prijs weergeven als € 50,- i.p.v. als € 50,00 wanneer geen centen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars Anderson

Lars Anderson

23/12/2012 17:27:07
Quote Anchor link
Is er een makkelijke manier om via PHP een streepje weer te geven i.p.v. twee nullen in een prijs wanneer het een rond bedrag is. Dus
als het 50.14 moet gewoon € 50,14 weergegeven worden, maar als het bedrag 50.00 is dan moet € 50,- weergegegven worden.

Als er een hele lap scripting wil ik het niet, maar als het wellicht mogelijk is met 1 à 2 regels code (geen grapjassen met ellenlangen regels graag ;-) )dan vind ik dit een mooiere manier om prijzen weer te geven.

Ik ben benieuwd of jullie iets weten.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 11:25:16
 
- Mark -

- Mark -

23/12/2012 17:41:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $bedrag = str_replace('.00', ',-', $bedrag); ?>
 
Lars Anderson

Lars Anderson

23/12/2012 17:48:29
Quote Anchor link
euhm... ja daar had ik natuurlijk ook zelf aan kunnen denken **dUmb**

Bedankt voor de opfriscursus :-D
Gewijzigd op 23/12/2012 17:48:54 door Lars Anderson
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/12/2012 18:06:59
Quote Anchor link
Alleen wordt nu 50.14 nog steeds als 50.14 weergegeven.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo str_replace(number_format($bedrag, 2, ',', '.'), ',00', ',-');
?>
Gewijzigd op 23/12/2012 18:08:01 door Ger van Steenderen
 
Lars Anderson

Lars Anderson

23/12/2012 20:05:34
Quote Anchor link
en &euro; ervoor dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$bedrag1
= '50.14';
$bedrag2 = '50.00';

echo "&euro;" . str_replace(number_format($bedrag1, 2, ',', '.'), ',00', ',-');
// output: €50,14
echo "&euro;" . str_replace(number_format($bedrag2, 2, ',', '.'), ',00', ',-');
// output: $50,-
?>
Gewijzigd op 23/12/2012 20:05:54 door Lars Anderson
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.