Probleem met empty check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rico

Rico

29/07/2006 21:09:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een vragenlijst gemaakt met 20 vragen, nu wil ik dat als er op submit geklikt wordt gecheckt word of alle vragen wel ingevuld zijn.

Ik heb het al op deze manier staan, alleen hier checked hij per vraag in plaats van de hele lijst.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if (empty($vraag1)) { echo "Vraag 1 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag2)) { echo "Vraag 2 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag3)) { echo "Vraag 3 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag4)) { echo "Vraag 4 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag5)) { echo "Vraag 5 niet ingevuld!"; }
?>


Het is de bedoeling dat als er op submit geklikt wordt, dat er een lijst komt met alle niet ingevulde vragen, en mochten alle vragen wel ingevuld zijn word hij gewoon verwerkt.

Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb kunnen uitleggen.

Alvast bedankt voor jullie hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:48:26
 
Niels Beckers

Niels Beckers

29/07/2006 21:10:00
Quote Anchor link
ik denk dta het wel zou moeten kunnen met empty($vraag)
dus je insert boxen vraag[] noemen en dan controleren
of heb ik het mis?
 
Rico

Rico

29/07/2006 21:14:00
Quote Anchor link
helaas gaat dat niet omdat er ook vragen zoals 6a in zitten
 
Alfred -

Alfred -

29/07/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$fout
= '';
if (empty($vraag1)) { $fout .= 'Vraag 1 niet ingevuld!<br />'; }
if (empty($vraag2)) { $fout .= 'Vraag 2 niet ingevuld!<br />'; }
if (empty($vraag3)) { $fout .= 'Vraag 3 niet ingevuld!<br />'; }
if (empty($vraag4)) { $fout .= 'Vraag 4 niet ingevuld!<br />'; }
if (empty($vraag5)) { $fout .= 'Vraag 5 niet ingevuld!<br />'; }
if (empty($fout)) {
  # Formulier verwerken
} else {
  # Niet goed, fouten = echo $fout :)
}
?>


Zoiets? Met een loopje kan het vast nog sneller..
 
Red Crew

Red Crew

29/07/2006 21:47:00
Quote Anchor link
Als het om een meerkeuze vraag gaat doe je dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if (empty($vraag1)) { echo "Vraag 1 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag2)) { echo "Vraag 2 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag3)) { echo "Vraag 3 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag4)) { echo "Vraag 4 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag5)) { echo "Vraag 5 niet ingevuld!"; }
elseif (empty($vraag6a) && empty($vraag6b) && empty($vraag6c) ) { echo "Vraag 6 niet ingevuld!"; }
?>
 
Rico

Rico

29/07/2006 21:50:00
Quote Anchor link
Rafael, het werkt perfect. Bedankt. :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/07/2006 21:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $msg
= '';
    foreach ($_POST as $key => $value) {
        if (empty ($value) {
            $msg .= '<p>'.$key.' is niet beantwoord</p>';
        }
    }

?>
 
Kalle P

Kalle P

29/07/2006 21:55:00
Quote Anchor link
2dimensionale array voor a.b.c vragen.
$vraag[1][a];
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.