probleem data en tijd in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy marijnissen

roy marijnissen

18/10/2012 14:27:36
Quote Anchor link
Ik probleem met de volgende code dat de datum en het tijdstip van de post in mysql komt te staan. De kolom heeft het type datetime. Wat er alleen nu gebeurt is dat hij in de database zet "0000-00-00 00:00:00". Iemand enig idee wat er fout gaat ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$datetime
= date("j-n-Y H:i");

    $query="INSERT INTO gastenboek (name, email, content, ip, datetime) ";  
    $query .= "VALUES ('"; // let op positie van de enkele aanhalingstekens
    $query .= $_POST["name"] ."', '" ;  
    $query .= $_POST["email"] ."', '" ;  
    $query .= $_POST["comment"] ."', '" ;    
    $query .= "$ip" ."', '" ;  
    $query .= "$datetime" ."');" ;
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 00:18:40
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/10/2012 14:43:55
Quote Anchor link
De datum staat in het verkeerde formaat, maar je kan gewoon heel simpel jouw $datetime in de query vervangen door NOW().
En waarom zet je variabelen tussen quotes als je ze toch al aan elkaar dotterd?
 
Marvin H

Marvin H

18/10/2012 14:48:35
Quote Anchor link
@Roy, ik zou sowieso je $_POST variablen escapen. Zo zijn SQL injecties mogelijk.

Probeer onderstaande eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= "
INSERT INTO gastenboek (name, email, content, ip, datetime)
VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST["name"])."', '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', '".mysql_real_escape_string($_POST["comment"])."', '".$ip."', NOW()) ";  
$result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
?>
 
Roy marijnissen

roy marijnissen

18/10/2012 14:53:37
Quote Anchor link
Helemaal top,werkt prima nu. bedankt beide !
 
Frank WD

Frank WD

18/10/2012 15:49:01
Quote Anchor link
Pas ook even goede foutafhandeling toe, want niemand gaat dood naar een fout. Anders was je waarschijnlijk nu zelf ook dood gegaan naar de fout in het script.

[url-http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/]Klik voor Foutafhandeling[/url]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.