[Probleem] Keep me signed in on this computer unless i sign out

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Denver

denver

14/09/2004 14:42:00
Quote Anchor link
Ik heb dus een probleem met de mogelijkheid die in het onderwerp beschreven staat.

Ik wil gebuikers de mogelijkheid geven om ingelogd te blijven totdat ze handmatig uitloggen via de site.

Het inloggen gaat bij mij met sessies. dat werkt allemaal ok.
Ik had gedacht gebruik te maken van cookies om de gebruiker ingelogd te laten. (cookies met een hash van verschillende unieke waarden zoals timestamp, geheim woord enz enz).

Nu set hij de cookie wel, want ik echo de waarde direct na het setten, en dat lijkt ok te zijn...
MAAR.. nadat ik de gebruiker doorgestuurd heb naar de homepagina lijkt de inhoud weg te zijn van de cookie.. ik echo daar namelijk ook weer de inhoud van de cookie.. maar die is dan weer leeg :S

ik heb gekeken of ik overal start met session_start().. en dat is dus wél zo..

Waar kan dit nu aan liggen? en misschien nog beter.. is er met sessies een mogelijkheid om gebruikers ingelogd te laten? (evt. voor een bepaalde tijd) ??
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 13:47:47
 
Mitch X

Mitch X

14/09/2004 14:45:00
Quote Anchor link
Met Sessies niet, koekjes kunnen het wel :)
Let wel, de pagina dient na het setten van het cookie ff gerefreshed te worden voordat PHP ermee aan de gang kan. Mss moet je je script eens geven zodat we meer weten :)
 
Denver

denver

14/09/2004 14:48:00
Quote Anchor link
Ik wil het script wel geven, maar het zijn beste lappen allemaal... ook na het refreshen wil hij de inhoud van de cookie niet weergeven.. kan het niet zijn dat er sinds SP2 (windows xp) een bepaalde restrictie is ? (mja.. toch beetje raar.. meteen na het setten staat er wel inhoud in de cookie.. na het doorsturen na een andere pagina via javascript:top.location.href='http://www.domein.com' lijkt de cookie leeg te zijn :(

naja hier een stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
// Alles is ok, Sessie aanmaken :)
                    $_SESSION['username'] = $username;
                    $_SESSION['ingelogd'] = "ok";
                    $_SESSION['uid'] = $getUserRow[0];
                    
                    if (isset($_POST['stayLoggedIn']))
                    {

                        require 'config.inc.php';
                        $secretWord = $CONFIG['secretWord'];
                        $uid = $getUserRow[0];
                        $timestamp = date("d-m-Y-H-i-s");
                                                $RPKey = md5(***********); /* hash/key komt in de cookie :) */
                        
                                        setcookie("uid", $getUserRow[0], time()+604800, '/', '*****.com', 1); /* uid (userid) verloopt in een week */
                        setcookie("TMKey", $timestamp, time()+604800, '/', '******.com', 1);
                        setcookie("RPKey", $RPKey, time()+604800, '/', '*****.com', 1); /* de o zo belangrijke hash voor het matchen en toegang verlenen */

                        echo "Cookies zijn geset: \n";
                        echo $_SESSION['username'] . " \n";
                        echo $_SESSION['ingelogd'] . " \n";
                        echo $_SESSION['uid'] . " \n";
                    }

?>


heb domein maar ff vervangen door **** ;)

Edit:

het doorsturen gaat in mijn code dmv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "<script>javascript:top.location.href='http://www.******.com/'</script>";
?>
Gewijzigd op 14/09/2004 15:08:00 door denver
 
B a s
Beheerder

B a s

14/09/2004 14:56:00
Quote Anchor link
zo9 zet ik mijn koekjes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
setcookie("naam", "inhoud", time() + 10 * 86400, "/", "phphulp.nl"); // is 10 dagen
?>


dat redirect lijkt me niet zo'n probleem.. cookies geven geen foutmelding als ze worden geset?? en als je doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo var_dump($_COOKIE) . "<p>";
?>


Doetie dan ook niks??
 
Denver

denver

14/09/2004 14:59:00
Quote Anchor link
[vorige bericht geknipt :)]

ok.. het werkt nu dus wel.. beetje raar maar waar :)
thnx voor de snelle reactie..
enne.. complimentjes voor de nieuwe site/layout !! toppie !
Gewijzigd op 14/09/2004 15:15:00 door denver
 
B a s
Beheerder

B a s

14/09/2004 15:31:00
Quote Anchor link
tnx ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.