POST request zonder refresh

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Peter Louwer

Peter Louwer

01/12/2014 21:24:29
Anchor link
Ik ben nieuw met jquery en ajax, maar wat ik probeer te doen is mijn php script los te laten draaien zonder de pagina te refreshen.
Hier zie je een simpel voorbeeld hoe ik het nu heb :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
if(isset($_POST['toevoegen'])) {
    if (isset($_POST['naam'],$_POST['leeftijd'])) {
        // </>
        // Voeg toe aan database
        // </>

        $msg = 'Succesvol toegevoegd!';
    }
else {
        $msg = 'Vul alle verplichte velden in!';
    }
}


if(isset($_POST['verwijderen'])) {
    if (isset($_POST['naam'],$_POST['leeftijd'])) {
        // </>
        // Verwijder uit database
        // </>

        $msg = 'Succesvol verwijderd!';
    }
else {
        $msg = 'Vul alle verplichte velden in!';
    }
}


if(isset($msg)) {
    echo $msg;
}

?>


<form action="" method="post">
    <label>Naam</label>
    <input type="text" name="naam"/>

    <label>Leeftijd</label>
    <input type="number" name="leeftijd"/>

    <button type="submit" name="toevoegen">Toevoegen</button>
    <button type="submit" name="verwijderen">Verwijderen</button>
</form>


Is het mogelijk op dit te draaien op submit zonder te refreshen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$(function() {
    $(".toevoegen").click(function() {
        $.ajax({ url: "action.php" }  
        });
    });
$(function() {
    $(".verwijderen").click(function() {
        $.ajax({ url: "action.php" }  
        });
    });
Gewijzigd op 01/12/2014 21:27:13 door Peter Louwer
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:53:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2014 22:22:19
Anchor link
Tuurlijk kan dat, ik raad om dan de $.post() functie te gebruiken in jQuery. En bij voorkeur een script zonder een formulier, als je een melding wilt tonen of het gelukt is.
 
Peter Louwer

Peter Louwer

01/12/2014 23:12:51
Anchor link
Dankje voor je reactie, ik ben er bijna maar ik denk dat ik iets fout doe.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form id="userData">
    <label>Team</label>
    <input type="text" name="team"/>
    <br>
    <label>Punten</label>
    <input type="number" name="punten"/>
    <br>
    <button type="submit" name="toevoegen">Toevoegen</button>
    <button type="submit" name="verwijderen">Verwijderen</button>
</form>

<div id='response'></div>
 
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
<script>
$(document).ready(function(){
    $('#userData').submit(function(){

        $('#response').html("<b>Laden...</b>");

        $.post('action.php', $(this).serialize(), function(data){

            $('#response').html(data);
        }).fail(function() {

            alert( "Oeps, iets ging verkeerd!" );  
        });

        return false;
    });
});
</script>


action.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if(isset($_POST['toevoegen'])) {
    if (isset($_POST['team'],$_POST['punten'])) {
        // </>
        // Voeg punten toe aan database
        // </>

        $msg = 'Succesvol toegevoegd!';
    }
else {
        $msg = 'Vul alle verplichte velden in!';
    }
}


if(isset($_POST['verwijderen'])) {
    if (isset($_POST['team'],$_POST['punten'])) {
        // </>
        // Verwijder punten uit database
        // </>

        $msg = 'Succesvol verwijderd!';
    }
else {
        $msg = 'Vul alle verplichte velden in!';
    }
}


if(isset($msg)) {
    echo $msg;
}
else {
    echo 'Geen informatie...';
}

?>


Ik denk dat het met de submit te maken heeft :
"$('#userData').submit(function(){"
Toevoegen en Verwijderen moeten los van elkaar te gebruiken zijn.

