Probleem met checkbox in html tabel met meerdere rijen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brecht S

Brecht S

17/10/2016 14:36:12
Quote Anchor link
Ik heb een html tabel met waarden vanuit de database. Een td hiervan is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
                                <td class="center">
                                <?php if ($row['datum_afhaling']) { ?>
                                <input class="active iswitch iswitch-success" type="checkbox" cdid="<?php echo $row['cdid']; ?>" value="<?php echo $row['id']; ?>" checked></td>
                                <?php } else { ?>
                                <input class="active iswitch iswitch-success" type="checkbox" cdid="<?php echo $row['cdid']; ?>" value="<?php echo $row['id']; ?>"></td>
                                <?php } ?>
                                </td>


De bijhorende javascript hiervoor is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$("input.active").click(function() {

var check_active = $(this).is(':checked') ? 'ja' : 'nee';
var check_id = $(this).attr('value');
var cd_id = $(this).attr('cdid');

    $.ajax({
        type: "POST",
        url: "cudi-afhalen-status-ajax.php",
        data: {id: check_id, active: check_active, cdid: cd_id},
        success: function(){
                        
            alert ('id: '+check_id+' & active: '+check_active+' & cdid: '+cd_id);
             location.href='cudi-bestellingen-overzicht.php';
        }
    });
return true;
});

Dat werkt wel maar als ik nu mijn alert bekijk zie ik dus 15 keer hetzelfde alert scherm omdat er 15 rows zijn in mijn tabel. De waarden van de check_id, check_active en cd_id zijn wel altijd goed (en dus in iedere alert dezelfde). Hoe kan ik dit oplossen dat ik maar 1 alert krijg?
Per rij kan er een checkbox verzet worden (is zo een switch knop) en afhankelijk daarvan pas ik een datum veld aan in de database.
Gewijzigd op 17/10/2016 14:38:24 door Brecht S
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:33:34
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/10/2016 15:00:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<td class="center">
<?php if ($row['datum_afhaling']) { ?>
<input class="active iswitch iswitch-success" type="checkbox" cdid="<?php echo $row['cdid']; ?>" value="<?php echo $row['id']; ?>" checked></td>
<?php } else { ?>
<input class="active iswitch iswitch-success" type="checkbox" cdid="<?php echo $row['cdid']; ?>" value="<?php echo $row['id']; ?>"></td>
<?php } ?>
</td>

Waarom zo? Krijg je betaald per regel code?

En wat bedoel je met één alert? Je bedoelt dat de alert box alle geselecteerde items bevat? Je krijgt immers elke keer een alert als je klikt?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2016 15:02:38
Quote Anchor link
Offtopic:

>> Krijg je betaald per regel code?

* proest * ... ik moest lachen (niet aardig van mij, maar ik kon me niet inhouden)
Gewijzigd op 17/10/2016 15:02:50 door Ozzie PHP
 
Brecht S

Brecht S

17/10/2016 15:36:27
Quote Anchor link
Nee voor de duidelijkheid: ik krijg niet betaald per regel code...
Als ik op een bepaalde rij de iswitch verzet krijg ik (zie alert in javascript) daarvan een alert met de juiste waarden en daarna krijg ik die alert nog 14 keer waarop ik iedere keer ja moet klikken, dus eigenlijk voor alle rijen in de tabel, maar de waarden van de alert zijn wel altijd dezelfde dus wel juist.
Wat ik moet hebben is als ik een iswitch verzet is 1 alert box met de juiste waarden en niet voor iedere rij in mijn tabel. Ik heb ook maar 1 iswitch verzet!

Toevoeging op 18/10/2016 11:04:35:

Iemand een idee hoe dit op te lossen? Ik geraak er niet aan uit.
Gewijzigd op 17/10/2016 15:36:55 door Brecht S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.