Probleem met gegevens naar db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rico

Rico

06/04/2008 20:09:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik moet blokken tekst in een db zetten. Bij de normale teksten werkt het goed, alleen veel hebben een berg leestekens en andere rare tekens erin staat zoals ' " / < >. Hoe kan ik nu het beste dit block tekst naar de db zetten?

Nu gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sheet = "INSERT INTO sheet_desc (id, desc) VALUES ('$id','$desc')";
mysql_query ($sheet) or die (mysql_error());


Het probleem is dus de $desc ... Ik heb ookal \''.$desc.'\' geprobeert, maar kreeg toen weer problemen met de andere tekens in de teksten.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen uitleggen.

Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 15:07:10
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

06/04/2008 20:11:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string ?
 
Toine vd P

Toine vd P

06/04/2008 20:21:00
 
Rico

Rico

06/04/2008 20:23:00
Quote Anchor link
@Christiaan Thx, het werkt. Ik zat ff verkeerd te denken blijkbaar. :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.