Iemand tips ?
Gewijzigd op 01/12/2014 23:14:49 door Peter Louwer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2014 23:27:52
Anchor link
Ik gebruik deze structuur. Daarin kan je makkelijker kijken wat er fout gaat met het de parameters in het error-event:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$.ajax({
    url: "script.php,
    cache: false,
    success: function(html){
        $(".result").empty().html(html);
            },
    error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
        $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
});
Gewijzigd op 01/12/2014 23:40:47 door - Ariën -
 
Peter Louwer

Peter Louwer

01/12/2014 23:29:48
Anchor link
Snap niet zo goed hoe ik deze snippet kan gebruiken, maar toch bedankt ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2014 23:40:29
Anchor link
Binnen in je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('#userData').submit(function(){
    /* Hier de snippet*/
});
Gewijzigd op 01/12/2014 23:41:06 door - Ariën -
 
Peter Louwer

Peter Louwer

02/12/2014 03:11:15
Anchor link
Veel geprobeerd maar kom er niet uit.
Als iemand een directe oplossing heeft zou echt super zijn.
Mijn action.php kan niet zien op welke knop er is gedrukt :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
////////////////////////////////////
// Check if add button is pressed //
////////////////////////////////////

if(isset($_POST['add'])) {
    if (isset($_POST['team'],$_POST['points'])) {
        // Add points
        $message = 'Successfully added!';
    }
else {
        $message = 'Please fill in all fields!';
    }
}


///////////////////////////////////////
// Check if delete button is pressed //
///////////////////////////////////////

if(isset($_POST['delete'])) {
    if (isset($_POST['team'],$_POST['points'])) {
        // Delete points
        $message = 'Successfully deleted!';
    }
else {
        $message = 'Please fill in all fields!';
    }
}


///////////////////
// Print message //
///////////////////

if(isset($message)) {
    echo $message;
}
else {
    echo 'No data...';
}

?>


Misschien post ik dit in de verkeerde sectie op phphulp omdat dit voornamelijk een jquery onderwerp is.
Dit is mijn index.php, weet iemand hoe ik deze twee acties ( add / delete ) kan onderscheiden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<form id="userData">
    <label>Team</label>
    <input type="text" name="team"/>
    <br>
    <label>Points</label>
    <input type="number" name="points"/>
    <br>
    <input type="submit" name="add" id="add" value="Add"/>
    <input type="submit" name="delete" id="delete" value="Delete"/>
</form>

<div id='response'></div>
 
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
<script>
$(document).ready(function(){
    $('#userData').submit(function(){

        $('#response').html("<b>Loading...</b>");

        $.post('action.php', $(this).serialize(), function(data){

            $('#response').html(data);
        }).fail(function() {

            alert( "Oops, something went wrong!" );  
        });

        return false;
    });
});
</script>
Gewijzigd op 02/12/2014 03:11:32 door Peter Louwer
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

02/12/2014 07:07:22
Anchor link
Ik stuur een array terug in m'n 'post reactie', bijv. json_encode(array('myResult'=>'succesfull'));

Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$('body').on('click', '#add', function (event){
   event.preventDefault();
   $('#response').html("<b>Loading...</b>");

   $.post('action.php', $(this).serialize(), function(data){
      if(data.myResult === 'succesfull') {
         alert('Succes!');
      } else {
         alert('Oops...');
      }
   }, 'json');
});


In m'n array heb ikzelf ook nog een message zitten, waarin ik een bericht terugstuur, bijv. een sql error ofzo :)
Gewijzigd op 02/12/2014 07:44:22 door Dennis WhoCares
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2014 10:30:16
Anchor link
Redcoffe redcoffe op 02/12/2014 10:27:42:
In m'n array heb ikzelf ook nog een message zitten

Leg eens uit?
Gewijzigd op 02/12/2014 10:30:58 door - Ariën -
 
Kevin J

Kevin J

02/12/2014 10:39:07
Anchor link
De manier die ik zelf gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>    
<script type="text/javascript">
$(function() {
  $( "form" ).submit(function( event ) {
    var data =  $(this).serializeArray();
    $.ajax({
      type: 'post',
      url: 'action.php',
      data: data,
      success: function (data) {
        $('#main').html(data);
      }
    });

    event.preventDefault();
  });
});
</script>

en dan kan je gewoon isset($_POST['naam'] en alles gebruiken, let op pas eventueel URL aan
 
Ronald brt

Ronald brt

02/12/2014 10:41:47
Anchor link
Volgens mij bedoelt ze als ze op verwijderen/bewerken klikt dat het niet de juiste if functie triggered ?
Als dit het geval dan doe ik altijd print_r($_POST) dan weet ik wat er precies naar de action.php wordt gestuurd.
Aan de hand daarvan pas ik mijn if statement aan.
 
