Probleem met copy met recursive path

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

M U

M U

20/10/2016 00:54:35
Quote Anchor link
Computers says "nee"

Toevoeging op 20/10/2016 00:58:46:

Shit, nu is het echt weg...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 02:39:05
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 00:59:57
Quote Anchor link
Dan vind ie het bestand niet.
Check het path en bestandsnaam nog eens goed.
 
M U

M U

20/10/2016 01:00:46
Quote Anchor link
Ok ik had het bestand verplaatst..

Nu als ik die test doe zegt het script "ja"


Toevoeging op 20/10/2016 01:01:32:

- SanThe - op 20/10/2016 00:59:57:
Dan vind ie het bestand niet.
Check het path en bestandsnaam nog eens goed.


Sorry ik had het bestand echt verplaatst, nu als ik de test doe zegt ie "ja"
Het bestand staat dus op de juiste plek..
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:05:09
Quote Anchor link
Volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(is_readable('/home/mijnsitebe/domains/mijnsite.be/public_html/upload/oorsprong/Document.pdf'))
{
   echo 'ja';
}

else
{    echo 'nee';
}

?>


Toevoeging op 20/10/2016 01:06:39:

Volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(is_writable('/home/mijnsitebe/domains/mijnsite.be/public_html/upload/oorsprong/Document.pdf'))
{
   echo 'ja';
}

else
{    echo 'nee';
}

?>
 
M U

M U

20/10/2016 01:11:51
Quote Anchor link
Beide "ja" read en write..
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:15:57
Quote Anchor link
Dan het andere path:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(is_writable('/home/mijnsitebe/domains/mijnsite.be/public_html/bploeg/'))
{
   echo 'ja';
}

else
{    echo 'nee';
}

?>
 
M U

M U

20/10/2016 01:18:06
Quote Anchor link
Nee niet writable..
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:19:46
Quote Anchor link
En als je de bestandsnaam erachter zet?
 
M U

M U

20/10/2016 01:20:58
Quote Anchor link
Het verschil dat ik zo onmiddellijk zie tss de twee is dat in de "oorsprong" dir de UID en GID "Apache" is, en in de doeldir zijn dat mijn username...

Toevoeging op 20/10/2016 01:22:43:

Ik had dat bij de eerste poging gedaan, de bestandsnaam er bij gezet.
Als ik die weglaat (dus enkel de directory) krijg ik een JA..

Verschil tss beide dirs is (zie hierboven dat de UID en GID) anders zijn..
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:24:54
Quote Anchor link
Ik zou alles onder Apache laten vallen.
 
M U

M U

20/10/2016 01:27:01
Quote Anchor link
Ok, en hoe kan ik mij daar van verzekeren (zowel in de oorsprong als de doel dir?)
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:28:45
Quote Anchor link
Je kan dat toch wijzigen.
Of je kan alle dirs door Apache laten maken.
 
M U

M U

20/10/2016 01:31:32
Quote Anchor link
Ik heb als test het bestand in de doel dir hernoemd.

Nu wil ik het bestand in de oorsprong dir daar kopieren.. Dat bestand is van Apache.
Maar hoe kan ik die nu laten kopieren (ik zie even door het bos de bomen niet meer)...

Het bestand in de oorsprong dir heeft dus de juiste UID GID...

Even terloops al circa 10000 keer je bedanken voor je hulp!!
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:38:38
Quote Anchor link
Als het bestand niet in de nieuwe dir bestaat en je doet de copy krijg je dan ook een error?
 
M U

M U

20/10/2016 01:39:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/10/2016 01:38:38:
Als het bestand niet in de nieuwe dir bestaat en je doet de copy krijg je dan ook een error?


Ja
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2016 01:42:14
Quote Anchor link
Verander die dir eens naar het UID van Apache.
 
M U

M U

21/10/2016 00:02:35
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/10/2016 01:42:14:
Verander die dir eens naar het UID van Apache.


Lijkt in DirectAdmin niet zo simpel, ik zoek hoe dat kan..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2016 00:06:00
Quote Anchor link
In DirectAdmin kan je alleen de boel wijzigen naar de username als UID, niet terug naar Apache voor zover ik weet. Dit vergt een ingreep die je via SSH uit moet voeren met chown
 
M U

M U

21/10/2016 00:07:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 21/10/2016 00:06:00:
In DirectAdmin kan je alleen de boel wijzigen naar de username als UID, niet terug naar Apache voor zover ik weet. Dit vergt een ingreep die je via SSH uit moet voeren met chown


Is blijkbaar na het bovenstaande wel noodzakelijk?
 
Paul Ulje

Paul Ulje

22/10/2016 17:40:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
//$source = "/usr/local/bin/php /home/domains/mijnsite.be/public_html/upload/oorsprong/.";
//$dest = "/usr/local/bin/php /home/mijnsite/domains/mijnsite.be/public_html/bploeg/.";

$source = "/home/mijnsite/domains/mijnsite.be/public_html/upload/oorsprong/";
$dest = "/home/mijnsite/domains/mijnsite.be/public_html/bploeg";

copy($source, $dest);


Het lijkt alsof je het opgegeven pad in een willekeurige subdirectory (..../home/... )laat beginnen. Gebruik het hele pad, met zonder spaties erin :-) Of een relatief pad: vanuit bploeg: ../upload/oorsprong/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (is_file('index.php')) print '<br/>Computer says YES! Geen pad.';
if (!is_file('/htdocs/pulib/index.php')) print '<br/>Computer says: gebruik het hele pad of een relatief pad';
if (is_file('/xampp/htdocs/pulib/index.php')) print '<br/>Computer says YES! Met het volledige pad moet het werken.';
Gewijzigd op 22/10/2016 17:43:20 door Paul Ulje
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.