probleem met mysql_connect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark de Grebber

Mark de Grebber

27/12/2010 17:56:24
Quote Anchor link
Goedenavond iedereen.
Ik krijg deze melding van Firefox "De verbinding werd geherinitialiseerd"
Als ik via MySQL-console inlog, is er geen probleem.

(ik heb uitzonderingen gemaakt in m'n firewall)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<body>
<?php // Script 12.1 - mysql_connect.php
// This script connects to the MySQL server.

// Attempt to connect to MySQL and echo messages:

if ($dbc = mysql_connect('localhost', 'root', '**********')) {
  
   echo '<p>Succesfully connected to MySQL!</p>';
   mysql_close(); // Close the connection.
  
} else {
   echo '<p style="color:red;">Could not connect to MySQL.</p>';
}

?>
  
</body>
</html>
Gewijzigd op 27/12/2010 17:57:40 door Mark de Grebber
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:55:01
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/12/2010 17:59:43
Quote Anchor link
Een melding van firefox?

En met andere browsers?
MySQL werkt op de server. De webbrowser van de gebruiker zou geen verschil moeten maken.
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

27/12/2010 18:02:36
Quote Anchor link
Explorer soortgelijke melding.
Ik log in via wamp localhost., als ik localhost hier in 't script varvang voor 127.0.0.1
blijft de melding gelijk

PHPMyAdmin werkt ook (misschien heb je iets aan die info).
Gewijzigd op 27/12/2010 18:03:57 door Mark de Grebber
 
- Raoul -

- Raoul -

27/12/2010 18:02:40
Quote Anchor link
Probeer gewoon eens een leeg scriptje met mysql_connect('localhost', 'root', '**********');

Als je dan nog errors krijgt, heeft het te maken met de mysql en niet met je code
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

27/12/2010 18:06:48
Quote Anchor link
met alleen die code krijg ik een lege pagina

Ik heb Workdpress geinstalleerd, en een database aangemaakt.
Zou dat problemen kunnen opleveren ?
Gewijzigd op 27/12/2010 18:08:14 door Mark de Grebber
 
- Raoul -

- Raoul -

27/12/2010 18:08:20
Quote Anchor link
Ja das logisch, maar werkt je verbinding?
Die lege pagina is voor de testings he
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

27/12/2010 18:10:58
Quote Anchor link
Vandaag ben ik voor het eerst aan mysql begonnen (lessen)
hoe test ik de verbinding ?
 
- Raoul -

- Raoul -

27/12/2010 18:12:52
Quote Anchor link
Doe eens mysql_connect('localhost', 'root', '**********') or die(mysql_error());

Krijg je enige errors? Indien niet, dan is je verbinding oke.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2010 18:13:26
Quote Anchor link
De connect geeft een waarde terug:
True -> Dan is het goed gelukt.
False -> Dan is het niet gelukt.

Zo gaat dat bij alle mysql_ functies. Als je daar dus op test:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$mysql
= mysql_connect('localhost', 'root', 'wachtwoord');

if($mysql) { //Dit betekend als hij true is. Je kan ook $mysql == true neerzetten.
  echo 'Het werkt!';
}

else { //Als het niet goed gelukt is en dus false gereturned word
  echo 'Jij hebt pech, het werkt niet!';
}

?>


@internet verslaafde, je moet wel de juiste methode aanleren. or die is fout. Jij gaat toch ook niet dood als je iets fout doet? En daarnaast moet je altijd een mooie foutafhandeling maken. Die van mij kan ook nog beter. Je krijgt dan zoiets: http://snipplr.com/view/45252/goede-foutafhandeling-mysql/
Gewijzigd op 27/12/2010 18:14:35 door Wouter J
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

27/12/2010 18:14:19
Quote Anchor link
Geen errors of notices

Toevoeging op 27/12/2010 18:16:42:

Ok, Ik krijg "het werkt" dus mysql_connect == TRUE als ik t goed begrijp

Toevoeging op 27/12/2010 18:22:47:




Doordat de verbinding met mysql direct weer verbroken word
na de "succesfully connected" melding in het het script
krijg ik deze melding niet te zien.
waarom zou dat op deze manier uitgelegd worden in het boek (enig idee ?)

I.i.g. Bedankt weer, voor de snelle hulp, en een goed nieuw jaar toegewenst alvast
aan iedereen op dit forum.
Gewijzigd op 27/12/2010 18:33:27 door Mark de Grebber
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

27/12/2010 19:28:57
Quote Anchor link
mysql_pconnect ..?

Dat gebruik ik, zodat de connectie open blijft

Sluit m later wel af met mysql_close als je m niet meer nodig hebt (dat is mij aangeleerd) ;)
Gewijzigd op 27/12/2010 19:29:41 door Maestro Roboroads
 
- Raoul -

- Raoul -

27/12/2010 19:56:18
Quote Anchor link
mysql_close() is eigenlijk onnodig
 
Niels K

Niels K

27/12/2010 19:59:32
Quote Anchor link
pconnect() is niet beter. Het is onhandig, aangezien de verbinding open gehouden wordt. Het is iets sneller, omdat de verbinding niet in elk script hoeft te worden opgezet, wat je toch al gauw 0.001 seconde scheelt.
Nadeel is simpel: de meest gangbare instelling van MySQL is 100 concurrent connections (default). Met pconnect houdt je de verbindingen open, dus je snapt zelf al wat er gebeurt als je 101 users online hebt: 100 genieten van je site en 1 zit tegen een scherm aan te kijken waar op staat dat hij zometeen maar even op F5 moet duwen om te kijken of de DB server tijd voor m heeft.

Gezien de gemiddelde tijd dat normaal een verbinding open staat (de duur van het parsen van je script) laten we zeggen 0,05 sec. Dan kan je dus veel meer users aan, omdat er zelden 100 tegelijkertijd in die 0,05 sec een verbinding willen maken.

Vergeet gewoon pconnect.

Bovendien kan mysql_close de verbinding van mysql_pconnect NIET sluiten...
Gewijzigd op 27/12/2010 20:00:22 door Niels K
 
- Raoul -

- Raoul -

27/12/2010 20:32:53
Quote Anchor link
Dus je houd het beter op mysql_connect() :)
 
Niels K

Niels K

27/12/2010 20:34:08
Quote Anchor link
Zoals ik probeerde te zeggen ;)
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

27/12/2010 21:11:55
Quote Anchor link
weet ik dat ook weer =D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.