56:29
Quote Anchor link
Metal Hertog Jan op 17/01/2014 14:49:48:
Dit heeft niks met positionering te maken, gewoon hier float voor gebruiken. Even een paar tips wat betreft dit korte stukje CSS.

- Je wilt iets positioneren in een element, gebruik dan absolute en relative op de parent.
- z-index is nergens voor nodig want je wilt niks over elkaar heen liggen
- In dit geval hoef je niet te positioneren, float: right is genoeg ivm margin (zie mijn vorige reactie).

<a href="#" title="Pagina 1">Pagina 1<i class="icon"></i></a>

a .icon {
float right;
background: url();
}

a .icon:after {
clear: both;
float: none;
height: 0;
content: "";
}

Tevens ben ik geen fan van lege elementen (hoe meer elementen hoe slechter voor de SEO), je zou dit kunnen oplossen door het icoon via css toe te voegen via :after methode. Of de icoon op de achtergrond afbeelding te doen, of een span in de a (om de tekst) en daar de icon op de achtergrond te zetten. Ik zou hier sws geen extra img van maken...


Bedankt voor je uitgebreide reactie en toelichting. Ben een beginner, dus om verwarring aan mijn kant te voorkomen, heb ik een sterke voorkeur voor het aanpassen van de bestaande code in plaats van het schrijven van andere codes. Ben om je suggestie te gebruiken nog niet gevorderd genoeg.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

17/01/2014 15:32:00
Quote Anchor link
Nee dat snap ik, oefening baard kunst ;-) daarom geef ik dus je tips zodat je er van leert
 
James de Graaf

James de Graaf

21/01/2014 13:36:50
Quote Anchor link
Iemand? Volgens mij ben ik er bijna met bovenstaande codes..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.