Presentatie van dynamische data op de website.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jo Immanuel

Jo Immanuel

23/10/2013 19:31:18
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik wil uitslagen en statistieken van gespeelde voetbalwedstrijden laten zien op mijn site.
Nu heb ik een vraag m.b.t. presentatie van data (in tabelvorm) uit een db op mn website.

Dus bijvoorbeeld van de wedstrijd ADO - PSV wil ik de opstelling van ADO als volgt laten zien

Resultaat SQL-query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
rugnummer     achternaam     kaarten     aantaldoelpunten
1    Coutinho     NULL    NULL
15    Malone     <img src="geel.png" alt="icon" />     NULL
3    Wormgoor     NULL    NULL
18    Beugelsdijk     NULL    NULL
8    Meijers     <img src="geel.png" alt="icon" />     NULL
7    Jansen     NULL    NULL
14    Visser     NULL    NULL
10    Toornstra     NULL    NULL
11    Chery     <img src="geel.png" alt="icon" />     NULL
36    Vicento     NULL    <img src="goal.png" alt="icon" />
9    Poepon     NULL    NULL


Dus naast de kolommen rugnummers en achternaam ook twee kolommen met informatie of de speler een kaart gekregen heeft of gescoord heeft.

Nu gaat het me om de presentatie van deze resultaten van de query. Ik wil rugnummers en namen aan de linkerkant en kaarten en doelpunten aan de rechterkant. Tot zover geen probleem.

Alleen: nu wil ik graag dat wanneer een speler wel een kaart heeft gekregen maar niet heeft gescoord, het plaatje van de kaart helemaal naar rechts uitgelijnd is. (En dus eigenlijk op de plek van het plaatje van het doelpunt staat (als de speler die gemaakt had)). Want nu staat dat plaatje van die kaart zo lelijk in het midden van de regel.

Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel...

Is dat mogelijk? En zo ja hoe?
Gewijzigd op 23/10/2013 19:36:32 door Jo Immanuel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:49:28
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/10/2013 19:37:10
Quote Anchor link
Je kunt <td colspan="2" align="right"> gebruiken om de cell uit te rekken naar 2 cellen en rechts uit te lijnen
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

23/10/2013 19:51:46
Quote Anchor link
Ja maar of een bepaalde cel uitgerekt moet worden is elke keer anders.

De ene keer moet de kaart niet helemaal naar rechts uitgelijnd worden (nl, als de speler zowel een kaart heeft gekregen als een doelpunt heeft gemaakt). De andere keer moet het wel (als de speler alleen een kaart gekregen heeft en geen doelpunt heeft gemaakt).

In mijn geval heb ik elke wedstrijd 11 regels (11 spelers) onder elkaar. Bij de ene wedstrijd is het de cel van bijv. regel 3,7,8 en 11 die uitgerekt moet worden en 10 niet, en de volgende wedstrijd zijn het regels 5,6,10 die uitgerekt moeten worden en regel 7 niet.

Of zie ik dat verkeerd?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/10/2013 19:55:39
Quote Anchor link
Dat kun je dan toch gewoon doen met je php ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($doelpunten > 0) {
 echo '<td>' . $kaart? . '</td><td>' . $doelpunten . '</td>';
} else {
 echo '<td colspan="2" align="right">' . $kaart? . '</td>';
}
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

23/10/2013 20:01:08
Quote Anchor link
OK. Bedankt.

En stel de breedte van de kolom kaarten is 50px en die van kolom doelpunten is 75px, dan is wanneer een speler wel een kaart heeft gepakt maar geen doelpunt heeft gemaakt (> colspan) de breedte van de tabel kaarten vergroot van 50px naar 125px?

(Knap trouwens dat je mijn vraag begreep. Toen ik het zelf nalas dacht ik: dat begrijpt niemand...)
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/10/2013 20:03:50
Quote Anchor link
Je hebt de breedte van de kollommen vast gesteld. Dat geeft niet.
Is net als met cellen samenvoegen in excel :)
Je tabel blijft gewoon in zijn maat en netjes :)

En eigenlijk vond ik de vraag best meevallen hoor, tis alleen ff goed lezen ;)
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 13:08:33
Quote Anchor link
Ik had eerst (voor het gebruik van colspan) dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php do { ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
      </tr>
      <?php } while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)); ?>
  </table>
</div>
</body>


(Waarbij "icon" staat voor gele kaarten)

Bij testen op testserver krijg ik tabel met in kolom 1: rugnummer, kolom 2: achternaam, kolom 3: kaarten, kolom 4: doelpunten.