Kevin J

Kevin J

02/12/2014 10:47:28
Anchor link
Ronald brt op 02/12/2014 10:41:47:
Volgens mij bedoelt ze als ze op verwijderen/bewerken klikt dat het niet de juiste if functie triggered ?
Als dit het geval dan doe ik altijd print_r($_POST) dan weet ik wat er precies naar de action.php wordt gestuurd.
Aan de hand daarvan pas ik mijn if statement aan.

De IF functie werkt wel ik heb de code paar x doorgelezen, de vraag is hoe ze het laat uitvoeren zonder dat de pagina moet herladen
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

02/12/2014 11:04:42
Anchor link
- Aar - op 02/12/2014 10:30:16:
Redcoffe redcoffe op 02/12/2014 10:27:42:
In m'n array heb ikzelf ook nog een message zitten

Leg eens uit?


Mijn json arrays die ik terug stuur zijn altijd als volgt:
'result' => 'true',
'msg' => 'De knop is succesvol toegevoegd/aangepast/verwijderd'

Of

'result' => 'false',
'msg' => 'Kon de knop niet vinden!'

'result' => 'false',
'msg' => 'Er is een SQL fout opegetreden: ' . $this->sth->errorInfo();

Zo heb ik dus na de hand een foutcontrole in mijn eigen scripts met een success/warning/alert popup met de bijgaande message


[/quote]
De IF functie werkt wel ik heb de code paar x doorgelezen, de vraag is hoe ze het laat uitvoeren zonder dat de pagina moet herladen

[/quote]
Ze kan eventueel een hidden field maken in haar form.

Aan de hand van wat geklikt wordt, ( #add of #delete ) deze field invullen.
En daarop de IF eroverheen gooien.
Gewijzigd op 02/12/2014 11:10:04 door Dennis WhoCares
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2014 12:03:54
Anchor link
Die reactie van zojuist was op redcoffe, zie net was dat hij zinloos aan het 'papegaaien' is.

Maar het punt is dat Minouk niet moet triggeren op een form-ID, maar een id van een button.
 
Ronald brt

Ronald brt

02/12/2014 12:12:05
Anchor link
Ik denk dat dit wel je antwoord is;

in je index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script>    
<script type="text/javascript">
$(function() {
    $("button").click(function(e){
        var clickName = e.target.name;
        var send = $('#userData');
        send.on('submit', function(e){
            e.preventDefault();
            $.ajax({
                url: 'action.php',
                type: "POST",
                data: send.serialize() + "&" + clickName + "=",
                success: function(data) {
                    console.log(data)
                    resp = $('#response');
                    resp.html(data);
                }
            });
        });
    });
});
</script>

in je action.php ook nog op empty checken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
print_r($_POST);
if(isset($_POST['add'])) {
    if (isset($_POST['team'],$_POST['punten']) && !empty($_POST['team']) && !empty($_POST['punten'])){
        // </>
        // Voeg punten toe aan database
        // </>

        $msg = 'Succesvol toegevoegd!';
    }
else {
        $msg = 'Vul alle verplichte velden in!';
    }
}


if(isset($_POST['delete'])) {
    if (isset($_POST['team'],$_POST['punten']) && !empty($_POST['team']) && !empty($_POST['punten'])) {
        // </>
        // Verwijder punten uit database
        // </>

        $msg = 'Succesvol verwijderd!';
    }
else {
        $msg = 'Vul alle verplichte velden in!';
    }
}


if(isset($msg)) {
    echo $msg;
}
else {
    echo 'Geen informatie...';
}

?>


Misschien kan het beter ben ook maar aan het leren :)
 

02/12/2014 14:15:19
Anchor link
Leuk een vrouwelijke developster!

