Postcode count en group by in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MaB

MaB

20/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Ik heb een tabel met een text veld postcode. Hierin staan bedrijven. Ik wil graag weten hoeveel bedrijven er binnen een bepaalde postcode vallen.

b.v.:
Postcode
------------
1034 LH
1056 IK
1087 OK
2156 OP
2145 TH

query result;

Postcode
gebied | count
------------------
1000 | 3
------------------
2100 | 2

Weet alleen niet hoe ik mijn query moet opbouwen graag jullie hulp.

Alvast bedankt,
MaB
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:11:06
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/11/2006 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT COUNT(gebied)
FROM postcode
WHERE gebied BETWEEN '1000 AA' AND '1999 ZZ'


Om het aantal postcodes tussen 1000 AA en 1999 ZZ te selecteren.
 
MaB

MaB

21/11/2006 09:03:00
Quote Anchor link
Ik had dit zelf al gedaan met.

SELECT COUNT(gebied)
FROM postcode
WHERE gebied LIKE '10*'

Alleen krijg het nog niet gecombineerd met een kolom met daarin de regio.

Iemand nog ideeen?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2006 09:11:00
Quote Anchor link
En wat voor combinatie met de regio had je precies in gedachten?

Blanche zijn oplossing doet namelijk precies wat je had gevraagd in de TS.
 
MaB

MaB

21/11/2006 14:16:00
Quote Anchor link
Blache zijn query telt alleen de rijen van een gebied. ik wil daarnaast dat hij het in een tabel weer geeft per postcodegebied gesorteerd op de eerste 2 posities. Als ik de query voor alle gebieden moet maken heb ik 90 query's welke ik bij elke verandering in de db moet uitvoeren. Werk dat ik wil besparen

Ik wil dus een query met 90 rijen als resultaat. Op elke rij een gebied en daarachter het aantal bedrijven dat ik dat gebied voorkomt.

Dus het volgende is een tabel:

Postcode|
gebied | count
------------------
10 (amsterdam) | 3234
------------------
21 | 2678
------------------
...Rows...
------------------
99 | 123

Hoop dat het zo duidelijker is.
 
MaB

MaB

21/11/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Oke heb hem gevonden.

SELECT Left(Postcode, 2), count(*)
FROM <table>
GROUP BY Left(Postcode, 2);

Is trouwens voor access. In sql zou Left(), substring moeten zijn.

Bedankt voor het mee denken.

MaB
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door MaB
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.