Probleem bij nieuws systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Mich

mich

15/10/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met mijn nieuws systeempje,
de hele zooi komt niet in de database terecht heeft iemand een idee?

hier de code:

//add.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

mysql_connect('*****', '*****', '******') or die (mysql_error());
mysql_select_db('*****');

    if(isset($_POST['news']))
    {

        $toevoegen = 'INSERT INTO news SET gb_name = "'.$_POST['gb_name'].'",title = "'.$_POST['title'].'",message = "'.$_POST['message'].'"';
        mysql_query($toevoegen) or die (mysql_error());
        echo 'Message introduced';
    }



echo '<a href="index.php">Index</a>';
echo '<form action="" method="post">';
echo 'Title:<input type="text" name="gb_name">';
echo '<br />';
echo 'Title:<input type="text" name="title">';
echo '<br />';
echo 'Message:<textarea name="message" rows="10" cols="30">';
echo '</textarea>';
echo '<br />';
echo '<br />';
echo '<input type="submit" value="Submit">';
echo '<br />';


?>



//index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    
mysql_connect('*****', '*****', '*****') or die (mysql_error());
mysql_select_db('*****');    // database connectie




$query = 'SELECT * FROM news';
$result = mysql_query($query) or die('Fout bij uitvoeren van de query');


echo '<table>';

while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

       echo '<tr>';
    echo '<a href="add.php>Add message</a>"';
    echo '<a href="admin_add.php>Admin</a>';
    echo '<td>'.$row['gb_name'].'</td>';
    echo '<td>'.$row['title'].'</td>';
    echo '<td>'.$row['message'].'</td>';
    echo '<td>'.$row['opmerking'].'</td>';
    echo '<td><a href="add.php?id='.$row['id'].'">Edit</a></td>';
        echo '</tr>';
}


echo '</table>';
    
?>

<html>
    <body>
        hoi
    </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mich
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:19:41
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/10/2006 20:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    mysql_connect('*****', '*****', '******') or die (mysql_error());
    mysql_select_db('*****');
    if (isset($_POST['news'])) {
        $toevoegen = "
            INSERT INTO news
            SET
                gb_name = '"
. $_POST['gb_name'] . "',
                title = '"
. $_POST['title'] . "',
                message = '"
. $_POST['message'] . "'";
        mysql_query($toevoegen) or die (mysql_error());
        echo 'Message introduced';
    }

    echo '<a href="index.php">Index</a>';
    echo '<form action="" method="post">';
    echo 'Title:<input type="text" name="gb_name">';
    echo '<br />';
    echo 'Title:<input type="text" name="title">';
    echo '<br />';
    echo 'Message:<textarea name="message" rows="10" cols="30">';
    echo '</textarea>';
    echo '<br />';
    echo '<br />';
    echo '<input type="submit" value="Submit">';
    echo '<br />';
?>
 
Mich

mich

16/10/2006 19:20:00
Quote Anchor link
oke, bedankt
 
Frank -

Frank -

16/10/2006 19:25:00
Quote Anchor link
De SQL-variant die je nu gebruikt om een INSERT te doen, zal in MySQL misschien wel werken, maar het is zeker geen standaard en zal in andere database waarschijnlijk niet werken. Ik raad je aan om zo veel mogelijk de standaard SQL te gebruiken, dat maakt het voor jou een stuk eenvoudiger om met diverse database te werken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO
  tabelnaam(
    kolom1,
    kolom2
  )
VALUES(
  'waarde 1',
  'waarde 2'
)

SET hoort daar dus niet in thuis, die hoort bij UPDATE.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.