Probleem met Random Image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin Radioo

Marvin Radioo

26/12/2010 13:42:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vond net deze code hier op dit forum:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
$dir
= opendir('.');

// Haal de gegevens uit dir
while(false !== ($file = readdir($dir)))
{

    if(($file !== ".") && ($file !== ".."))
    {

        list($filename, $ext) = explode(".", $file);
        $ext = strtolower($ext);
        if(($ext == "jpg") || ($ext == "png") || ($ext == "gif"))
        {

            $afbeelding[] = $file;
        }
    }
}

closedir($dir);

// Telt aantal afbeeldingen in map en maakt een random getal uit dat aantal.
$aantal = count($afbeelding) - 1;
$rand = mt_rand(0, $aantal);
echo "<img src=\"".$afbeelding[$rand]."\">";
?>


Nou wou ik hem gebruiken, en hij werkt ook wel, maar mijn div haalt de background uit de css

En dat is: background: url(URL);

Wie kan me helpen dat het plaatje werkt bij mijn Div?

Groetjes Marvin
Gewijzigd op 26/12/2010 13:43:11 door Marvin Radioo
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:38:00
 
Maarten PHP

Maarten PHP

26/12/2010 18:15:21
Quote Anchor link
Kan je wat duidelijker zijn?
 
Jaron T

Jaron T

26/12/2010 19:26:51
Quote Anchor link
inline css? echo "<div style='background: url();'></div>";
Gewijzigd op 26/12/2010 19:27:03 door Jaron T
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

27/12/2010 11:13:23
Quote Anchor link
echo "<div style='background: url(\"".$afbeelding[$rand]."\);'>

Dus zo in de .css zetten?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

27/12/2010 11:18:59
Quote Anchor link
het lijkt er op dat je geen idee hebt van html en css en dan durf je toch met php te gaan werken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.