Print array in een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicolas Mousserin

Nicolas Mousserin

11/09/2013 15:34:46
Quote Anchor link
Beste lezer(s),

Ik ben weer op een oefening gestuit waar ik niet uitkom. Het is de bedoeling dat ik a. een script maak die arrays netjes in een tabel afdrukt. ik ben echter nog niet eerder het aanmaken van een tabel tegengekomen. En b. Een moeilijkere variant hiervan met meerdere gecombineerde arrays.

a.:
De array(s) zijn als volgt (het gaat over bestek en servies, vraag me niet waarom):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bestek = array ('vorken' => 6,'messen' => 6,'lepels' => 7);  
$servies = array ('borden' => 5,'kopjes' => 6,'schalen' => 2);


Het is de bedoeling dat ik deze met een foreach-lus laat zien. Tot zover was ik al gekomen;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
foreach ($bestek as $key => $value) {        
     echo "soort: $key -- aantal: $value<br>\n";


En hetzelfde natuurlijk voor servies. Nu moet ik dit echter in een tabel zien te krijgen.

b.
Bij het volgende is de bedoeling dat ik eenzelfde foreach lus maak maar dan met keuken1. Keuken1 is de combinatie van het servies en het bestek die ik eerder heb geprogrammeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$keuken1 ['bestek'] = $bestek;
$keuken1 ['servies'] = $servies;

echo "<pre>";
echo '$keuken1: '; print_r ($keuken1);  
echo "</pre>";


Zouden jullie mij nogmaals kunnen helpen (en het liefst met een beetje uitleg waarom bepaalde handelingen zo moeten)

Bij voorbaat dank!
Gewijzigd op 11/09/2013 15:38:11 door Nicolas Mousserin
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 16:53:46
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/09/2013 15:45:49
Quote Anchor link
Laat me beginnen met a

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$bestek
= array ('vorken' => 6,'messen' => 6,'lepels' => 7);

$rijen = '';  // beginnen met een lege string.  Die bouwen we rij per rij op.
foreach($bestek as $key=>$item) {  // elk stuk bestek komt overeen met een rij.  We gaan dus rijen opbouwen
  $rijen .= '<tr><td>' . $key . '</td><td>' . $item . '</td></tr>';
}

echo '<table border="1">
  <th>BESTEK</th><th>AANTAL</th>
'
. $rijen . '
</table>'
;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.