Ik heb voor een "leerling" van mij een stukje code geschreven die de URL uit de link haalt en zo een POST doet naar een script die iets verwijderd uit de database.
Misschien heb je er iets aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
$(".verwijder").click(function() {
    
        event.preventDefault();
        
        // Get url from the actual link
        var url = $(this).attr('href');
        
        $.ajax({
            url: url,
            type: 'POST',
            success: function(data) {
            //called when successful
                return true;
            },
            error: function(e) {
            //called when there is an error
            return true;
            console.log('Fout bij verwijderen');
            }
        })
        });
 
Jacco Engel

Jacco Engel

02/12/2014 14:23:48
Anchor link
Verander op regel 36 / 37
<input type="submit" name="add" id="add" value="Add"/>
<input type="submit" name="delete" id="delete" value="Delete"/>

in
<input type="button" name="toevoegen">Toevoegen</button>
<input type="button" name="verwijderen">Verwijderen</button>

Omdat je form tags hebt zal je submit namelijk altijd je formulier versturen. Dit kun je oplossen door :
<input type="submit" name="add" id="add" value="Add" onclick="return false;"/>
<input type="button" name="add" id="add" value="Add"/>

De eerste oplossing zorgt er voor dat je pagina direct na het versturen weer stopt. De tweede zorgd er voor dat het helemaal niet word verstuurd, maar dat alleen de javascript onclick word uitgevoerd
 

02/12/2014 14:30:03
Anchor link
** Ik ben zelf van mening dat als er iets verwijderd ofzo moet worden dat er geen formulieren gebruikt moeten worden maar gewoon <a href="">.
Je kan daarna met JavaScript of Jquery afhandelen welke actie eraan gekoppeld wordt.
 
Peter Louwer

Peter Louwer

02/12/2014 17:16:07
Anchor link
Super om te zien hoeveel mensen mij proberen te helpen!
Ik heb Ronalds voorbeeld geprobeerd maar wilt helaas niet werken.

Als ik de print_r($_POST); functie gebruik krijg ik inderdaad de waarden te zien :
"Array ( [team] => team [points] => 13 )"

Maar alsnog kan ik de waarden van de button/submit niet onderscheiden.
Ook de post query in de url te zien ( Dit wil ik graag voorkomen ).

Wat Rickert beschrijft begrijp ik volkomen en zal ook misschien beter zijn voor dit soort simpele functies.
Ook dat wil ik graag vermijden omdat ik queries en url data graag wil verbergen.

Mijn einddoel is uiteindelijk om de action.php al het "check" werk te laten doen met if's en else :d

Jacco's suggestie werkt helaas niet voor mij, misschien omdat ik ook geen idee heb hoe ik dat alsnog kan doorgeven naar de action.php

Het is vervelend omdat ik zo dichtbij ben maar alsnog de "add" en "delete" niet kan vinden/onderscheiden in de action.php

Toch bedankt allemaal voor de suggesties en aandacht, phphulp is awesome!
Gewijzigd op 02/12/2014 17:17:35 door Peter Louwer
 
Ronald brt

Ronald brt

02/12/2014 17:48:16
Anchor link
Minouk, als je mijn voorbeeld hebt geprobeerd dan moet deze het gewoon doen.
Voorbeeld, http://bit.ly/1vcR6eu
 
Peter Louwer

Peter Louwer

02/12/2014 17:52:50
Anchor link
Misschien omdat mijn submit types verkeerd zijn, hoe had jij die staan ?

<input type="submit" name="toevoegen" value="toevoegen"/>
<input type="submit" name="verwijderen" value="verwijderen"/>
Gewijzigd op 02/12/2014 17:58:09 door Peter Louwer
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.