Probleem met het parsen van een array naar een gd-image in pdf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hermes Trismegistus

Hermes Trismegistus

26/02/2011 12:53:44
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik zit met een probleem. Ik ben bezig met het ontwikkelen van astrologie programma. De bedoeling van het programma is dat het instaat moet kunnen zijn om een horoscoop te trekken van de planeet posities geldend voor een bepaalde tijd en plaats.

Om de horoscoop tekening te tekenen, gebruik ik een php waarna ik arrays verstuur die de planeet posities bepalen in de horoscoop tekening. In een browser werkt dit prima. Maar nu wil ik het zo maken, dat deze tekening ook opgeslagen kan worden als een pdf bestand.

Nu heb ik verschillende pdf classes probeert, waarbij ik uiteindelijk terecht ben gekomen bij mPDF. Deze class maakt het mogelijk om gewoon met html een pdf te maken en het alle belangrijkste voor mij persoonlijk is, dat het ook php image bestanden kan tekenen waarmee je variables mee kan sturen.

Echter loop ik nu tegen een probleem aan. De horoscoop tekening zelf word perfect omgezet in een pdf, maar de array die ik eerst serialize en dan naar het php bestand stuur die de tekening maakt, komen niet aan in dit bestand. Sterker nog, ik krijg een lege pdf zodra ik de arrays mee stuur. Als ik de array niet stuur, tekent hij de tekening maar plaats hij alle planeten op zelfde positie.

Nu is mijn vermoeden dat mPDF, niet weet hoe hij om moet gaan met de serialized array. Dus ben ik gaan experimenteren om op een andere manier de data als nog naar het php image bestand te versturen. Gewone variablen werken zonder probleem, maar zodra ik een array stuur en deze serialize, dan komt deze niet over. Ik heb meerdere pogingen gedaan, zoals de urlencode en serialize, ik heb de arrays doormiddel van een sessie gestuurd, maar niks blijkt te werken. Open ik de image file gewoon met een browser, dan werkt het zoals het moet werken. Ook heb ik al probeert om de arrays doormiddel van een sessie mee te sturen. En ja, ik heb zelfs probeert om door middel van een sql tabel de data door te sturen. Maar niks lijkt te werken.

Kortom mijn vraag is, of er mensen ervaring hebben met het maken van pdf bestanden en die mij opweg kunnen helpen(info, tips, advies) met hoe ik arrays/variablen kan versturen naar het php image bestand die ik in een pfd wil hebben. Als iemand een alternatieve class weet die niet al te ingewikkeld is, of andere oplossingen weet hoe ik zo eenvoudig mogelijk de horoscoop tekening die in een browser goed werkt, ook kan afdrukken in een pdf bestand, dan zou ik die persoon, hier zeer dankbaar voor zijn.

Met Vriendelijke Groet,
Arjan.

Toevoeging op 26/02/2011 13:01:05:

Hier serialize ik de arrays en stuur ze naar de afbeelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$ser_L1 = serialize($longitude1);
$ser_L2 = serialize($longitude1);
$ser_hc1 = serialize($hc1);
$ser_hpos = serialize($house_pos1);
                    
ob_end_clean();
$mpdf=new mPDF();
$mpdf->debug = true;
$mpdf->showImageErrors = true;
$html = "<img border='0' src='pages/natal/natal_wheel.php?rx1= ". $rx1 ."&amp;rx2=". $rx2 ."&amp;p1=". $ser_L1 . "&amp;p2=". $ser_L2 ."&amp;hc1=" . $ser_hc1 . "&amp;ubt1=". $ubt1 . "&amp;ubt2=". $ubt2 . "' width='630' height='630' />";
$mpdf->WriteHTML($html);
$mpdf->Output();
exit;


In het image bestand haal ik die arrays op de volgende manier op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if (get_magic_quotes_gpc())
{
     $longitude = unserialize(stripslashes($_GET['ser_L1']));
     $hc = unserialize(stripslashes($_GET['hc1']));
}
else
{
     $longitude = unserialize($_GET['ser_L1']);
     $hc = unserialize($_GET['hc1']);
}


Deze code wou ik toch nog even ter illustratie geven :)
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.