Met colspan heb ik nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php do { ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
        if($doelpunten > 0) {
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
        } else {
        <td colspan="2" align="right"><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        }
      </tr>
      <?php } while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)); ?>
  </table>
</div>
</body>


Bij testen op testserver krijg ik nu het volgede resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { } if($doelpunten > 0) { } else { }
rugnummer     achternaam     icon     aantaldoelpunten
1     Coutinho            
15     Malone    icon         icon
3     Wormgoor            
18     Beugelsdijk            
8     Meijers    icon         icon
7     Jansen            
14     Visser            
10     Toornstra            
11     Chery    icon         icon
36     Vicento        icon    
9     Poepon        


Dus opeens 11 if....... En voor de rest een extra kolom waar nog een keer extra de kaarten worden getoond.

Er gaat dus nog iets niet helemaal goed. Ik hoop dat iemand mijn een beetje op de goede weg kan helpen.
Gewijzigd op 24/10/2013 13:09:35 door Jo Immanuel
 

24/10/2013 13:20:14
Quote Anchor link
Je moet je While omhoog plaatsen.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 13:37:59
Quote Anchor link
Waarheen en waarom?
 

24/10/2013 13:39:07
Quote Anchor link
Regel 24 moet naar 10 (denk ik), aangezien de fetch_assoc over het gedeelte daar gaat.
Gewijzigd op 24/10/2013 13:39:17 door
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 13:45:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php do { ?>
    <?php } while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)); ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
        if($doelpunten > 0) {
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
        } else {
        <td colspan="2" align="right"><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        }
      </tr>
      
  </table>
</div>
</body>
</html>
<?php
mysql_free_result($RSopstellingTHUIS);
?>


Geeft dit als resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($doelpunten > 0) { } else { }
rugnummer     achternaam     icon     aantaldoelpunten


Dus nu helemaal zonder waarden in de tabel.

Toevoeging op 24/10/2013 14:19:42:

Ik heb nu overigens if($doelpunten > 0) veranderd in if($aantaldoelpunten > 0).

Probleem is helaas nog niet opgelost.
Gewijzigd op 24/10/2013 13:46:25 door Jo Immanuel
 
Michael -

Michael -

24/10/2013 15:22:31
Quote Anchor link
Je moet natuurlijk wel even goed kijken wat je in de PHP zet. Zoals je nu laat zie staat de if-statement gewoon in je HTML en wordt dus niet als PHP uitgevoerd. Zet hier dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
om heen.


Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php
        while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS))
        {

            echo '<tr>'.
            '<td>' . $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer'] . '</td>'.
            '<td>' . $row_RSopstellingTHUIS['achternaam'] . '</td>';
            if($doelpunten > 0) {
                echo '<td>' . $row_RSopstellingTHUIS['icon'] . '</td>'.
                '<td>'. $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten'] . '</td>';
            }
else {
                echo '<td colspan="2" align="right">' . $row_RSopstellingTHUIS['icon'] . '</td>';
            }

            echo '</tr>';
        }

      ?>

  </table>
</div>
</body>
</html>
<?php
mysql_free_result($RSopstellingTHUIS);
?>

Code toegevoegd

PHPHulp gooit blijkbaar zelf achter elke ?> maar gewoon blindelings
Dit moet je zelf natuurlijk weer even weg halen.
Gewijzigd op 24/10/2013 15:31:54 door Michael -
 

24/10/2013 15:25:05
Quote Anchor link
Bij een while gebruik je altijd een {. Ik denk dat het zo moet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)){ ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
        if($doelpunten > 0) {
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
      <?php  } else { ?>
        <td colspan="2" align="right"><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
      <?php  }
        }
?>

      </tr>
      
  </table>
</div>
</body>
</html>
<?php
mysql_free_result($RSopstellingTHUIS);
?>
Gewijzigd op 24/10/2013 15:26:30 door
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 15:39:22
Quote Anchor link
Ik ben dus aan het klooien met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
, maar ik kom er niet uit. Ik kan ze er namelijk niet helemaal omheen zetten omdat er ook html (td etc) inzit. Dus dat gaat niet werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php do { ?>
    <?php } while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)); ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
    <?php if($aantaldoelpunten > 0) ?> {
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
        }
     <?php else ?> {
        <td colspan="2" align="right"><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        }
      </tr>


Werkt ook niet. Ik heb echt geen flauw idee meer ho het moet. Op internet kan ik niets vinden over het gebruik van colspan in een dynamische situatie.
 
