probleem met if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sem

sem

23/04/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben een persoon die wel advanced php kan maar hier kan ik met mijn hoofd niet meer bij, ik heb een bestand op internet die hij regel voor regel uit leest. Dit gaat nog goed het uitlezen maar dan krijgt hij de maken met de if statement waar hij controleert of de huidige versionStatus anders is als de version status in het bestand.
Hij echot namelijk bij bijde 1 terwijl het toch bijde Beta is.

Hoop dat jullie me kunnen helpen (heb bij de if statements aangegeven waar het voor mijn gevoel mis gaat)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
class main
{
    var
$versionStatus = "Beta";
    var
$versionNumber = "0.5.65";
    var
$updateURL = "http://www.xzerod.com/shell/update.txt";
    
    public function update($update)
    {

        $data = file($this->updateURL);
        if(count($data)==0) $output = "<h1>The update server can't be reached.</h1>";
        else
        {
            foreach($data as $lineNum => $line)
            {

                if(preg_match('/Status=([a-zA-Z]*)/', $line))
                {

                    $remoteStatus = preg_replace('/Status=([a-zA-Z]*)/', '$1', $line);
                    if($this->versionStatus != $remoteStatus) // Hier gaat het mis
                    {        
                        echo "1";    
                    }

                    else echo "2";
                }

                if(preg_match('/CurrentVersion=([0-9]{1}\.[0-9]{1}\.[0-9]*)/', $line))
                {

                    if($this->versionNumber != preg_replace('/CurrentVersion=([0-9]{1}\.[0-9]{1}\.[0-9]*)/', '$1', $line)) // Hier gaat het mis
                    {        
                        echo "1";    
                    }

                    else echo "2";
                }
            }
        }

        return $output;
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:44:49
 
Jan Volker

Jan Volker

27/04/2009 10:45:00
Quote Anchor link
De volgende links passen bij dit bericht (gesponserde koppelingen):


ICT-ers:
Een mens is méér dan competenties! Zoek jij een baan die bij jou past?
www.soulutionrecruiting.nl

Vacatures ict
Brunel ICT heeft altijd de juiste baan voor jou.
www.brunel.nl/ict
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.