prob. met reken script, wie kan mij helpen???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

17/12/2004 16:50:00
Quote Anchor link
yo, ik ben bezig met een script maken voor mijn nichtje nou is het probleem dat ik steeds als antwoord krijg dat het antwoord fout is.
dit is mijn script:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$vraag
[0]=rand(1,100);
$vraag[1]=rand(1,100);
$antwoord=$vraag[0]+$vraag[1];
echo "$vraag[0] + $vraag[1] =?\n";
echo "<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"post\">\n";
echo "<p><input type=\"text\" name=\"inantwoord\"></p>\n";
echo "<input type=\"submit\" name=\"versturen\" value=\"Klaar\">\n";
echo "</form><br>\n";
 
if (isset($_POST["inantwoord"])) {
 
if ($antwoord==$_POST["inantwoord"]) {
echo "Het antwoord is goed ";
}

else {
echo "Het antwoord is fout ";
}
}

?>

</body>
</html>

wie kan mij helpen???
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:48:45
 
Baken

Baken

17/12/2004 17:24:00
Quote Anchor link
Mwah ik denk dat je de random te groot is, niemand raad de twee getallen met twee getallen die lopen van 1 tot 100.

Probeer eens:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$vraag
[0]=1;
$vraag[1]=1;
$antwoord=$vraag[0]+$vraag[1];
echo "$vraag[0] + $vraag[1] =?\n";
echo "<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"post\">\n";
echo "<p><input type=\"text\" name=\"inantwoord\"></p>\n";
echo "<input type=\"submit\" name=\"versturen\" value=\"Klaar\">\n";
echo "</form><br>\n";

if (isset($_POST["inantwoord"])) {

if ($antwoord == $_POST["inantwoord"]) {
echo "Het antwoord is goed ";
}

else {
echo "Het antwoord is fout ";
}
}

?>

</body>
</html>

En vul 2 in ;-)

Jelmer
 
Mitch X

Mitch X

17/12/2004 17:27:00
Quote Anchor link
Quote:
Mwah ik denk dat je de random te groot is, niemand raad de twee getallen met twee getallen die lopen van 1 tot 100.

Je slaat de plank mis, niemand zei iets over raden ...
 

17/12/2004 18:33:00
Quote Anchor link
ik heb evt. het script ook online staan:
http://www.maschel.nl/rekenen.php
ik heb trouwens ook gehoord dat sommige dingen niet goed werken met php 5.0 kan het daaraan liggen?
 
Mitch X

Mitch X

17/12/2004 18:42:00
Quote Anchor link
Nee.
PHP5 werkt net zo goed :)

Kzal zo ff een werkend script geven :)

Rekenen.php

Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
# Arraytje met de waarden voor de som
$vraag = array( rand( 1, 100 ), rand( 1, 100 ) );

# Som uitspugen ;)
echo $vraag[0] . ' + ' . $vraag[1] . ' = ?<br />';

# Formuliertje voor antwoord
echo '<p><form method="POST" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">';
echo '<input type="text" name="invoer" /><br />';

# Input type=hidden om antwoord mee te geven :)
echo '<input type="hidden" name="antwoord" value="' . ( $vraag[0] + $vraag[1] ) . '" /><br />';

# Submitknopje & einde formulier
echo '<input type="submit" name="klaar" value="Klaar!" /></form></p>';

# Kijken of formulier al verzonden is
if( $_POST['klaar'] )
    echo ( $_POST['antwoord'] == $_POST['invoer'] ) ? 'Het antwoord was goed!' : 'Het antwoord was fout!';
?>


[Edit: Schoonheidsvoutje ;)]
Gewijzigd op 17/12/2004 20:39:00 door Mitch X
 
Geoffrey Mastenbroek

Geoffrey Mastenbroek

17/12/2004 19:39:00
Quote Anchor link
Bedankt ;)
het werkt nu wel
 
Baken

Baken

17/12/2004 19:50:00
Quote Anchor link
Mwah zal het idd wel mis gehad hebben...dacht dat het een soort mastermind was....

Jelmer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.