Michael -

Michael -

24/10/2013 15:44:38
Quote Anchor link
Jo Immanuel op 24/10/2013 15:39:22:
Ik ben dus aan het klooien met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
, maar ik kom er niet uit. Ik kan ze er namelijk niet helemaal omheen zetten omdat er ook html (td etc) inzit. Dus dat gaat niet werken.


Zie mijn voorbeeld hierboven

Edit:

Kijk trouwens zelf eens goed naar die accolades ( { } ) die kun je simpel binnen de php tags zetten.
Door steeds PHP te openen en weer te sluiten wordt het niet overzichtelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)) { ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
    <?php if($aantaldoelpunten > 0) { ?>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
      
     <?php } else { ?>
        <td colspan="2" align="right"><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <?php } // if-statement afsluiten ?>
      </tr>
<?php } // While afsluiten ?>
Gewijzigd op 24/10/2013 15:52:10 door Michael -
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 16:05:22
Quote Anchor link
He Michael,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td>rugnummer</td>
      <td>achternaam</td>
      <td>icon</td>
      <td>aantaldoelpunten</td>
    </tr>
    <?php while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS)) { ?>
      <tr>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['achternaam']; ?></td>
    <?php if($aantaldoelpunten > 0) { ?>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <td><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten']; ?></td>
      
     <?php } else { ?>
        <td colspan="2" align="right"><?php echo $row_RSopstellingTHUIS['icon']; ?></td>
        <?php } // if-statement afsluiten ?>
      </tr>
<?php } // While afsluiten ?>
      
  </table>
</div>
</body>
</html>
<?php
mysql_free_result($RSopstellingTHUIS);
?>


Geeft geen foutmeldingen. Maar als ik hem test op mijn testserver dan krijg ik het volgende:

11x de volgende tekst:
Notice: Undefined variable: aantaldoelpunten in C:\xampp\htdocs\site-TS\oefening1asqlopstellingcolspan3.php on line 70

Lijn 70 is de volgende regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($aantaldoelpunten > 0) { ?>


Verder valt op dat bij de tabel de gele kaarten wel mooi naar rechts zijn uitgelijnd, alleen is het plaatje van het doelpunt niet meer te zien.
 

24/10/2013 16:07:49
Quote Anchor link
2 Opties:

1) Oplossen
2) Error uitzetten

Ik zou voor 1 gaan, maar dat is je eigen keuze.

1) Wat staat er in $aantaldoelpunten?

Als je 2 wilt gebruiken moet je dit bovenaan het script zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(0);
?>
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 16:13:26
Quote Anchor link
He Frank,

$aantaldoelpunten wordt bepaald door een SQL-query.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$query_RSopstellingTHUIS = "
SELECT rugnummer, achternaam, tbl_kaarten.icon,  
CASE WHEN aantaldoelpunten = 1 THEN '<img src=1bal.png alt=icon />' END AS aantaldoelpunten
FROM tbl_opstellingn  
LEFT JOIN tbl_spelers ON tbl_opstellingn.spelerID = tbl_spelers.spelerID  
LEFT JOIN ktbl_club_speler ON tbl_opstellingn.spelerID = ktbl_club_speler.spelerID  
LEFT JOIN tbl_kaarten ON tbl_opstellingn.spelerID = tbl_kaarten.spelerID  
LEFT JOIN (SELECT COUNT(*) AS aantaldoelpunten, tbl_doelpunten.spelerID FROM tbl_doelpunten  
LEFT JOIN tbl_opstellingn ON tbl_doelpunten.spelerID = tbl_opstellingn.spelerID
WHERE thuis_uit = 'thuis' AND tbl_doelpunten.wedstrijdID = '109'
GROUP BY tbl_opstellingn.opstellingpos ) f ON tbl_spelers.spelerID = f.spelerID
WHERE tbl_opstellingn.wedstrijdID = '109'
AND thuis_uit = 'thuis'
AND clubID = '11' limit 0, 11
";


Als een speler gescoord heeft komt er een plaatje van een voetbal. (Op dit moment alleen nog maar een plaatje van 1 doelpunt, In de voorbeeldwedstrijd heeft er niemand meer dan 1 keer gescoord).
 

24/10/2013 16:15:21
Quote Anchor link
Staat dit stuk boven of onder het andere gedeelte? Volgens je server bestaat die variabele namelijk niet.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

24/10/2013 16:22:54
Quote Anchor link
Staat er boven (line 34). Body-gedeelte begint bij line 57.

