post/get variabelen omzetten naar gewone variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

01/02/2008 16:22:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk om alle post en get variabelen snel om te zetten naar gewone variabelen ipv per stuk?
Nu moet ik voor iedere variabele dit doen:
$un = $_POST['un'];
Zeker als je flink wat invoervelden hebt vind ik dat nog best wat werk.
Kan dit sneller? Zou me erg helpen

groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 07:56:23
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/02/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dat in godsnaam willen doen? Wat is er mis met het gebruik van de $_POST['var'] in je scripts...

Op die manier weet je bovendien ook ten alle tijden dat deze variabele uit een formulier afkomsting is en dat de inhoud ervan dus niet te vertrouwen is. Pas als je wat aan een POST variabele gaat veranderen (lees: beveiliging toepassen bijvoorbeeld) ga je die variabele een andere naam geven, niet eerder!

Dit is dus bijvoorbeeld wel een goede oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sNaam
= mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

01/02/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Ok dank je voor de tip. Maar heeft iemand ook een antwoord op mijn vraag?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2008 16:33:00
Quote Anchor link
berry schreef op 01.02.2008 16:22:
Kan dit sneller?

Lees het stukje van Blanche even aandachtig door.
Wil het dan nog steeds, zie extract().

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

01/02/2008 16:42:00
Quote Anchor link
Beiden bedankt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/02/2008 16:59:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 01.02.2008 16:33:
Wil het dan nog steeds, zie extract()
Inderdaad, een van de meest nutteloze functies in PHP. Ik snap niet dat iemand dat ooit zou willen gebruiken...
 
Michael

michael

01/02/2008 18:49:00
Quote Anchor link
Gebruik echt nooit extract...... Je hebt echt niet door met welke variabelen je dan werkt. Je moet daarna nog steeds apart alles gaan beveiligen met mysql_real_escape_string(). Het heeft dus geen enkel voordeel en alleen maar nadelen.

of je nou dit doet: mysql_real_escape_string($naam)

of dit mysql_real_escape_string($_POST['naam'])
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.