probleem met het invoeren van gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JeffreyG

JeffreyG

03/12/2006 20:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<h1>Agenda items toevoegen/verwijderen</h1>
<?

    include("../stylesheet/connect.php");
    
if (!isset($_POST['aanpassen'])) {
?>

    Onderaan de pagina bevind zich een overzicht van alle items uit de database.<br /><br />
    <form action="index.php" method="post">
    <input name="add_or_del" type="radio" value="add" checked="checked" /> Toevoegen<br />
    <input name="add_or_del" type="radio" value="del" /> Verwijderen<br /><br />
    Het laatste ID-nummer was <? $laatste = mysql_query("SELECT * FROM agenda ORDER BY id DESC LIMIT 0,1"); while($laatste_sel = mysql_fetch_array($laatste)) { echo $laatste_sel[id]; } ?>, vul hieronder het desbetreffende ID-nummer in:<br />(Bij verwijderen hoeft alleen dit veld ingevuld te worden)<br />
    <input type="text" name="id"><br /><br />
    Gebruik voor de datum cijfers en drie kapitalen (bijv. 17 NOV), vul hieronder de desbetreffende datum in:<br />
    <input type="text" name="datum"><br /><br />
    Houd de beschrijving kort zodat het er mooi uit komt te zien, niet meer dan nodig is. Vul hieronder de beschrijving in:<br />
    <input type="text" name="item"><br /><br />
    <input type="submit" name="aanpassen" value="Toevoegen/verwijderen">
    </form>

<h3>Overzicht van alle items</h3>
<table width="100%" border="0" cellspacing="5" cellpadding="5">
  <? $list = mysql_query("SELECT * FROM agenda ORDER BY id DESC"); while($list_all = mysql_fetch_array($list)) {
echo "<tr>
    <td bgcolor=\"#CCCCCC\">"
.$list_all[id]."</td>
    <td bgcolor=\"#CCCCCC\">"
.$list_all[datum]."</td>
    <td bgcolor=\"#CCCCCC\">"
.$list_all[item]."</td>
  </tr>"
; } ?>

</table>

<?
}

else {
    htmlspecialchars($datum,ENT_QUOTES);
    htmlspecialchars($item,ENT_QUOTES);
    addslashes($datum);
    addslashes($item);
    
    if ($add_or_del = "add") {
        mysql_query("INSERT INTO agenda SET id='".$id."', datum='".$datum."', item='".$item."'") or die (mysql_error());
        echo "Het item is succesvol toegevoegd, klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om terug te gaan.";
        }

    else {
        mysql_query("DELETE FROM agenda WHERE id='".$id."'") or die (mysql_error());
        echo "Het item is succesvol verwijderd, klik <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">hier</a> om terug te gaan.";
        }
}

?>



dit is de code
en dan moet hij het in de MySQL database zetten
het enige wat hij goed doet is het ID nummer
omdat dit een primarykey is
ik gebruik een vergelijkend formulier voor mijn eigen site
en daar werkt hij wel, maar voor deze website dus niet...

Edit:
toegevoegd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JeffreyG
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:33:21
 
D B

D B

03/12/2006 20:24:00
Quote Anchor link
mysql_query("INSERT INTO agenda (id,datum,item) values ('$id','$datum','$item')" or die (mysql_error());
 
JeffreyG

JeffreyG

03/12/2006 21:02:00
Quote Anchor link
wat is het verschil, volgens mij is dat exact hetzelfde als wat ik heb, alleen dan op een andere manier...
 
Kristof s

Kristof s

03/12/2006 23:13:00
Quote Anchor link
neen jij haalt update set en insert into door elkaar.
 
JeffreyG

JeffreyG

04/12/2006 22:21:00
Quote Anchor link
er moet ook niks veranderd worden
er moet verwijderd of toegevoegd worden :/

maar onderhand is het probleem opgelost
ik had dus wel alles goed
ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat de server waar het op komt PHP 5 heeft en ik op PHP 4 draai
dus moest ik de variabelen via $_POST['var'] opvragen ipv $var ;)
simpel maar toch een domme fout...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

04/12/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Quote:
er moet ook niks veranderd worden
er moet verwijderd of toegevoegd worden :/


UPDATE tabel SET kolom = 'gegevens'

en

INSERT INTO tabel (kolom) VALUES ('gegevens')

zijn de dingen die jij door elkaar haald ;)
 
JeffreyG

JeffreyG

05/12/2006 22:57:00
Quote Anchor link
werkt allebij en precies zoals ik wil nu ;)
gewoon zoals het daarboven staat alleen dan met $_POST voor de variabelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.