Probleem bij het ophalen van database gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan Pot

Christiaan Pot

30/08/2023 14:25:19
Quote Anchor link
ik krijg geen enkel resultaat binnen, ook niks van error wie kan er eens kijken?

dit is een voorbeeld link naar de pagina toe: www.website.test/barcode.php?code=X000W74J6Z

dit is het script op pagina zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php include ('include/dbcon.php');

$code = $_GET['code'];
                            $result= mysqli_query($con,"select * from products where isbn ='$code' ") or die (mysqli_error());
                            $row=(mysqli_fetch_array($result));
                            $code1=$row['isbn'];
                            $code2=$row['product_name'];
?>

<?php echo $code1; ?>
<?php echo $code2; ?>

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Type Collatie Attributen Leeg Standaardwaarde Opmerkingen Extra
1 id Primaire sleutel int(11) Nee Geen
2 product_name varchar(255) utf8_general_ci Nee Geen
3 product_id varchar(50) utf8_general_ci Ja NULL
4 brand_name varchar(255) utf8_general_ci Ja NULL
5 catagory_id int(10) Nee Geen
6 catagory_name varchar(100) utf8_general_ci Ja NULL
7 product_source varchar(20) utf8_general_ci Ja NULL
8 sku varchar(50) utf8_general_ci Ja NULL
9 quantity int(10) Ja 0
10 alert_quanttity int(3) Ja NULL
11 buy_price varchar(10) utf8_general_ci Ja NULL
12 sell_price varchar(10) utf8_general_ci Ja NULL
13 added_by varchar(255) utf8_general_ci Ja NULL
14 last_update_at date Nee Geen
15 added_time timestamp Nee CURRENT_TIMESTAMP
16 isbn varchar(255) utf8_general_ci Ja NULL
17 image varchar(255) utf8_general_ci Nee Geen
Indexen

ik snap er geen bal meer van:
heb al veel error scripts geprobeerd maar geen errors.
Gewijzigd op 01/09/2023 14:01:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 08:31:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2023 15:23:19
Quote Anchor link
mysqli_error($con) werkt beter in je die().

Alhoewel een if-else statement beter is. Niets hoort vanwege een fout dood te gaan ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/08/2023 16:42:07
Quote Anchor link
Beste Christiaan. Zou je de titel "wie kan er helpen?" even willen aanpassen naar een beschrijving van het probleem? Alvast bedankt.
 
Christiaan Pot

Christiaan Pot

30/08/2023 20:05:53
Quote Anchor link
Inmiddels gevonden dat het enkel het eerste cijfer/letter van de isbn gepakt wordt, iemand een idee waarom en hoe dit te veranderen ?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

30/08/2023 20:33:24
Quote Anchor link
Ik heb dit ervan gemaakt.

Even een new mysqli aanmaken en dan werkt de code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$isbn
= $_GET['isbn'];

include('connect.php'); // $db = new MySQLi(...)

$stmt = $db->prepare("SELECT id, isbn, product_name FROM dummy WHERE isbn = ?");
$stmt->bind_param('s', $isbn);
$stmt->execute();
$result = $stmt->get_result();
if( $result->num_rows > 0 ):
    $row = $result->fetch_object();
    echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
    echo '<hr />';
    echo '<p>' . $row->id . ' - ' . $row->isbn . ' - ' . $row->product_name . '</p>';
else:
    echo '<p>niks</p>';
endif;


?>
 
Christiaan Pot

Christiaan Pot

31/08/2023 16:53:26
Quote Anchor link
Bedankt voor je inspanning!

helaas is het resultaat een volledige blanke pagina, zelfs geen ( NIKS )
ook de rest van de opmaak is verdwenen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2023 16:54:41
Quote Anchor link
Zet foutafhandeling eens aan.
 
Christiaan Pot

Christiaan Pot

31/08/2023 17:03:44
Quote Anchor link
Opgelost: raar maar waar: isbn veranderd naar id in de link ernaartoe en op pagina zelf
en dat blijkt wel te werken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2023 17:32:09
Quote Anchor link
Dan geef je blijkbaar een ID op in de URL.
 
Christiaan Pot

Christiaan Pot

01/09/2023 13:52:42
Quote Anchor link
nu wel he, ik heb het op beide pagina's aangepast.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.