Wacht ik zal de hele code geven van de (oefen)pagina geven die ik nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php require_once('Connections/hallo.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function
GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{

  if (PHP_VERSION < 6) {
    $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;
  }


  $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

  switch ($theType) {
    case
"text":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;    
    case
"long":
    case
"int":
      $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"double":
      $theValue = ($theValue != "") ? doubleval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"date":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;
    case
"defined":
      $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
      break;
  }

  return $theValue;
}
}


mysql_select_db($database_hallo, $hallo);
$query_RSopstellingTHUIS = "
SELECT rugnummer, achternaam, tbl_kaarten.icon,  
CASE WHEN aantaldoelpunten = 1 THEN '<img src=1bal.png alt=icon />' END AS aantaldoelpunten
FROM tbl_opstellingn  
LEFT JOIN tbl_spelers ON tbl_opstellingn.spelerID = tbl_spelers.spelerID  
LEFT JOIN ktbl_club_speler ON tbl_opstellingn.spelerID = ktbl_club_speler.spelerID  
LEFT JOIN tbl_kaarten ON tbl_opstellingn.spelerID = tbl_kaarten.spelerID  
LEFT JOIN (SELECT COUNT(*) AS aantaldoelpunten, tbl_doelpunten.spelerID FROM tbl_doelpunten  
LEFT JOIN tbl_opstellingn ON tbl_doelpunten.spelerID = tbl_opstellingn.spelerID
WHERE thuis_uit = 'thuis'
AND tbl_doelpunten.wedstrijdID = '109'
GROUP BY tbl_opstellingn.opstellingpos ) f ON tbl_spelers.spelerID = f.spelerID
WHERE tbl_opstellingn.wedstrijdID = '109'
AND thuis_uit = 'thuis'
AND clubID = '11' limit 0, 11"
;
$RSopstellingTHUIS = mysql_query($query_RSopstellingTHUIS, $hallo) or die(mysql_error());
$row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS);
$totalRows_RSopstellingTHUIS = mysql_num_rows($RSopstellingTHUIS);
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
#apDiv1 {
    position: absolute;
    width: 250px;
    height: 350px;
    z-index: 1;
    left: 11px;
    top: 16px;
}
</style>
</head>

<body>
zie onder


Toevoeging op 24/10/2013 17:10:38:

Blijkbaar is mijn variabele aantaldoelpunten undefined.

Daarom heb ik $aantaldoelpunten = ''; toegevoegd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<body>
<div id="apDiv1">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td width="50" align="center">rugnummer</td>
      <td width="100" align="left">achternaam</td>
      <td width="50" align="right">icon</td>
      <td width="50" align="right">aantaldoelpunten</td>
    </tr>
     <?php
        while ($row_RSopstellingTHUIS = mysql_fetch_assoc($RSopstellingTHUIS))
        {

            echo '<tr>'.
            '<td>' . $row_RSopstellingTHUIS['rugnummer'] . '</td>'.
            '<td>' . $row_RSopstellingTHUIS['achternaam'] . '</td>';
            $aantaldoelpunten = '';
            if($aantaldoelpunten > 0) {
                echo '<td>' . $row_RSopstellingTHUIS['icon'] . '</td>'.
                '<td>'. $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten'] . '</td>';
            }
else {
                echo '<td colspan="2" align="right">' . $row_RSopstellingTHUIS['icon'] . '</td>';
            }

            echo '</tr>';
        }

      ?>

  </table>
</div>


Nu krijg ik geen error meldingen meer als ik de pagina test op de testserver, alleen nog maar de tabel. Echter: wat opvalt is dat er:
1. nog steeds geen doelpunten weergegeven worden (voor ik colspan gebruikte stond er achter Vicento een voetbal)
2. ik sinds ik colspan probeer te gebruiken er geen 11 spelers maar slechts 10 spelers worden getoond. Het eerste resultaat (keeper Coutinho) is weggevallen.
Gewijzigd op 24/10/2013 17:25:26 door Jo Immanuel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

24/10/2013 19:25:18
Quote Anchor link
Beste Jo,
Als je nou eens rustig je code bekijkt.
Je geeft aan $aantaldoelpunten = '';

Als je nou
$aantaldoelpunten = $row_RSopstellingTHUIS['aantaldoelpunten'];

Dan is het aantaldoelpunten dus wel hetgene waar je op wil controlleren ;)

En het probleem dat je je keeper mist zal waarschijnlijk aan je query liggen.
Ik heb deze niet nagekeken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.