probleem met GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex moen

lex moen

12/08/2013 08:57:25
Quote Anchor link
Ik heb een pagina, www.geefomwetenschap.nl/startdonateurs.php , waar een lijst met projecten staat. Ik wil nu 1 van de projecten eruit lichten in een url, zodat men wanneer men op die url klikt, niet de hele lijst ziet, maar slechts 1. Ik dacht dat te doen door www.geefomwetenschap.nl/startdonateurs.php?volgnummer=63 maar dan krijg ik de hele lijst, hoe doe ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:15:37
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/08/2013 09:29:38
Quote Anchor link
Je kan dit doen door een variabele GET te plaatsen in je SQL. Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_GET['volgnummer'])){
//weergeef de record waarvan het ID bekend is
$sql = "SELECT * FROM tabel WHERE volgnummer='".mysql_real_escape_string($_GET['volgnummer'])."'";
}
else {
$sql = "SELECT * FROM tabel";
}

?>
 
Lex moen

lex moen

12/08/2013 09:59:05
Quote Anchor link
Gaat de goede kant op :-)

Ik heb nu ingevoegd if(isset($_GET['volgnummer'])){
//weergeef de record waarvan het ID bekend is
$sql = "SELECT * FROM project WHERE volgnummer='".mysql_real_escape_string($_GET['volgnummer'])."'";
} else {
$select="select* from project ORDER BY RAND()";
$res=mysql_query($select);
}

wanneer ik 'gewoon' naar startdonateurs.php ga, gaat alles goed. wanneer ik aanklik www.geefomwetenschap.nl/startdonateurs.php?volgnummer=64 dan zie ik een lege pagina. Moet ik nog een $volgnummer definieren of zo?

Toevoeging op 12/08/2013 10:06:18:

Ik ben eruit! ik was $res=mysql_query vergeten.

hardstikke bedankt

lex
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/08/2013 10:19:54
Quote Anchor link
Ik zou nog wel even een check erin plaatsen. Als het gezochte ID niet actief is of niet gevonden kan wordne, een melding terug geven. dit kan je doen door bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mysql_num_rows($query) == 0){
echo 'Er kon geen record gevonden worden';
}
else {
echo 'Record gevonden.';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.