Probleem bij visible en hidden div in firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

10/07/2007 18:52:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een site aan het maken met div's. Ik ben bezig met een fuivenkalender voor die site en als ik op 1 fuif klikt wil ik dat er een hidden divje te voorschijn komt. Dit lukt in IE en Opera maar niet in Firefox. weet iemand wat ik moet doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
// dit staat in mijn index
<style type="text/css">
div#fuifoverzicht
    {
    position:static;
    z-index: 10;
    }
div.toonfuifmouse
    {
    background-color:#663366;
    text-align:left;
    height:65px;
    _height:65px;
    width: 540px;
    min-width:540px;
    margin:5px 5px 10px 5px;
    padding:5px 5px 5px 5px;
    z-index: 10;
    }
div.toonfuifnomouse
    {
    background-color:#333366;
    text-align:left;
    height:65px;
    _height:65px;
    width: 540px;
    min-width:540px;
    margin:5px 5px 10px 5px;
    padding:5px 5px 5px 5px;
    z-index: 10;
    }
div#toonfuifvolledig
    {
    background-color:#333366;
    text-align:right;
    min-height: 120px;
    height:120px;
    _height:120px;
    width: 540px;
    min-width:540px;
    margin: auto;
    margin-top:200px;
    padding:5px 5px 5px 5px;
    visibility:hidden;
    z-index: 1000;
    }
div#toonfuifvolledigcontainer
    {
    background-color:#666666;
     visibility:hidden;
     position: absolute;
     width:888px;
    min-height:800px;
    height:800px;
     left: 0;
     top:0;
     z-index: 1000;
    }
</style>
<script type="text/javascript">
function visible(target)
    {
    toonfuifvolledig.style.visibility='visible';
    toonfuifvolledigcontainer.style.visibility='visible';
    }
function hidden(target)
    {
    toonfuifvolledig.style.visibility='hidden';
    toonfuifvolledigcontainer.style.visibility='hidden';
    }
</script>

// dit staat in men fuiven.php
<div id="fuifoverzicht">
        <div class="toonfuifnomouse" onmouseover="this.className=\'toonfuifmouse\'" onmouseout="this.className=\'toonfuifnomouse\'" onclick="visible(); return false;">
Hier de fuif die er automatisch op komt in het klein
</div>
</div>
<div id="toonfuifvolledigcontainer">
<div id="toonfuifvolledig">
<a href="#"onclick="hidden(); return false;" class="link">close</a>
Hier de fuif vergroot
</div>
</div>


Kan er mij iemand helpen?

Mvg Pieter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Boussaer
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:16:59
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/07/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Zet dit in je head.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script language="javascript">
function showHide( ele ) {

    var div = document.getElementById (ele);
    
    if (div.style.display == 'none') {
    div.style.display = 'block';
    }
    else if (div.style.display =='block') {
    div.style.display = 'none';
    }
    else {
    div.style.display = 'none';
    }
}
</script>


vervolgens roep je hem zo aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="#"  onclick="showHide('fuif1');" >Home</a><br />
                    
<div id="fuif1">Hier info over fuif1</div>


Je moet wel even in je CSS display: none aangeven. Als je alles dynamisch genreert lijkt het me handig om dit dmv het style attribuut te doen.
 
Bo az

Bo az

10/07/2007 18:59:00
Quote Anchor link
Volgens mij werkt de CSS optie visibility niet in FF.

Je kan proberen om
display: none;
en
display: block;
te gebruiken.

Edit:
Ah, een spuit 11 situatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

10/07/2007 19:01:00
Quote Anchor link
Hoe laat je hem dan terug hidden als je op close drukt?

En 2 verschillende div's in 1 onclick?

Dit werkt ook niet zo goed. Ik moet 2 keer klikken om de div te laten zien. Hoe komt dit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Boussaer
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/07/2007 19:17:00
Quote Anchor link
Dat weet ik niet, maar op mijn site, heb ik deze functie in gebruik en werkt in alle browsers www.jurgen-meijer.nl voor voorbeeld.

Post anders even een stuk code zodat we kunnen kijken wat je hebt gedaan.
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

10/07/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Het probleem dat ik 2 keer moest klikken is opgelost.
Ik had style="display: none;" in mijn style sheet gezet. Maar als ik ze dan rechtreeks in de div tag zet gaat het van de eerste keer.

Op de rest zal ik wel nog wat zoeken.
Het eerste is gewoon de functie van u omdraaien.

Maar om 2 div's tegelijk te laten zien is wat moeilijker denk ik.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/07/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Om ze standaard zichtbaar te houden kun je style="display: block;" in de div tag zetten. Dit is ook te zien op mijn site(zie 2 posts hier boven) home is standaard open als de site wordt bezocht.
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

10/07/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Het is gelukt. Je kan gewoon 2 keer achter elkaar zetten onclick="showHide('fuif1'); showHide('fuif2');"

daarmee is het gelukt.

thanks iedereen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/07/2007 19:56:00
Quote Anchor link
Dat kan ja. Als je records uit de database haalt en je wilt dat niet alle div's tegelijk worden geklikt maar elke div apart kun je doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//query gedoe
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

echo '<a href="#" onclick="showHide(\'div'.$row['id'].'\')">klik</a> ';
echo '<div id="div'.$row['id'].'" style="display: none;"> '.$row['info'].'</div>

'
;

}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.