Probleem met: mysqli en mysql_real_escape_string!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lennart

Lennart

21/05/2008 19:15:00
Quote Anchor link
Hallo phpers,

momenteel bezig met een uitgebreid form. Die ik voor de verandering ook maar een keer veilig en netjes wil programeren. Maar nou loop ik steeds tegen een error aan waar ik op google niks over kan vinden.

dit is de error:

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in D:\root\www\bla\aanmelden.php on line 8

begrijpen doe ik het dus niet helemaal.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
require_once ("core/connect.inc.php");
    $mysqli_db = new mysqli_db;
    $mysqli_db->mysqli_con("localhost", "root", "", "bla");
    
    function
safe_db_html ($data)
        {

            $data1 = mysql_real_escape_string($data);
            $data2 = strip_tags($data1);
            return $data2;
        }

    
    $username = safe_db_html($_POST['user_name']);
    $password1 = safe_db_html($_POST['password1']);
    $email = safe_db_html($_POST['email']);
    $front_name = safe_db_html($_POST['front_name']);
    $back_name = safe_db_html($_POST['back_name']);
    $sex = safe_db_html($_POST['sex']);
    $birthdate = safe_db_html($_POST['birthdate']);
    $newsletter = safe_db_html($_POST['newsletter']);
    $terms = safe_db_html($_POST['terms']);
    
    $query = 'INSERT INTO users (username,password) VALUES ("test","bla")';
    
    $mysqli_db->mysqli_put($query);
    $mysqli_db->_mysqli_close();
    }
else{
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 10:35:16
 
Noppes

Noppes

21/05/2008 20:17:00
Quote Anchor link
mysqli <> mysql

Dus of je gebruikt overal mysqli of je gebruikt overal mysql

Overigens is binnen de functie de database connectie niet bekend enzo gaat het ook nog eens over z'n nek....

En opzich als je mysqli gebruikt gebruik dan in ieder geval de object methode.

En het is misschien ook nog wel aan te raden eens goed te kijken naar je class methods
 
GaMer B

GaMer B

21/05/2008 21:04:00
 
Jelmer -

Jelmer -

21/05/2008 21:44:00
Quote Anchor link
mysql(i)_real_escape_string houdt rekening met de database character encoding, vandaar dat hij een verbinding met de database nodig heeft.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

21/05/2008 23:02:00
Quote Anchor link
of zoals jij het waarschijnlijk wilt:

$mysql_db->escape_string($waarde);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.